Tujina
Oglas

25. SOF v znamenju dobrih zgodb, vsebin in govorcev

Portorož, 05. 04. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priprave na letošnji jubilejni 25. Slovenski oglaševalski festival (SOF) so v polnem zagonu. Festival se bo odvil 7. in 8. aprila, tokrat v hotelu Kempinski Palace Portorož. Njegova rdeča nit so dobre zgodbe, tako s strani tekmovalnih del kot govorcev.

Prihajajo namreč vrhunski predavatelji iz Slovenije in tujine, ki bodo poskrbeli za zanimiv dvodnevni program največjega dogodka slovenske komunikacijske stroke. Med njimi so Richard Barnett, Rok Predin, Branimir Brkljač, Anže Jereb, Raphael Stix, Slavimir Stojanović, Patrick Kampmann, najboljši slovenski boksar Dejan Zavec in številni drugi.

SOF - 1
SOF - 1 FOTO: SOF

Četrtkove zgodbe

V četrtek, 7. aprila, bo na sporedu pregled oglaševalske letine. Predstavljeni bodo oglasi, ki so se najbolje prilagodili svojemu naravnemu okolju, v njem zaživeli in tudi preživeli. Branimir Brkljač se bo osredotočil na pripovedovanje zgodb, pri čemer bo izhajal iz svojih številnih uspešnih zgodb. Na govorniškem dvoboju se bosta soočila dva slovenska kreativca, ki ustvarjata v tujini, Vesna Koselj, freelance tekstopiska in kreativna direktorica, ter Anže Jereb, izvršni kreativni direktor v BBDO Ukrajina in član uprave ADC*UA. Rok Predin in Richard Barnett iz večkrat nagrajene londonske produkcijske hiše Trunk Animation bosta predstavila svoje najodmevnejše projekte. Kako iz male zgodbe nastane veliko sodelovanje, pa se bosta pogovarjala Rok Cuderman iz Petrola in najboljši slovenski boksar vseh časov Dejan Zavec. Manjkale ne bodo niti okrogle mize, delavnice in druga zanimiva predavanja.

SOF - 3
SOF - 3 FOTO: SOF

Pester program tudi v petek

Tudi drugi dan festivala, 8. april, prinaša pester program. Raphael Stix, izvršni direktor podjetij Integer in Global Shopper, pripravlja kratek sprehod po hodnikih nakupovalnega marketinga. Patrick Kampmann, soustanovitelj in partner agencije Volontaire, bo odgovoril na vprašanje: Kako oglaševati brez oglaševanja? Udeleženci bodo spoznali tudi 10 zelo osebnih zgodb, ki so oblikovale življenje, osebnost in poklicno kariero grafičnega oblikovalca in vizualnega umetnika Slavimirja Stojanovića.

Obiskovalce 25. SOF-a čakajo še številne zanimive vsebine in predavatelji, ki jih ne bodo pustili ravnodušne.

Pomembna novost letošnjega SOF-a pa je tudi ta, da bo v času festivala hotel Kempinski odprt samo za registrirane festivalske goste.

 

Festivalski zabavi

SOF tudi letos nadaljuje zgodbo legendarnih zabav. V četrtek Europlakat vabi v Klub Paprika v Portorož na Četrtkovo ogrevanje, kjer bodo za ritem poskrbeli Hamo & Tribute 2 Love.

POP TV in najboljši ameriški viski pa vabita na zaključno Zabavo zmagovalcev v petek. Za nepozabno vzdušje bosta poskrbela člana energičnega avdio-vizualnega dua Diskobajagi iz Sarajeva Brano Jakubović in Vedran Mujagić, sicer tudi člana legendarne skupine Dubioza Kolektiv.

SOF - 5
SOF - 5 FOTO: SOF
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1