Tujina

14 let po napadu: po 11. septembru za nikogar nič več ni bilo isto

New York, 11. 09. 2015 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Dan, ki pomeni začetek svetovnega boja proti terorizmu, ni zaznamoval le Američanov in zahodnjakov, ki so se predramili in zavedli, da niso varni pred ničemer, ampak slehernega muslimana po svetu, saj so od takrat naprej pogosto označeni za sovražnike.

Spomenik žrtvam terorističnega napada.
Spomenik žrtvam terorističnega napada. FOTO: Reuters

Danes obeležujemo 14. obletnico terorističnega napada na nebotičnika newyorškega World Trade Centra, poslopje ameriškega obrambnega ministrstva (Pentagon), in strmoglavljenje letala v Pensilvaniji blizu Shanksvilla.

11. september 2001 je bil dan, ko se je zahod predramil in zavedal, da ni varen in izoliran od nevarnosti, temveč da se tudi tu lahko zgodijo hude tragedije in teroristični napadi.

Enega najbolj smrtonosnih napadov na ameriških tleh so pod vodstvom Osame bin Ladna izpeljali islamski skrajneži, povezani v mednarodno teroristično mrežo Al Kaida. To je vodilo v začetek svetovnega boja proti terorizmu. A 14 let kasneje svetovno dogajanje kaže, da boj še zdaleč ni uspešen. Čeprav posamični dogodki terjajo manj smrtnih žrtev, so teroristični napadi vedno pogostejši.

11. septembra 2001 je v terorističnem napadu umrlo skoraj 3000 nedolžnih civilistov. Zjutraj se je 19 članov Al Kaide razporedilo v štiri skupine, vsaka je imela izučenega pilota. Ugrabili so štiri potniška letala: let 93 iz New Jerseya, let 77 iz Washingtona ter leta 175 in 11 iz Bostona. Letala so izbrali, ker so preko ZDA letela v Los Angeles ali San Francisco, zato so imela dovolj goriva, da so teroristi lahko povzročili kar največjo škodo.

Medtem ko so se potniki ugrabljenih letal kaj kmalu po vzletu letal zavedali, da je nekaj narobe, pa so bili ostali prebivalci popolnoma nevedni. Dokler ni ob 8.46 uri po tamkajšnjem času prvo letalo let 11 letelo naravnost proti najvišjima stavbama v New Yorku – dvojčkoma World Trade Centra. Preden je lahko kdorkoli karkoli storil, je letalo treščilo v severno stolpnico. Najprej so se vsi spraševali, ali je nesreča rezultat pilotove napake ali okvare letala. Da bi šlo lahko za teroristično dejanje, ni padlo na misel nikomur.

A je naslednje pol ure prineslo streznitev. Ob 9.03 po lokalnem času je drugo letalo zadelo južno stolpnico, ob 9.37 uri je tretje letalo treščilo v Pentagon, četrto letalo pa je strmoglavilo na praznem polju na obrobju Shanksvilla v Pensilvaniji. Takrat je bilo več kot očitno, da so ZDA tarča natančno načrtovanega in izpeljanega terorističnega napada.

V napadu je umrlo 2977 nedolžnih ljudi.

Smrtni davek bi bil še višji, če pogumni potniki in posadka leta 73 ne bi, po tem, ko so že izvedeli, kaj se dogaja po državi, uspeli preusmeriti letala. Čeprav je v strmoglavljenju na prazno polje v Shanksvillu umrlo vseh 40 potnikov in članov posadke, so s tem preprečili strmoglavljenje na stavbo, kar bi terjalo še veliko več smrtnih žrtev.

Po napadu so ZDA in njene zaveznice razglasile vojno terorizmu. Kljub naporom so šele po desetletju našle in usmrtile Osamo bin Ladna, vodjo več terorističnih napadov po svetu. A to pravzaprav ni prineslo velike razlike in ni ustavilo organizacije, temveč je, prav nasprotno, povzročilo razvejanje te skupine na več smrtonosnih terorističnih skupin, ki so se razvile iz nje, ena med njimi je tudi tako imenovana Islamska država.

Spomin na tragedijo

Po tragediji je bilo veliko vprašanj o tem, ali naj se dvojčka zgradi na novo ali naj prizorišče napada ostane takšno kot je in naj bo spomenik vseh tistih, ki so v napadu umrli. Po temeljitem premisleku so ugotovili, da je nujno oboje.

Na mestu je zrasel Freedom tower, ob njem pa spomenik in muzej, v katerem so zapisana imena vseh ubitih v napadu.

