Slovenija
Oglas

41. Minfos vabi ta konec tedna na številne dogodke v Tržič!

Ljubljana, 09. 05. 2013 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izobraževalno, ustvarjalno, kulturno, zabavno in nakupovalno doživetje za vse generacije v soboto od 9.30 do 19. ure in nedeljo od 9. do 18. ure v Dvorani tržiških olimpijcev.

Na Minfosu, foto Matej Slabe
Na Minfosu, foto Matej Slabe FOTO:
Lepota mineralov in fosilov, foto Matej Slabe
Lepota mineralov in fosilov, foto Matej Slabe FOTO:
Tržič bo ta konec tedna spet središče spoznavanja in varovanja mineralov, fosilov in okolja. Organizatorji TD Tržič, Občina Tržič in DPMF Slovenije letošnji dogodek posvečamo razkrivanju lepot mineralnega in fosilnega sveta Pohorja in bližnje okolice. S predstavitvijo najdb in primerkov fosilov in mineralov bodo obiskovalcem odkrite tančice paleontološko mineraloških zakladov, ki se skrivajo v nedrju tega območja.

Odprtje 41. Minfosa bo za povabljene goste in javnost v soboto, 11. maja, ob 9. uri v zgornji etaži Dvorane tržiških olimpijcev. Razstava bo na ogled v soboto, 11. maja, in v nedeljo, 12. maja, v Dvorani tržiških olimpijcev.

Za strokovni del razstave bodo poleg članov Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije poskrbeli tudi drugi številni strokovni razstavljavci, med njimi stalni strokovni partner Prirodoslovni muzej Slovenije. Učenja željni bodo obogatili znanje o kamninah in se pogovorili s strokovnjaki.

Posebna zanimivost letošnjega Minfosa bodo redki fosilni ostanki dinozavrov iz Stranic, ki spadajo med najpomembnejše fosilne najdbe v Sloveniji. Obiskovalci jih bodo lahko občudovali v vitrinah na razstavnem prostoru Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Strokovni del bo dopolnjen s pestrim spremljevalnim programom, kjer bo prav vsak obiskovalec našel kaj zanimivega zase.

Mladim in odraslim bodo namenjene raznovrstne in številne ustvarjalno-izobraževalne delavnice. Letošnja novost bo delavnica, namenjena najmlajšim oboževalcem dinozavrov, z izdelovanjem odlitkov kosti in zob dinozavrov.
Ustvarjalno na Minfosovih delavnicah, foto Matej Slabe
Ustvarjalno na Minfosovih delavnicah, foto Matej Slabe FOTO:
Stojnice razstavljavcev iz 14 držav bodo paša za oči s ponudbo mineralov in fosilov z vsega sveta. Ljubiteljice in ljubitelji nakita bodo imeli priložnost za nakup daril zase in za svoje najdražje.
Pestra ponudba na Minfosu, foto Matej Slabe
Pestra ponudba na Minfosu, foto Matej Slabe FOTO:
Zanimivo doživetje bodo spet vodeni ogledi s turističnimi vodniki TPIC občine Tržič v svetovno znano Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozoiskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik. Domačini Doline in Jelendola bodo obiskovalcem pripravili dobrodošlico s prijetnim vzdušjem in postregli z domačo kulinariko.
Dovžanova soteska, foto arhiv TPIC občine Tržič
Dovžanova soteska, foto arhiv TPIC občine Tržič FOTO:

V šotoru na parkirišču pred Dvorano tržiških olimpijcev bo poskrbljeno za pestro Mineralčkovo zabavo z glasbo, plesom, ustvarjalnimi delavnicami, nagradnimi igrami, super gostinsko ponudbo in ostalimi presenečenji.
Ljubitelji dobre glasbe in zabave bodo lahko že v petek zvečer zaplesali in se veselili ob zvokih skupine Calypso, v soboto, 11. maja, pa prisluhnili slovenskim uspešnicam v izvedbi skupine Maršali.

Svoja vrata bo v času Minfosa na stežaj odprla Kurnikova hiša, v Paviljonu NOB bodo na ogled starodobna vozila. Tržiški gostinci bodo za goste razvajali s kulinaričnimi doživetji. Na pokušino in k nakupu domačih dobrot bodo vabile turistične in ekološke kmetije v okolici. Odprti bodo trgovski centri v bližini Tržiča. Tržiški Peko bo za obiskovalce Minfosa pripravil ugodno ponudbo obutve v svoji tovarniški prodajalni v tovarni Peko.
Priložnost za ugodne nakupe se bo ponudila tudi z obiskom dopoldanskega sobotnega Tržnega dneva na Trgu svobode v Tržiču, kjer bodo na voljo kakovostni izdelki domačih obrtnikov in rokodelcev.

Vabljeni na enkratno izobraževalno, ustvarjalno,
kulturno, zabavno in nakupovalno doživetje na 41. Minfos v Tržič!

Za več informacij in podroben program obiščite www.minfos.si
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja