Tujina

Res spala z osmimi dečki?

London, 15. 02. 2009 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Potem ko je svet šokirala vest, da je 13-letnik postal novopečeni očka, mediji poročajo, da je mlada mamica ljubimce menjavala kot po tekočem traku. Kandidatov za očka male deklice pa je vse več.

Potem ko sta (pre)mlada starša zatrjevala, da bosta odgovorna in dobra s hčerkico Maisie, pa se je zgodil preobrat. Britanski časnik News of the World je namreč danes objavil izpoved 16-letnega Richarda Goodsella, ki trdi, da je oče male Maisie on. ''Vem, da bi lahko bila moja. Vsi tako mislijo. Moji prijatelji pravijo, da ima moje oči, celo moja mama misli tako,'' je povedal. Zmedo o tem, kdo je najstniški očka, bo odpravil test DNK. ''Če sem njen oče, imam pravico vedeti.''

očka pri 13
očka pri 13 FOTO:

Richard namreč trdi, da je v treh mesecih, ravno v času, ko je Chantelle zanosila, velikokrat grel njeno posteljo. Medijem pa naj bi se javil še Tyler Barker, star 14 let, ki naj bi bil tudi kandidat za očeta male deklice. ''S Chantelle sem spal pred devetimi meseci in res se bojim, da sem jaz očka,'' pravi Tyler, ki nad možnostjo, da je postal očka, ni najbolj navdušen.

Kot še poroča časnik, naj bi mlada mamica, v času ko je zanosila, spala s kar osmimi dečki, njeni starši pa zagotavljajo, da je Chantelle nedolžnost izgubila z Alfiejem.

Spomnimo

Primer dečka, ki je pri svojih 13 letih postal prvič očka, je razburil britansko laično in strokovno javnost, kljub vsemu pa (pre)mlada starša zagotavljata, da bosta dobra starša. ''Tudi v šoli bom moral biti odličen učenec,'' je povedal Alfie, njegovo dekle in mamica njegove hčerke, 15-letna Chantelle, pa je dejala, da je res skrben očka. ''Pomagal mi je tudi hraniti najino hčerko in sploh nisva potrebovala pomoči najinih staršev,'' je dodala.

Alfie obljublja, da bo dober očka.
Alfie obljublja, da bo dober očka. FOTO:

Njuna zgodba je pretresla svet. Tudi britanski premier Gordon Brown ob tem ni varčeval z besedami. ''Mislim, da bi si vsi morali želeti, da bi bilo čim manj najstniških nosečnosti,'' je povedal, vendar se Chantelle z njim ne strinja. ''Med nosečnostjo so me obiskali socialni delavci in policija in vsi so ugotovili, da bova dobra starša. Vsem bova dokazala, da to zmoreva, nudila ji bova varno prihodnost. Ko bo Alfie star 16 let, se bo lahko preselil k meni in mojim staršem. Selila se ne bova, ker nimava denarja, želim pa, da oba nadaljujeva šolanje, saj bova le tako lahko Maisie nudila varno prihodnost,'' je povedala.

Srečna družinica
Srečna družinica FOTO:

Kljub obljubam in velikim pričakovanjem mladih staršev pa njune starše kritizirajo. Stari starši novorojenke se branijo z besedami, da so vedeli, da sta Alfie in Chantelle par, vendar se jim niti sanjalo ni, da tudi seksata. ''Kako bi lahko vedeli, kaj se bo zgodilo? Za nas sta še vedno otroka,'' se brani Alfiejev oče in dodaja, da sta nosečnost zelo dobro skrivala kar šest tednov. Alfie pa ni prvi v družini, ki je tako mlad postal starš. Že njegova sestra Nicole je, ko je bila stara le 13 let, rodila svojega prvega otroka. Prav ona pa zdaj za nastalo situacijo, v kateri se je znašel njen brat, krivi njunega očeta, ki je zaradi 21-letnice zapustil družino. ''Če bi ostal z nami, se Alfieju to ne bi zgodilo. Razveza je uničila vso družino,'' meni Nicole.

očka pri 13
očka pri 13 FOTO:

Medtem pa Chantellina mati, družina živi od socialne pomoči, položaja ne vidi kot problematičnega. ''Zdaj pač moram biti doma, da skrbim za svojo vnukinjo, da bi Chantelle lahko končala šolo. Kar je zdaj najbolj važno, je njena kariera in družina, in ta 'napaka' ne pomeni, da zdaj ne more imeti več sanj, kot jih imajo drugi15-letniki.''

