Tujina

Amanda Knox: Razmišljala sem o samomoru

Los Angeles, 26. 04. 2013 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Amanda Knox je prekinila svoj medijski molk glede umora v Italiji, zaradi katerega je morala štiri leta presedeti za zapahi. Povedala je, da jo je umor Britanke Meredith šokiral, še bolj pa je bila presenečena, ko so prst krivde usmerili na njo.

Američanka Amanda Knox je o svoji izkušnji, ko so ji v Italiji sodili in jo tudi obsodili zaradi umora Britanke Meredith Kercher, napisala knjigo. Ker bo ta izšla konec tega meseca, v ameriških medijih narašča napetost, saj Amanda po tem, ko je italijansko sodišče razveljavilo obsodbo in se je lahko vrnila v ZDA, ni želela govoriti o svoji izkušnji. Tik pred izidom knjige pa se je odločila, da spregovori za ameriško revijo People.

V intervjuju je Knoxova razkrila le del podrobnosti o tem, kako je sama doživljala obtožbe in sojenje. "Ko so Meredith umorili, policisti pa so aretirali mene, sem bila šokirana," je dejala Knoxova. "Vse se je zrušilo," je dodala. Povedala je, da je razmišljala o samomoru, saj je bil pritisk tako s strani paznikov, ki so bili po njenih besedah vsiljivi, in medijev ogromen. Vseeno se je odločila, da bo vztrajala in dočakala je, da je sodišče obsodbo razveljavilo.

Amanda Knox
Amanda Knox FOTO: Reuters

Za podobo, ki so jo o njej ustvarili italijanski mediji, Knoxova pravi, da je popolnoma napačna in preprosto neresnična. Povedala je, da je bila zaradi medijskega pritiska obremenjena, in izpostavila, da so ji najprej mediji očitali, ker ni kazala čustev, nato pa so pisali, da je preveč čustvena. Več podrobnosti iz samega intervjuja naj bi bilo znanih po tem, ko bo revija danes izšla.

Pričakovano je, da bo intervju razkril le delček tega, kar bo Knoxova razkrila v svoji knjigi. V uredništvu New York Times, kjer so knjigo predčasno dobili, pravijo, da je v njej prikazana slika naivne, vihrave in nekoliko čudaške ženske, ki se je znašla sredi more.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolha Velikanka
26. 04. 2013 16.18
+1
Kaj pol, je morila ali ni morila?
devlon
27. 04. 2013 16.00
malaopica
26. 04. 2013 12.01
-2
Leonardo09
26. 04. 2013 12.51
+2