Tujina

Al Fayed: To je bil pokol

London, 18. 02. 2008 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče Dianinega spremljevalca Mohamed al Fayed je na sodišču pojasnil okoliščine smrti princese Diane in Dodija.

Mohamed al Fayed je dejal, da je princ Charles vpleten v zaroto, saj se je le po smrti Diane lahko poročil z dolgoletno prijateljico Camilo Parker Bowles. Poudaril je, da mu je Diana sama rekla, da je noseča.

Sin in Diana sta mu naznanila, da sta bila zaročena in da bi novico objavila po prihodu iz Pariza. Kritičen je bil tudi do policijske preiskave, saj naj bi bili krvni vzorci šoferja Paula, ki je na dan nesreče vozil avto, podtaknjeni.

Smrt Diane in sina Dodija je imenoval z besedami: "To ni umor, to je pokol.“ V umor naj bi bila po njegovem mnenju zagotovo vpletena tudi Dianina sestra lady Sarah McCorquodale, ki naj bi celotno zadevo skušala prikriti, kot tudi fotograf James Andanson.

Al Fayed: Resnica bo prišla na dan

"Boril sem se deset let in prišel je trenutek, ko lahko natančno pojasnim, kaj se je zgodilo mojemu sinu in princesi Diani. Upam, da bo z božjo pomočjo na dan prišla resnica,“ je poudaril direktor svetovno znane verige trgovin Harrods, Mohamed al Fayed.

Po mnenju al Fayeda je umor Dodija naročil kraljičin mož, princ Philip.
Po mnenju al Fayeda je umor Dodija naročil kraljičin mož, princ Philip. FOTO: Reuters

Znova je poudaril, da kraljeva družina ni želela sprejeti dejstva, da bi se lahko mati bodočega kralja poročila z muslimanom, s katerim bi imela tudi otroka. Umor Dodija naj bi tako naročil mož britanske kraljice princ Philip, izpeljale pa naj bi ga britanske varnostne sile. Prejšni teden so Fayedove izjave sprožile burne odzive angleške javnosti, še posebej potem ko je njegov šef varnosti dejal, da ni nobenih dokazov o obtožbah, poleg tega pa naj bi lagal glede nesreče.

Upokojeni policist Mc Nammara, ki raziskuje smrt Diane, je zaradi pomanjkanja dokazov o trditvah al Fayeda na sodišču priznal, da ni dokazov o zaroti in nosečnosti princese.

Nekdanji načelnik londonske metropolitanske policije John Stevens pa je konec lanskega leta predstavil poročilo preiskave, v katerem je zavrnil teorijo, da bi Diano umorila britanska obveščevalna služba in potrdil izsledke francoske preiskave. Po tej preiskavi je 41-letni voznik Paul izgubil nadzor nad mercedesom, ker je vinjen vozil prehitro, pred tem pa je zaužil tudi tablete proti depresiji. Stevens je prav tako zavrnil, da bi bila princesa ob smrti noseča.

Oče Dodija bo tako na sodišču moral predložiti dokaze, ki naj bi potrdili njegove obtožbe o umoru njegovega sina in princese Diane.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wish-mistress@hotmail.com
21. 02. 2008 23.41
jaaooo, negi je pa pisalo, da sta bla diana pa philip ne vem kak velka kolega. pa puste jo že pri miri no.
Ana Mevc
18. 02. 2008 18.58
Mene zanima, ker obema prvoscim da pocivata u miru, ampak kot vidimo, na dan prihajajo nove razseznosti, ki jim se ni videti konca. Svojega miru tako se lep cas nebosta docakala..
kolo1
18. 02. 2008 16.00
aurelius, očitno tebe, drgč ne bi bral, mene pa, pa vrjetno še druge, ki bodo članek prebral, sploh pa so mohamedu ubil sina zdaj naj pa na vse skupaj pozabi? on je car, sam ti po moje niti ne veš kdo je!
theykilledKenny
18. 02. 2008 13.26
Pa koga še to briga!
soul@hitri.com
18. 02. 2008 12.17