10. septembra letos, dan pred obletnico napada, pa so postavili nov spomenik in sicer 40 pogumnim potnikom in članom posadke leta 93, edinega letala, ki zaradi hrabrih potnikov in posadke ni doseglo svojega cilja. Ti so namreč ugrabitelje prisilili, da strmoglavijo letalo, katerega tarča naj bi bil Capitol Hill v Washingtonu, na katerem ima svoj dom kongres.

V muzeju so deli razbitin in predmeti z letala, a se razstava osredotoča predvsem na potnike letala in njihove zgodbe, vključuje tudi portrete vseh 40 žrtev. Najbolj pretresljiv del razstave pa so posnetki telefonskih sporočil, ki so jih potniki pred strmoglavljenjem posneli za svoje bližnje.

Spominske slovesnosti

Spominske slovesnosti po 14 letih sledijo že ustaljenemu vzorcu z branjem imen žrtev v New Yorku, Pentagonu in Pensilvaniji.

Predsednik Barack Obama letos ne bo obiskal Pentagona, ampak bo skupaj s prvo damo Michelle zjutraj počastil spomin na napade z minuto molka, popoldne pa se bo odpravil v oporišče Fort Mead, ki gosti 51.000 pripadnikov oboroženih sil in med drugim tudi sedež Agencije za nacionalno varnost (NSA).

Tam bo opravil priložnostni govor, podpredsednik ZDA Joseph Biden pa bo v New Yorku, vendar ne na osrednji slovesnosti na Svetovnem trgovinskem centru (WTC), ampak na muzejski letalonosilki Intrepid, kjer bo sodeloval na začetku množične vožnje motoristov v spomin na žrtve napadov.

Pri stolpnici WTC1, ki je zrasla na ruševinah dvojčkov WTC, bo potekalo slovesno branje imen 2983 žrtev napadov v New Yorku, Pentagonu in Pensilvaniji 11. septembra 2001 ter žrtev prvega terorističnega napada na WTC leta 1993.

V New Yorku bodo zvečer prižgali dva reflektorja, ki bosta simbolično osvetlila nebo nad južnim delom Manhattna namesto dvojčkov WTC.

Simbolična osvetlitev neba nad južnim delom Manhattna.
Simbolična osvetlitev neba nad južnim delom Manhattna. FOTO: Reuters

Po napadu v ZDA nič ni bilo več isto, a nič ni bilo isto niti za muslimane po svetu

Napad na ZDA pa ni prinesel sprememb le Američanom. Po napadu se je po celem svetu popolnoma spremenil odnos do vseh muslimanov.  Naenkrat so ljudje po vsem svetu vse muslimane začeli dojemati kot sovražnike in tenoriste, kar pa je bistveno vplivalo in zaznamovalo na njihova življenja.

Ob obletnici napada in bolečini, ki jo je povzročil, o svoji bolečini na Twitterju govorijo tudi muslimani.

"Seveda je 11. september tragedija. Toda ali ni tragedija tudi to, da se zaradi dejanja ene skupine sovraži vse muslimane?"

Po napadu so muslimani v ZDA dojeti kot teroristi, nad njimi so pogosti zločini iz sovraštva.

"Tudi drugje po svetu so muslimani zaradi zločina, ki ga nikoli niso storili, dojeti kot sovražniki in teroristi."

"Milijardo muslimanov krivijo in nadlegujejo zaradi zločina, ki so ga storili posamezniki, ki ne predstavljajo naše vere."

"Predstavljajte si, da ste stari 9 let in vas učitelj pred sošolci sprašuje, zakaj tvoja vera zagovarja bombne napade."

"Odrasla sem brez matere, ker se je nekdo, ki je imel pištolo odločil, da mora za ta napad odgovarjati s svojim življenjem."

"Moje življenje je postalo nenehen cikel opravičevanja za nekaj, kar nisem nikoli storil, in pojasnjevanja ljudem, da nismo vsi slabi."

