Tujina

20 poslancev mu je obrnilo hrbet, a Berlusconi še naprej vztraja na položaju

Rim, 06. 11. 2011 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski premier namreč meni, da lahko le on reši državo pred finančno katastrofo. Če bo zadnji "upor" uspel, bo Berlusconi zagotovo izgubil in Italijo najverjetneje čakajo predčasne volitve, saj koalicijski stranki zavračata možnost oblikovanja vlade narodne enotnosti.

Vrste stranke Ljudstvo svobode italijanskega premierja Silvia Berlusconija naj bi zapustilo 20 poslancev, s čimer bi Berlusconi izgubil parlamentarno večino, je danes poročala La Repubblica. A Berlusconi je še vedno prepričan, da ima v parlamentu dovolj podpore, da lahko sprejme nujne ukrepe za rešitev Italije pred finančno katastrofo.

Tokrat naj bi Berlusconiju hrbet obrnila skupina poslancev pod vodstvom nekdanjega predsednika deželne vlade Furlanije-Julijske krajine Roberta Antonioneja. Kot navaja La Repubblica, naj bi v parlamentu oblikovali lastno poslansko skupino. Berlusconi pa bi s tem zagotovo izgubil večino v parlamentu.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

Kakšna bo usoda Berlusconijeve vlade, naj bi bilo sicer znano že v prihodnjih dneh. Parlament bo namreč odločal o novem paketu protikriznih ukrepov, na kar je premier vezal zaupnico. Paket, ki ga je vlada oblikovala kot dopolnilo k javnofinančnim dokumentom, bo italijanski senat začel obravnavati v ponedeljek, poslanci pa bodo o njem predvidoma odločali v 14 dneh.

Če bo zadnji "upor" uspel, bo Berlusconi zagotovo izgubil in Italijo najverjetneje čakajo predčasne volitve, saj koalicijski stranki zavračata možnost oblikovanja vlade narodne enotnosti. A Berlusconiju so podoben scenarij napovedovali že neštetokrat, pa se je doslej še vedno "čudežno" izvlekel.

Berlusconi, proti kateremu je v soboto v Rimu protestiralo več deset tisoč ljudi – po nekaterih navedbah celo več sto tisoč – pa še vedno vztraja, da je edini, ki lahko reši Italijo pred finančno katastrofo, in zatrjuje, da ima še vedno večino v parlamentu. "Naši vladi ni alternative do leta 2013," je zatrdil na političnem zborovanja svojih podpornikov v Rimu, ki jih je nagovoril prek telekonference.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebesemen
06. 11. 2011 19.48
ne daj se stari brusilec
safeta
06. 11. 2011 19.43
omleta mafijci ne živijo od plače. toliko on dnevno zagoni za lajdre.
Follow me
06. 11. 2011 19.42
Kaj dela moč in oblast, za vsako ceno ostat na stolčku. Saj ni čudno dobijo po 16.000€ mesečne plače tam.
Bavcb
06. 11. 2011 18.38
Nekako mi je to znano , po vsej sili ostati na oblasti .
HellWolf
06. 11. 2011 18.26
Zlepa ali zgrda... Tale Benito Berlusconni je pripravljen da končno spoda šila in kopita ter pusti nesto neomu ki bo sposoben vodit državo.
safeta
06. 11. 2011 18.18
končno konec starega prdca.