Tujina

15.000 kovčkov išče lastnike

London, 30. 03. 2008 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilni v British Airwaysu se soočajo z obtožbami, da so se zabavali, medtem ko je na petem terminalu vladal kaos.

Potnica na Heathrowu
Potnica na Heathrowu FOTO: Reuters

Štiri dni po odprtju petega terminala na londonskem Heathrowu, enem najprometnejših letališč na svetu, se kaos nadaljuje. Doslej so odpovedali že več kot 200 letov, predstavniki British Airwaysa pa so priznali, da tudi v naslednjih dneh ne bo nič bolje.

Zastoji in odpovedi letov so posledica težav s sistemom za odpravljanje prtljage. Številni potniki še čakajo na svoj let, mnogi pa so že obupali in letališče zapustili ali pa odleteli brez prtljage. Zaradi tega se je doslej na letališču nabralo že 15.000 kosov prtljage, ki jim je treba najti lastnike in jim jo dostaviti. V službo so zato poklicali dodatnih 400 delavcev.

K nezadovoljstvu potnikov, ki so obtičali na letališču, pa prispevajo še druge napake. Dvigala in javni telefoni ne delajo, oznake so pomanjkljive, stolov je premalo, se pritožujejo. Peti terminal, ki naj bi – ironično – zmanjšal zamude, so slovesno odprli v četrtek. Njegova izgradnja je stala 5,6 milijarde evrov.

Zabava kljub zamudam

Potnikom je pritisk dvignilo tudi pisanje časopisa The Sunday Mirror, da so se vodilni možje British Airwaysa zabavali, ko je na petem terminalu vladala zmeda. Zabavo so priredili, da bi tako obeležili uspešen zaključek projekta. "In medtem ko se je tisoče potnikov soočalo s tegobami, je izvršni direktor British Airwaysa Willie Walsh na zabavi imel govor in svoji ekipi čestital za dobro opravljeno delo," so zapisali v članku.

"Bilo je kot na Titanicu. Ko se je ladja potapljala, je orkester igral naprej. Neverjetno je, da so se šefi zabavali, medtem ko so potniki vpili na zaposlene,“ je novinarjem povedal eden od delavcev na letališču. Predstavniki britanskega letalskega prevoznika odgovarjajo, da takrat za težave sploh še niso vedeli.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
31. 03. 2008 09.38
""Neverjetno je, da so se šefi zabavali, medtem ko so potniki vpili na zaposlene" , je novinarjem povedal eden od delavcev na letališču. Predstavniki britanskega letalskega prevoznika odgovarjajo, da takrat za težave sploh še niso vedeli." Neverjetno, kot da samo čakajo, da bodo imeli razlog in oparavičilo, da nad ljudi pošljejo 'težki' humanoid-arzenal, da bodo kasneje imeli izgovor in opravičilo za uvajanje novih pravil in oblik nadzpora. Zakaj se tpo dogaja prav v Angliji, na enem najprometnejših letališč na svetu. Čudno je da prvotno ena (še vedno povdarjena) napaka, in več manjših (izklopljena javna komunikacija, dvigala, ?) povroči tak kaos, oblasti se obotavljajo pri oskrbi z osnovnimi sredstvi in pomočjo, kaj neki čakajo. Kakšnemu testu je podvržen nov terminal in 'naključni' potniki, in čemu je vse to dogajanje namenjeno, tukaj nekaj smrdi. Po vseh tistih izginotjih in krajah podatkov še ta mega zastoj, hm hm.
izbruh@gmail.com
31. 03. 2008 08.42
Izbrali so cenovno najugodnejšega izvajalca. Važen je dobiček, ne pa par nezadovoljnih potnikov!
jansa-arms
30. 03. 2008 22.06
zagotov bo BA tožil časopise in potnike zaradi obrekovanja če je le kaj demokracije na titem pustem otoku!