"Dejali so mi, da se moram opravičiti za napad, čeprav sem bila v prvem razredu."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (347)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aaaaaa122121
13. 09. 2015 01.08
italijanski dokumentarec ZERO pove vse o tem dnevu, z izjavami pric, tudi taksnimi, ki so bili v casu trka enega od letal, nad mestom trk, v visjih nadstropjih, izjavami strokovnjakov za eksploziva itd, najboljsi dokumentarec in tut eden novejsih, veliko pove tudi procent americanov, ki ne verjame, vsaj zame uradni 'pravljici'. Tukaj imamo se gibanje arhitektov in inzinerjev za resnico o 11.9
T_one
12. 09. 2015 09.48
+2
To je bil le vatikansko luciferjanski žrtveni obred, ki simbolizira porušenje dveh "stebrov" Sol Amon-ovega templja. Ta dva "stebra" v luciferjanksem okultizmu sta Jachin (Razum, katerega številka v luciferjanskem okultizmu predstavlja število 9) in Boaz (Modrost, katere številka v okultizmu predstavlja število 11), ki sta dva "stebra" vhoda v Sol Amon-ov - sončni tempelj. V letih pred 9/11 so luciferjanci v svojih medijih, obredih in filmih mnogokrat simbolično opozorili na ta žrtveni obred na datum 11. septembra, med prvimi je bil obred, ko je skupina "Črnbi September" na olimpijskih igrah v Berlinu 1974 ( 7+4=11) "umorila" 11 izraelcev... Podobno kot takrat, je 666 - Vatikansko zionistični luciferjanski fašistični suženjski Nov svetovni Red v preteklih letih tudi mnogokrat opozorili na tokratni datum novega njihovega okultnega žrtvenega obreda, ki ga nameravajo izvesti na datum 23. 09. 2015, ko bo papež v OZN razglasil oz. "pozval" na Nov Svetovni Red, čemur bo sledil obred "Velikega zakola gojima (brezkoristnih človeških goved)", ki bo vseboval popolni globalni ekonomski kolaps, anarhijo, napada teroristov na Evropo (ki jih Nov Svetovni Red ravnokar tudi uvaža v Evropo tako, da so jih zakamuflirali med "ubežniki"), državljansko vojno v ZDA, sprožitev Tretje Svetovne vojne, sprožitev večih umetno ustvarjenih epidemij itd. itd. Cilj je zakol več kot 7 miljard ljudi, vgradnja mikročipov preživelim, in popolno zasužnjenje človeštva.... Tako se s temi datumi in številkami in življenji ljudi, živali, rastlin in planeta kot celote igraju ti "ill-uminati" - vatikanovci in ostali luciferjanci...
johanov
12. 09. 2015 10.41
-2
Lucifer,Iluminati...ha,ha....evo fasal si virus iz ene obskurne spletne strani.Tut na ljudi deluje ne samo na računalnike.
AtaAufbiks
12. 09. 2015 00.47
-1
ONniON
11. 09. 2015 23.12
+1
ne hodim na volitve
johanov
11. 09. 2015 22.32
+2
Teoretiki zarot dober večer. Kako kaj modrovanje po forumih?Iluminatske elite so zaskrbjlene ,ko jih tako "empirično" razkrinkavate.Izjemni ste.
waga7
11. 09. 2015 20.59
+1
ka pa to, da se je na današnji dan, 11.9. V sredi Meke na glavno mošejo sesul veelik žerjav?
Chelsea1991
11. 09. 2015 21.39
+1
nič se ni sesulo, to so arabci sami sebi podrli da bojo lahko napadli irak.
Bojan-F
11. 09. 2015 20.09
+3
Na danasnji dan leta 1973 je bil izveden v Cilu drzavni udar ... se eden v nizu ...
Ferdo Crni
11. 09. 2015 20.25
+0
DrFake
11. 09. 2015 19.08
+1
Ferdo in Chelsea1991: a sta že odslužila minuto molka danes?
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.15
+2
Ma ja.. jaz sem agent CIA in sem že izsledil tvoj IP in lokacijo. Le pazi se. BTW: nisi odgovoril na vprašanje oziroma na izziv v razmišljanju.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.07
+2
DrFake- nisi odgovoril na vprašanje - prosim te le za tvoje razmišljanje ne dokaze - kako to, da so povampirjene ZDA sposobne skonstruirati tako kompleksno akcijo kot je false flag operacija na svojem ozemlju s štirimi komercialnimi letali, miniranjem treh stavb (dveh med najvišjimi na svetu) in to pred tisočimi kamerami, stotinami miljoni gledalcev po svetu in 3000 žrtvami, niso pa sposobni podstaviti treh sodčkov strupa v iraško puščavo, brez civilnih kamer, novinarjev, civilistov, raznih samozvanih kariernih novinarjev iz japonske, rusije, Belorusije .... in pod nadzorim izključno ameriške vojske? Razmišljanje prosim!
