Tujina

Afera Ruby: Sojenje ostaja v Milanu

Milano, 18. 07. 2011 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodišče je v primeru Ruby odločilo, da zavrne vse ugovore, ki jih je podala obramba Silvia Berlusconija. Tega na sodišču ni bilo, odsotna pa je bila tudi Ruby. Naslednja razprava bo 3. oktobra.

Karima el Mahroug oz. Ruby
Karima el Mahroug oz. Ruby FOTO: Reuters

Sodnica Giulia Torri je zavrnila vse ugovore, ki jih je v primeru Ruby podala obramba italijanskega premierja Silvia Berlusconija. V sodni dvorani sicer ni bilo ne Berlusconija ne dekleta, ki je središče obtožb, plesalke Karime el Mahroug. Sojenje se bo nadaljevalo 3. oktobra.

Milansko sodišče je zavrnilo tudi zahtevi odvetnikov Berlusconija, da bi sojenje prestavili v Monzo, bliže njegovi vili v Arcoreju, in sojenje nasploh prekinili, češ da bi premierju moralo soditi posebno sodišče. Milansko sodišče je po poročanju italijanskih medijev ugotovilo, da glede pristojnosti ni dvoma, saj premier Berlusconi Ruby iz zapora ni spravljal v smislu premierskih obveznosti, ampak je šlo za očitno zlorabo položaja.

Pred kratkim je italijansko ustavno sodišče sicer sporočilo, da bo obravnavalo pritožbo glede pristojnosti milanskega sodišča, ki so jo na sodišče naslovili poslanci Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode. Odločitev naj bi bila znana v nekaj mesecih.

Na milanskem sodišču danes poteka tudi zaslišanje v podkupovalni aferi Mills, v kateri tožilci Berlusconija obtožujejo, da je svojega nekdanjega britanskega odvetnika Davida Millsa podkupil, da bi ta pričal v njegovo korist v dveh drugih sodnih postopkih, povezanih z njegovim poslovnim imperijem.

Danes na sodišču poteka zaslišanje dveh prič iz Švice, ki naj bi bili seznanjeni z nakazilom 600.000 dolarjev v Millsovo korist.

Berlusconi je sprva napovedal, da se bo zaslišanja udeležil, vendar je nazadnje moral prihod na sodišče odpovedati. Predsednik republike Giorgio Napolitano ga je namreč povabil na pogovor o gospodarskih in političnih razmerah v državi. Njuno srečanje je trajalo približno eno uro, vsebina pogovora pa za zdaj ostaja skrivnost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Parkodlak
18. 07. 2011 20.50
odbogaposlan... On ima toliko svojega denarja da mu za spolne usluge res ni treba plačevati z državnim denarjem. Sploh pa ni problem v tem z katerim denarjem je plačeval, pač pa je to z zakonom prepovedano, in glede na to da ima v državi tako visoko funkcijo bi ga to lahko stalo premierskega stolčka. Sicer pa se vidi da je določenim v italiji tren u peti, in ga poizkušajo na vse načine odstraniti z položaja, če nebi bil dober voditelj ga italjani sigurno nebi vsakič znova volili....
odbogaposlan
18. 07. 2011 17.45
truntelj, problem je ta, ker je porivu za državni dnar! če bi za svojega ne bi bil!
KlubPravilnoPretepenihŽena
18. 07. 2011 15.04
Kaj je 80letni politik kriv, če hoče lepe ženske pa orgije so politikom vrhunec in standard sprostitve v celem svetu tudi v Arabiji, najbolj da se sodnica vpraša, če pri Ruby vidi kakšen drugi potencijal razen virus HIV, ker njeno poslanstvo je gnilo v primerjavi z Silvijom.
ss999
18. 07. 2011 14.53
Zgleda da se ga na vsak način želijo rešiti.
Zobnik
18. 07. 2011 14.31
Vidt je pa luštna.
KlubPravilnoPretepenihŽena
18. 07. 2011 14.03
Fantje tukaj se ženski rod bori proti Moškega, kaj je Ruby manj kriva od Silvija, če se ilegalno prodaja v Italiji a celi svet prezira moškega na koncu bo Silvijo sedel v zaporu zaradi ženskega sodišća