Moskisvet.com
Umor - 8

Kriminalne zgodbe

Šok v ZDA: Je Facebook kriv za umor in obglavljenje 19-letne Carine?

K.Š.
23. 12. 2011 12.40
16

Umor, ki je šokiral ZDA, se je zgodil v mestu Oklahoma City. Dva kriminalca naj bi brez milosti umorila komaj 19-letno dekle, ki je imelo še vse življenje pred seboj.

Carino Saunders so ugrabili že 28. septembra. Sorodniki so njeno izginotje takoj prijavili lokalni policiji, ki je začela preiskavo. Na žalost pa so 13. oktobra v bližini nekega nakupovalnega središča našli njeno popolnoma izmaličeno truplo. Kar so ugotovili pozneje, je pognalo strah v kosti vsem prebivalcem mesta Oklahoma City, predvsem pa mladim dekletom. Carina je bila brutalno mučena in obglavljena, njeno telo pa popolnoma razkosano. Njen umor je policija takoj začela povezovati s trgovino z ljudmi.
V preteklih dneh se je primer še dodatno razjasnil, saj je za zapahi končal glavni osumljenec – Jimmy Lee Massey. Ta naj bi se ukvarjal s preprodajo drog in prostitucijo. Massey naj bi ugrabil več deklet, jih nagovarjal k prostituciji in mučil. Carino naj bi umoril v pričo drugih ugrabljenih deklet, ki so morala gledati, kako jo muči in naposled brutalno ubije. Pred prestrašenimi očmi teh deklet naj bi jo tudi obglavil in razkosal. Eno od teh deklet naj bi uspelo pobegniti in svojo zgodbo povedati policiji, ki naj bi tako dobila pravo sled.
Preiskovalci pa so še zmeraj prepričani, da naj bi pri umoru sodelovalo več ljudi, mogoče celo katero od deklet, gotovo pa 31-letni Francisco Gomez.

Vloga Facebooka?

Pri tej zgodbi, kot pri veliko drugih, pa izgleda, da je pomembno vlogo igralo tudi družbeno omrežje Facebook, prek katerega naj bi Carina stopila v stik z nekaterimi ljudmi, ki se ukvarjajo z 'nečistimi' posli. Policija trenutno preiskuje tudi to sled, saj ne izključujejo možnosti, da naj bi bila njena ugrabitev načrtovana in ne naključen splet dogodkov.
Carinini prijatelji pa so prav na tem družbenem omrežju ustanovili skupino 'pravica za Carino', ki si že nekaj časa izmenjuje novice in koristne informacije o njenem umoru.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400