DrFake
11. 09. 2015 19.25
+1
Točno to pred tisočimi kamerami, katerih videe si ti očitno nisi dobro pogledal. In ti mene sprašuješ kako. Poglej si pa boš videl kako :)))))), tepec
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.27
+0
A si ti sploh razumel izziv oziroma vprašanje? Zakaj je potrebno zmerjanje? JE to raven "intelektualcev"?
DrFake
11. 09. 2015 20.01
+2
Pravzaprav je res nejasno vprašanje, kakšni sodčki strupa, zakaj bi podstavljali sodčke strupa. Amerika je šla v irak pod pretevezo orožja za množično uničevanje, povod za začetek operacij pa je bil pravzaprav 11. september. Niti ne sledim vsem dogodkom v Iraku dan za dnem, ker nimam časa niti me ne zanima. Nekaj kar pa je evidentno z vseh neodvisnih medijev pa je to, da obstajajo močni dokazi in dejstva v zvezi z 11. septembrom, katere Amerika zanika. Sploh pa moje pisanje ni izraz tega, da bi bil bolj za Rusijo in manj za Amerika ali kaj podobnega. Glede na zadnje informacije vsaj po moji oceni vsi komaj čakajo, da si bojo razdelili plen, Rusija je že vkorakala, Kitajska je tudi že v bojni pripravljenosti, Edenski zaliv pa je center vsega živega od vojnega orožja. Drugega me trenutno ne zanima. Sebi sem dokazal, da živimo v sistemu kjer je zlagano mnogo stvari, vključno z uradno zgodovino in izvorom človeštva. V očeh nekoga, ki posluša samo javne medije in uporablja podatke s faksa in srednje šole, sem pač teoretik zarot. Še vedno je več ljudi, ki namesto da verjame svojim očem in poskritim uradnim dokumetom, ki so prišli na dan s "Freedom of info. Act" in s padcem žel. zavese, čaka da bo nekdo v obleki s kravato na glavni TV-postaji povedal kakšna je situacija. Situacija je pač takšna, da se lahko jutri začne III. svet vojna katero je začela Amerika z 11. septembrom, dogodkom ki ni bil uradno po neodvisni poti raziskan. Zgodovina se pač ponavlja, psihologija človeštva in svetovne ekonimije je pravzaprav vojna, ne glede ali na fizični ravni obstaja ali ne. Če bi bil človek inteligentno bitje, kot zase trdi da je, potem temu nebi bilo teko. Očitno pa smo pametno specializirane opice.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 20.13
+2
Povod za intervencijo v iraku ni bil 11 september ampak WMD. Mešaš povode za intervencijo v Afganistanu in intervencijo v Iraku. WMD je Irak PRIZNAL da ga ima in to mednarodni komisiji. LE tej je dal tudi seznam vseh WMD orožij ki jih poseduje. Ko je ta komisija odšla v Irak nadzorovati uničenje le tega je ugotovila razliko med uničenimi in PRIJAVLJENIMI orožji v kategoriji WMD. Te razlike Američani niso našli, niti je ni našel nihče drug. Torej KJE JE? Teorij je veliko ampak vsaj jaz sem do vseh skeptičen kot v primeru TEORIJ okoli 9/11. Ene teorije pravijo, da je WMD romal v Sirijo, drugi v Iran, tretji.... ne vem. O tvojih filozofiranjih glede 3 svetovne vojne te nisem spraševal. Amerika ni napadla ne Kitajske in ne Rusije. Še več - amerika ne veča svojega ozemlja z vojaško silo - Rusija in Kitajska ga. Rusija v Ukrajini, Kitajska v Pacifiku.
DrFake
11. 09. 2015 21.04
+0
Napisal sem povod za začetek operacij je bil 11. september. To si zdej speljal debato s stvari o kateri obstajajo dokazi, na stvari kjer kot praviš ni dokazov in zdaj naj jaz debatiram s tabo :)). Teoretiziral bi ti torej :). Kriterij za agresijo Amerike je po tvojem očitno to, da napade še Rusijo in Kitajsko :)). Največ vojaške sile izven meja ima Amerika in to ve cel svet in verjetno vsaj 50% osnovnošolcev. Kaj bi ti zaj teoretiziral. Če ti bom rekel NWO, potem je to teorija zarot, nemogoče, saj tudi Hitler ni nikoli planiral NWO, zato ga tudi Amerika ne bo, ane :))), čeprav je 1000 nacijev delalo za CIO v hladni vojni po uradni izjavi NY Timsa.