Socialna služba je nad nastalim položajem zaskrbljena, vendar se je odločila, da bo mladima staršema pomagala s socialno pomočjo, prav tako pa ju bo tudi stalno nadzirala. Policija pa je potrdila, da so primer dodobra preiskali, nadaljnjih akcij pa niso izvedli, saj so ugotovili, da to ni potrebno.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (382)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mary003
27. 05. 2009 23.29
omg kok je ta ženska grda ...a tmala mu je k seka ne hči čis bed
ero
26. 02. 2009 22.43
koda mu je brt ne pa fotr
1984
18. 02. 2009 22.40
jooj....sorry sam mi gre na bruh... ka vidm tega smrkavca z dojenckom v narocju....prej bratec kot pa fotr....ta tamala je pa en navadn pacient!!!!!sprau nej se mal h seb ne pa da naskakuje otroke...mislm nemorm verjet no...sploh nemorm gledt
luckas
18. 02. 2009 14.09
Nevem kaj naj rečem.lahk bi že vedla kaj pomeni kondom!!Kako se je lahko tak mulc zapletu z nekaj leti starejšo punco.pa še mal čudna je.bogi bogi froc.ko bo mali str 7 let bo atek šele 20.lahk bi bla brata.
Bo_Sa_Nac
17. 02. 2009 23.38
pa ah daj..ko sm biu tok star..sm mislu da ga mam sam za lulanje:D...mal karikiram :Pheh:D
chatek
17. 02. 2009 22.18
pol pa bo pri 26tih dedek.
Mitja Ho?ewar
17. 02. 2009 18.54
nemogoce kwa use zveš ojojoj le kam gre današnja mladina
miley_cyrus_
17. 02. 2009 18.24
Ma ljudje poglejte.Ta 15-letnica je izrabila 12 letnega fanta za očeta.Povrhu je spala z 8 fanti.Je res da bo mogla priznati prej ali slej ko bodo naredili DNK test. In kaj bo potem? Jaz sem se pri teh letih še z barbikami igrala...
Tanja Freespirit
17. 02. 2009 18.08
by the way-dokazovnje očetovstva je včasih potekalo glede na krvno skupino. in zato včasih ni bilo mogoče dokazati očetovstva (ker obstajajo samo 4 skupine) in ne zato ker bi mel kdo dvojni DNA ali kako podobno bedarijo... Jao folk, kake strokovne knjige preberte ne pa 24 ur brat :)
pluged89
17. 02. 2009 00.45
vox
16. 02. 2009 21.30
sam res igor.gojcic :D get a life!
Fudos
16. 02. 2009 18.02
Ma ta tamala sigurno ni imela pravo vzgojo od staršev, ker če bi ji tastari vsaj težili da nesme imeti še otroka, ker to ni normalno, ter s tem bo zapravila svoje otroštvo itd.. Nevrjamem da je ta tamav fotr, sigurno je nekdo prste vmešal, seveda starejši, ker 13 letnik pa že ni tko spolno aktivan da bi kr fukal..
dolscrnimi@gmail.com
16. 02. 2009 17.03
@igor.gojcic Ti pa res nimaš življenja :D
Dr.Frenk
16. 02. 2009 17.02
ko sn js bil tok star ko tale sn se še z lego kockami igral...
AnAhiiiiii
16. 02. 2009 16.42
grozn....tista dva sta sam slavna hotla postat.....me prov zanima kok za otroka skrbita pa ta chantelle, k ena prostitutka
.1349
16. 02. 2009 15.31
lahko bi vsaj za zašito poskrbela če že tok rada sexa... jst upam, da jim bo ratal... ker kar je je in zdej lahko sam upamo da jim uspe
Ramzess
16. 02. 2009 12.48
