Tujina

Adria primorana spremeniti lete v in iz Frankfurta

Frankfurt/Ljubljana, 17. 02. 2012 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.D./Reuters
Komentarji
2

Zaradi stavke kontrolorjev letenja je bil potek prometa na frankfurtskem letališču moten. Tako je svoje načrte vnovič morala spremeniti tudi Adria Airways, ki je odpovedala lete in potnike preusmerila na en let v vsako smer.

Letališče
Letališče FOTO: Reuters

Na frankfurtskem letališču je skupina delavcev nadaljevala s stavko. Tako so danes na letališču odpovedali okoli 300 letov. To pa se pozna tudi pri letih Adrie Ariways. Tako kot včeraj je bila Adria Airways primorana lete spremeniti. Odpovedala je dva leta v Frankfurt in nazaj ter potnike preusmerila na en let v vsako smer. "Predvideni novi čas odhoda letala JP112 v Frankfurt je ob 18.20, odhod letala JP113 v Ljubljano pa ob 20.50," so sporočili iz družbe.

Sicer je danes stavka na letališču trajala do 21. ure, za vikend pa sindikat kontrolorjev letenja (GdF) ne načrtuje aktivnosti. Kot so pojasnili v sindikatu, delavci stavkajo, ker zahtevajo višje plače. Na letališču so namreč oktobra vzpostavili novo, četrto stezo in tako je po besedah sindikata delo kontrolorjev letenja postalo bolj kompleksno. Po drugi strani pa upravitelj frankfurtskega letališča, družba Fraport meni, da so zahteve sindikata previsoke. Zahteva namreč do 70 odstotkov višje plače.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primož Ražman
17. 02. 2012 15.15
-1
primorana ! 2 LETA ???? ŠKODA DA BOLI GLAVA,DEJTE NO NE GA SRAT STEM
lubje
17. 02. 2012 15.14
-1
A mi imamo tudi letališče? Saj sploh ne vem, da obstaja.