DrFake
11. 09. 2015 21.14
+0
Ti nisi skeptik, ampak si debunker. In če veš razliko, potem jo lahko kar sam pojasniš :)
DrFake
11. 09. 2015 18.48
+2
Ferdo Crni (očitno ne deluje dodajanje odgovorov spodaj): A od mene pričakuješ, da ti bom po 24ur razlagal pol preteklo zgodovino in ti nekaj dokazoval? Trenutno se mal dolgočasim in zato udriham po timkovnici ker mi pač tako sede. Laho ti samo povem, da si neizobražen in nerazgledan tepec :) Pa ti meni dokaži, zakaj se kar naenkrat v zadnjih 10 letih v Ameriki (kot tudi drugod) pojavljajo strelski napadi mladostnikov in najstnikov. Zakaj se to ni dogajalo v letih 1980-90? Logično da skačem po temah, ker so vse povezane. Da bi ti osebno tukaj dokazoval določene stvari, bi porabil vsaj 2 lista A4 formata samo za linke in povezave, za svoje mnenje pa še dodatna dva lista. Slučano rabim dve minutke, da natipkam takle tekst kot je tole in te zaradi tega mal. jeb. v glavo, ker mislim da si nerazgledan tepec. :)))), med drugim pa počnem še druge stvari trenutno.
Chelsea1991
11. 09. 2015 18.51
-1
hahaha, je rekel da se to ni dogajalo pred tem...seveda se je, ampak ni bilo interneta da bi ti poročali o vsakem incidentu...ravno par let pred 9/11 je bil v columbinu največji pokol na srednji šoli v zgodovini...
DrFake
11. 09. 2015 18.56
-1
Dokazi :))), he he, pa kaj misliš da ti bom linke limal in prepisoval naslove knjig? Pošlji mi ti povezavo do kakšnega strelskega napada na šolo s strani nekega najstnika iz let 80 do 90. Tut če ni bilo interneta, bi kaj takega poročali na internacionalni ravni. Če mi pa očitaš, da ti ne morem dokazat ker nisem bil tam. To lahk reče samo en navaden tepec.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 18.59
+0
Dr Fake- kot že tolikokrat si se spustil na osebni nivo - prav- pa dajmo;Torej ti mene zmerjaš z nerazgledanim tepcem DrFake. A sam klobasaš nesmisle in teme, ki jih še sam ne znaš povezati, oziroma so celo med seboj kontradiktorne. Ti imaš zabetonirano eno in edino resnico - Vse je kontrolirano iz neke sobe z joystiki, ekrani in tipkovnicami, ti pa si tako razgledan in intelektualen, da si to spregledal na podlagi nekaj YT posnetkov bilokoga (ni važno) in nekaj internetnih strani. Potem argumentiraš in podkrepljuješ svoje bulaznenje s tem, da je število teh strani "ogromno", da je strokovnjakov "na tisoče", da je tvojih somišljenikov "na miljone". Torej tipičen refleks ovce, ki se obdaja s čredo ker ga je strah resnice.
Chelsea1991
11. 09. 2015 18.59
+1
med 1.1 1980 in 1.1. 1990 je bilo 35 strelskih napadov v šolah ZDA, kar je več kot 3 na leto.
DrFake
11. 09. 2015 19.03
-1
Še tolk huje, potem ima očitno Amerika velik razlog za iztrebljanje lastnega prebivalstva. Poišči še to, koliko oseb izgine v ameriki in od tega še koliko jih izgine na popolnoma nepojasnjen način, potem pa ti meni dokaži za posamezne primere, kaj se je zgodilo :)
Chelsea1991
11. 09. 2015 19.06
+0
in zakaj ne izginejo tile ljudje, ki objavljajo te "resnice" in "dokaze" o 9/11 ?? aja seveda, saj ni nič res in se policija in fbi samo smejeta tem "dokazom".
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.06
+0
DrFake- nisi odgovoril na vprašanje - prosim te le za tvoje razmišljanje ne dokaze - kako to, da so povampirjene ZDA sposobne skonstruirati tako kompleksno akcijo kot je false flag operacija na svojem ozemlju s štirimi komercialnimi letali, miniranjem treh stavb (dveh med najvišjimi na svetu) in to pred tisočimi kamerami, stotinami miljoni gledalcev po svetu in 3000 žrtvami, niso pa sposobni podstaviti treh sodčkov strupa v iraško puščavo, brez civilnih kamer, novinarjev, civilistov, raznih samozvanih kariernih novinarjev iz japonske, rusije, Belorusije .... in pod nadzorim izključno ameriške vojske? Razmišljanje prosim!
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.11
+0