Ljudje vaša nerazgledanost je obupna. Bajsipremius="o moj bog..ne morem verjet..ta fantk je pa še tak otrok, ne morem verjetn da ma 13 let." Soditi starost nekoga po njegovem vidzu je zmotno, in krakovidno, saj so mnogi videti mlajši kot so vresnici, velja tako otroke, kot za odrasle. Sam se občasno soočam s tem, in vem kako je, če ti ljudje ne verjamejo, da si star več, ko je videti na obrazu. Nekateri pa imajo ravno obraten problem. Navsezadnje je oboje rezultat predvsem načina življenja. SadniJ="@mamica20 Zgodba je res zanimiva ampak ta zanimivost se za oba akterja tudi konča in se začenja resna in obveznosti polna prihodnjost. Z razumevajočimi starši, ki bi jima lahko priskočili na pomoč jima lahko uspe. Srečno obema." Se strinjam, s to (novo) odgovornostjo se soočajo vsi mladi starši, zanju ne nič bistveno drugače. Je pa nekaj, fant se nebi tako izpostavljal in dajal takih izjav, če ne bi bilo očetovstvo že potrjeno, že starši ne bi tega prej dovolili, kar je logično, tako da drugi fantje, ki so se javili kasneje, so se javili za prazen nič, oz. jih vodijo drugačni interesi. Vsega ozadja mi žal ne poznamo, zato je težko presojati o zadevi, kaj in kako. Kaj povezuje te mlade, se poznajo, so z iste šole?. Die_Gottesliebe="Primer iz domače sodne prakse izpred treh desetletij... Za očetovstvo so bili obtoženi trije moški, DNK analize še ni bilo, njihova kri pa se je ujemala z otrokovo..." Ta primer mi sicer od nekod znan, nekje sem že nekaj podobnega bral, s napisal si hud lapsus. Če ni bilo DNK analize, potem niso mogli vedeti, da kri vseh treh ujema z otrokovo, pravzaprav bi se morala ujemati le z enim. Nič takega ni, če se morda ujema z dvema. Znani so tudi taki primeri, bral sem o nekem primeru dvojčkov, ko z DNK analizo enostavno ni šlo, kateri je pravi oče, preveč identična sta si bila, zato je sodnik določil, izmenično skrb za otroka, torej izmenično očetovstvo. To še ni tako hudo, še je, sicer redkim materam, ki so sicer same rodile otroke, pa se njihov DNK ne ujema. Ker to odkrijejo slučajno, so žal matere, zaradi kratkovidnosti in nevednosti pristojnih, deležne hude kalvarije, in obtožb, vse do kraje otrok, in se morajo boriti proti odvzemu otrok. Ravno te dni sem na Kanalu A gledal oddajo o dveh takih materah, ki jima je družini rešil, oblasti so pač, kljub temu da ne upoštevajo vseh možnosti, neomajne, ne glede na ceno, zdravnik, znanstvenik, ki si je vzel čas un podrobno raziskal zadevo in ugotovil, da imata materi v sebi dvojno DNK, sami sebi sta dvojčici. Sreča na koncu, a vseeno ne najboljša tolažba za materi in družini, po vsem kar sta morali dati skozi. Še dobro, da obstajajo vstrajni ljudje z voljo, sicer bi se ti zgodbi končali povsem drugače, morda za vedno. Težko je verjeti, da lahko dandanes lahkomiselnost, kratkovidnost, nevednost pristojnih, uniči nedolžno družino, starše pa spravi za zapahe. Ni hec to.
proletariat@email.si
16. 02. 2009 12.47
kje je zdaj maury povich???
rastafarjanka
16. 02. 2009 12.30
katjuska_c@email.si
16. 02. 2009 12.26