Tujina

59 zapornikov pobegnilo, 7 umrlo

Ciudad de Mexico, 16. 07. 2011 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na severu Mehike se je zgodil množičen pobeg iz zapora. Med begom je sedem zapornikov umrlo, 59 pa se je uspelo prebiti na prostost. Policija sumi, da so jim pri begu pomagali stražarji.

Vojska je spet vzpostavila red.
Vojska je spet vzpostavila red. FOTO: Reuters

V množičnem pobegu zapornikov na severu Mehike v mestu Nuevo Laredo v zvezni državi Tamaulipas je umrlo sedem zapornikov, 59 zapornikov pa je pobegnilo.  Policija še išče pet stražarjev, za katere verjame, da so jim pomagali pobegniti. Večina zapornikov na begu je preprodajalcev drog in članov tolp. Po pobegu je vojska obkolila zapor in spet vzpostavila red.

Pobegi iz zaporov na severu Mehike sicer niso nič neobičajnega. Od lanskega januarja je pobegnilo že več kot 400 zapornikov. Iz istega zapora pa je lanskega decembra pobegnilo kar 140 zapornikov.

Pobegnilo je 59 zapornikov.
Pobegnilo je 59 zapornikov. FOTO: Reuters

Severna meja je prizorišče brezvladja. Karteli se namreč spopadajo z oblastjo za prevlado nad tihotapskimi potmi, ki vodijo v ZDA. Glavni boj v zvezvni državi Tamaulipas poteka med karteloma Zetas in Gulf. Zaradi ogromne moči in denarja, ki ga posedujejo karteli, si lahko podredijo sistem in poskrbijo, da njihovi ljudje pobegnejo iz zapora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ayiiia
16. 07. 2011 13.33
to so carji imajo denar imajo moč...boli njih briga kaj pravi država...oni so država..
spuko
16. 07. 2011 12.17
+1
59/66, se je splačalo sprovat srečo