DrFake postavi trditev, da so se strelski obračuni začeli šele pred kratkim in na tem razvije svojo teorijo klobasanja. Ko se mu poda drugačna dejstva le ta prilagodi svoji zabetonirani in ozkogledni primitivni ideji - ZDA so neka žival, kosmata, ki živi v neki jami obdana z vso tehnologijo iz vojske,Star Wars in Star Trek in s fotonskimi torpedi, hologramskimi raketami ter teleportiranjem s pomočjo Scottja zganjajo hudiča na zemlji. PA to je naravnost komedija.
DrFake
11. 09. 2015 19.18
+0
Iz tvoje izjave je razvodno, kot da je bil 11/9 narejen na skrivaj. Pa saj ni bil narejen na skrivaj. Narejen je bil pred vsemi kamerami, zato pa ti pišem, da si poglej najprej več virov informacij predno si pameten. Večja in bolj nemogoča se zdi laž, bolj ji ljudje verjamejo, med drugim je to rekel tudi eden od Rockefellerjev, ko je opisoval njihove načrte za pohode na bližnji vzuhod.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.30
+1
Kaj je to "na skrivaj"? Jaz te besedne zveze nisem uporabil (nekje od vrtca dalje). Ti si jo. Je pa res, da ne razumeš pojmov kot so "inside job, false flag...".
ayame
11. 09. 2015 18.00
-1
Ferdo Crni
11. 09. 2015 17.30
+0
antifash - kako lahko ameri sporducirajo tako monstruozno in kompleksno operacijo na domačem terenu pod nadzorom kupa kamer in civilistov kot je 9/11, ne morejo pa nekaj sodčkov WMD podtakniti v puščavo nekje v Iraku pod nadzorom izključno ameriških vojaških sil????????
DrFake
11. 09. 2015 18.15
+3
Z lahkoto. Najlažje pa na svojem ozemlju. Kakšne kamere? Kamere pred trgvinami? Pa daj človek vtipkaj v google 11/9 pa si najprej samo preštej koliko imaš posnetkov in drugih objav o podrobnostih o napadih. Pa kakšen motiv ti misliš, da majo ljudje (še zlasti pa svojci žrtev), da bi brez razloga govorili o skrivanju dokazov s strani uradnega poročila? Kaj so to potem komunisti al kaj, a boš reku da jim je dolg čas in imajo zaradi tega vsako leto 11/9 truth-movement. A misliš da bi svojci žrtev uživali v potvarjanju dokazov al kaj bi rad povedal. A znaš brat, si pismen, znaš googlat, kakšni fake posnetki. A studio so najeli zato da bojo naredili teorijo zarote al kaj? Daj vklopi malo možgane otročiček no, preberi si kakšno knjigo kako stvari v svetu sploh laufajo, da se boš dehipnotiziral od POP-TV-ja in CNN-a in še česa. Za začetek ti bo knjiga John Perkinsa kar koristila, medtem ko si za 11/9 lahko najdeš stotine knjig ki vse govorijo isto, vsaj v primeru kjer se gre za glavne elemente. Če se boš pa spuščal v to ali so pasuš našli v železu ali izven železa, potem pa ti itak ni pomoči.
Chelsea1991
11. 09. 2015 18.29
-2
otročiček si ti, sem že napisal da če bi te knjige in posnetki dejansko kaj razkrivali česar ne bi smeli, bi bili umaknjeni, avtorji pa likvidirani po najkrajšem možnem postopku...ampak ker so to samo natolčevanja v prazno in nimajo nobene resnične podlage jih ne preganjajo...pa kaj eni pacienti dejansko mislite, da knjige niso pregledane in cenzurirane pred publikacijo, in da bi kar tako lahko nekdo izdajal / razkrival državne skrivnosti? hahaha.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 18.29
-1
DrFake - pikec... nisi odgovoril na vprašanje. O kakšnih kamerah pred trgovinami govoriš? Meni tvoji posti delujejo sila zmedeni in nepovezani. Skačeš iz teme v temo. Kot rečeno.... 9/11 se je odvijal pred tisočimi kamerami, očividci in naključnimi mimoidočimi (seveda če odmislimo predpostavko, da je 8 milijonov NY prebivalcev pravzaprav agentov CIA). Podstaviti WMD v Iraško puščavo, brez kamer, civilistov, novinarjev, teoretikov iz japonske, rusije, Belorusije.... je pa simpl k pasulj. Še JLA bi to obvladala. Torej zakaj so šli v monstruozen plan, niso pa potem izvedli najbolj tasimpl one.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.18
+0
