Tujina
Oglas

5 bejb v Capturju

Ljubljana, 25. 08. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zgodba se začne nekako tako: v zame (pre)zgodnjih jutranjih urah sem začela popotovanje pobiranja moje Defected klape. Najprej sem prevzela sestro Aljo, nato sva se zapeljali do Anje, še po blogersko kolegico Teso in na koncu fotografsko mojstrico Katarino. 5 bejb, 1 avto.

Ajda s prijateljicami
Ajda s prijateljicami FOTO: Katarina Veselič, Captur

Čeprav je šlo le za vikend oddih in je bilo moje navodilo »malo prtljage« jasno in glasno, je vsaka od nas s seboj vzela mali kovček oziroma torbo in še eno torbico (moj in Anjin je bil mali, težko pa bi tako imenovala prtljago ostalih treh – čeprav so bile same mnenja, da so doma pustile ogromno nujno potrebnih stvari).

Za vso prtljago se najde prostor
Za vso prtljago se najde prostor FOTO: Katarina Veselič, Captur

Ženske pač! Čeprav sem imela ob postopnem pobiranju deklet občutek, da Captur volumna oblek, ličil in ostalih »nujno« potrebnih stvari, enostavno ne bo zdržal, se je izkazalo, da njegov prtljažnik le ni tako zelo majhen, nasprotno! Moje veščine igranja tetrisa, optimističnem smeh in ugotovitev, da se v prtljažniku skriva še en manjši dodaten prostor, so poskrbeli, da je bil poln prtljažnik pripravljen na pot proti morju.

Na poti novim ikoničnim trenutkom
Na poti novim ikoničnim trenutkom FOTO: Katarina Veselič, Captur

Ob prvem refrenu »Odpelji me, pa naj bo kar hoče…« sem za trenutek pozabila, da me doma čaka gora študijske literature in se vrnila v brezskrbna osnovnošolska leta – ko smo na vsakem praznovanju rojstnega dneva sestavile plesno-glasbeno skupino (vprašljive nadarjenosti) in jokale ob smrti glavnega šarmerja iz skupine Bepop. Čeprav smo se punce našle kasneje v nekoliko bolj »zrelih« letih, so bili naši spomini na zaključne plese na šolskih taborih in nastopih ob koncu šolskega leta sumljivo podobni. Opravičujemo se vsem tistim, ki so zaradi spremljanja @RenaultSi Snapchata še cel dan v glavi prepevali pesmi skupine Bepop, Power Dancers ali Game Over. Čeprav nam prav gotovo ni žal, 5 bejb v Capturju se je imelo super-fino-fajn. Že dolgo se nisem tako nasmejala do solz, ko so moje sopotnice sestavljale koreografijo kar v avtu. Jaz sem držala volan, švigala po ovinkih in nato po avtocesti dalje. Čeprav se morda naša glasbena izbira ni skladala s lineupom Defected Croata festivala, smo gumb za jakost zvoka v Capturju obrnile v desno, brez sramu glasno prepevale in se še bolj glasno smejale na poti proti novim festivalskim dogodivščinam.

Ostale zanimive prigode letošnjega festivalskega dogajanja na #IconicFestivalMoments oziroma #RenaultCrossover
Ostale zanimive prigode letošnjega festivalskega dogajanja na #IconicFestivalMoments oziroma #RenaultCrossover FOTO: Katarina Veselič, Captur
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1