Ne razumem tega - kako ne bi bilo učinka ko pa vsi očitajo ZDA da ni iraškega WMD in da so si ga izmislili? To je eden in edini oćitek glede Iraške druge invazije. Kaj ima to veze s 9/11?
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 17.11
+3
Za vse veleume, ki verjamejo uradni teoriji, še posebej pa zate Jesse :) 9/11 - The Truth In 5 Minutes - James Corbett samo 5 minut ti bo vzelo, ne bo preveč?
Ferdo Crni
11. 09. 2015 17.27
-3
Tipično - lastnik resnice je na japonskem živeči novinar. Satiro lahko samo v butalah zares jemljejo.
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 17.36
+4
Ne vem, kje živi, vem pa da tisti, ki razkrivajo resnico o ZDA živijo v tujini - heroja kot sta Assange in Snowden. Sicer pa so važna predstavljena dejstva, ne kdo jih govori oz.kje kdo živi. Butalec si ti.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 18.53
-1
Assange in snowden sta razkrila marsikaj. A nobene potrditve teorij zarote. Čisto druga tema.
DrFake
11. 09. 2015 17.03
+2
WTC JE NISIDE JOB
Jesse Pinkman Magnets Bitch
11. 09. 2015 17.06
+0
Žalčan, ki se je srečal z vesoljci napiši v YT. Deluješ mi podobno...
Ferdo Crni
11. 09. 2015 17.10
+3
DrFake
11. 09. 2015 16.50
+3
Ej tapametni, ki ste za uradno verzijo teorije o WTC. Daj prosim razložite mi, zakaj POP TV ni poročal o tem, da so na Malezijskem sodišču Busha, Blaira, Rumsfelda in še druge obsodili kot vojne zločince še pred strmoglavljenjem malezijskih letal.
Ferdo Crni
11. 09. 2015 17.18
+0
Malezijsko sodišče?????? A misliš tisto privatno iznajdbo enega upokojenca?
DrFake
11. 09. 2015 16.48
+2
Eden od telefonskih klicev žrtve svoji mami se je glasil: "Živjo mama tukaj "ime in priimek" imamo težave, smo na višini xy......." Svoji mami se je predstavil z imenom in priimkom.
Chelsea1991
11. 09. 2015 16.53
+0
ne a res?? Če je klical iz letalskega telefona in ne iz svojega da bi lahko videla številko...
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 17.06
+1
in zaradi tega je moral povedati še priimek? :D kje vas lahko najdem specialce LOL
Chelsea1991
11. 09. 2015 17.10
+0
zato, ker preko te linije lahko kličeš samo v letalski center, in se je predstavil, da vejo komu posredujejo klic...a misliš, da lahko te letalske linije uporabljaš za privat pogovore kar tako ali kaj?
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 17.11
+1
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 17.13
+1
kakšne izgovore si ne zmislite.... pogovarjal se je z starši, ne dispatcherjem jojjoj
DrFake
11. 09. 2015 16.47
+2
WTC so zrušili štirje muslimani s 4 pipci z boingi, ki so šli več kot 500 km/h na višini, kjer to sploh ni mogoče- uradna verzija.
Chelsea1991
11. 09. 2015 16.51
+0
lol wut? leteli so pod 10km, sodobna potniška letala pa lahko grejo tudi nad 12km...seveda ni "mogoče" leteti pri polni hitrosti na takšni višini, ker tega ni še nihče pilot probal, ker je to samomor za letalo...a misliš , da bojo teroristi vozili "po pravilih" ali kaj ?
Ferdo Crni
11. 09. 2015 19.02
+1
DrFake - 19 Al Kaedovcev. Ne 4.. Nauči se brati in ne "čitati".
Ferdo Crni
11. 09. 2015 16.30
+2
Orožje ki je sesulo WTC, Pentagon in nekaj pašnika v Pensilvaniji - Vodena raketa - cena 1,2 M dolarjev. Dodatki - GPS, električni komplet, hologram, klima, airbag, ogrevana ogledala............ :-)
Ferdo Crni
11. 09. 2015 16.30
+1
DrFake
11. 09. 2015 16.36
+3
Kar se tiče keša, si zelo skromen z 1,2 M. V Ameriki se za vojsko izgubljajo trilijoni dolarjev. Kakšna knjiga od Johna Perkinsa bi ti mogoče koristila, da bi sploh ugotovil na kakšen način se izvaja Ameriška politika - EKONOMSKO ATENTATORSTVO z vsem potrebnim kolesjem, vojska, CIA, Al Kaida,.....itd.
Chelsea1991
11. 09. 2015 16.37
+1
pa pozabil si na bombe nameščene po stolpnici ki so jih namestili fasaderji iz bosne že leta 1999 med obnovo brez da bi to kdorkoli opazil
DrFake
11. 09. 2015 16.43
+2
Ti si pa pozabil, da imaš možgane na remote control
Ferdo Crni
11. 09. 2015 17.27
+1
Bolje možgani na remote kot pa hologramski možgani.
DrFake
11. 09. 2015 16.19
+2
Ferco Crni: spet si se oddaljil od bistva. Samo nekaj dokazov je 100% in mene zanimajo samo ti. Tj. V Pentagonu ni bilo nobenega letala, stolpa se nista zrušila zaradi trka letal in v Pensilvaniji ni strmoglavilo nobeno letalo. In ni šlo za opisana letala Boing, kakršna so videti. Ter obstaja desetine prič, ki so potrdili da je bilo več eksplozij, kar je bilo tudi posneto.
DrFake
11. 09. 2015 16.26
+4
Ne znaš brati. Stolpnice se niso zrušile zaradi trka letal. A to je zate isto kot: "ni bilo trka letal". Kolk si star, si že polnoleten? In iz vsakega posnetka je razvidno, da ni šlo za klasične potniške Boinge.
Jesse Pinkman Magnets Bitch
11. 09. 2015 16.31
-1
DrFake daj napiši knjigo lepo prosim :)))))))))))). Toliko znanja kot ga imaš ti uff. Daj povej še kaj no. Od kje ti toliko znanja madona!
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 16.35
+3
DrFake pusti ju. Škoda energije :) Jesse, znanja ima od raziskovanja te teme, za razliko od tebe, ki se smešiš.
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 16.38
-1
Tebi očitno ni jasno, ker (neodvisni) inženirji in arhitekti pravijo drugače. Verjetno ti tudi ni znano, da sta bila nebotičnika skonstruirana da vzdržita takšen trk. Ampak naj ti dejstva ne zameglijo presoje :)
Jesse Pinkman Magnets Bitch
11. 09. 2015 16.38
-2
Jaz se smejim tvojim butastim teorijam. Ti trdiš nekaj kar ne moreš dokazati. Lej ko mi dokažeš, da je to, kar lapaš res se bova pogovarjala naprej. Če si 100% prepričan, da je to to mi samo povej in dokaži. Povsem preprosto.
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 16.48
+1
Nimam ti kaj dokazovat znanih DEJSTEV. Če si tulk len, da se ti ne ljubi pogooglat je p atvoj problem. Sicer sem ti pa že dal nekaj material tak da ne pametuj.
Chelsea1991
11. 09. 2015 16.48
+0
sedaj pa se spet izgovarjajo na te "inženirje" in "strokovnjake", ki so kao "neodvisni"...če bi meni dali 200 dolarjev v roko tako kot njim, da "strokovno" razložim kako je bilo to kontrolirano demoliranje, bi tudi sam rekel tako...
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 16.48
+0
Nimam ti kaj dokazovat znanih DEJSTEV. Če si tulk len, da se ti ne ljubi pogooglat je pa tvoj problem. Sicer sem ti pa že dal nekaj materiala tak da ne pametuj. Še čakam na tvoj komentar? Še eden link posebej za tebe, google: Over 2200 Architects & Engineers Crush The ‘Official’ 9/11 Commission Report
Jesse Pinkman Magnets Bitch
11. 09. 2015 16.54
-2
Aja zdaj se pa zgovarjaš na to da sem len? Kako spet veš, da sem len? Lol če ne verjamem tvojim butastim teorijam še ne pomeni da sem len. Lej take zgodbice ti nabijaj svojim ne meni.
Jesse Pinkman Magnets Bitch
11. 09. 2015 16.55
-2
Over 2200 Architects & Engineers Crush The ‘Official’ 9/11 Commission Report Daj še takih linkov, da se smejim....
Chelsea1991
11. 09. 2015 17.00
-1
Ja to so jim plačali da govorijo bedarije, pa od teh 2200 sta mogoče ravno 2 prava arhitektka, potem pa denar dobijo nazaj z ogledi ker takšni cepci potem cele dneve gledajo te teorije in so vsi zadovoljni
GreaterIsraelProject
11. 09. 2015 17.02
+2
Ferdo Crni
11. 09. 2015 17.08
-3
Pa kateri inženirji? kot rečeno - gre z 1700 "doumevnih" inženirjev, ki so podpisani pod neko internetno izjavo. Samo ameriško inženirsko združenje ima skoraj 200.000 članov. Da o ostalem svetu ne govorim. Ampak za teoretike zarot je to "velika večina nadodvisnih in najpametnejših".
DrFake
11. 09. 2015 16.15
+2
Neverjetno, Jesse ima očitno dobre veze s 24ur in pop-tv jem, da ni možno dajati izjav pod njegove zblojene komentarje. Jaz bi moral biti v NY, da bi ti dokazal. Hvala, da si mi razložil kako po tvoje poteka dokazovanje :)
Jesse Pinkman Magnets Bitch
11. 09. 2015 16.20
-2
Ja sem kar pričakoval komentar v tem stilu :) . Pač nimaš pojma. Zdaj pa adijo.