Slovenija

ZVCP vsaj kratkoročno pozitiven

Ljubljana, 13. 12. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na policiji ocenjujejo, da bodo pozitivni učinki novega zakona o varnosti v cestnem prometu kratkoročni.

Darko Anželj meni, da samo dejavnost policije ne more povečati varnosti
Darko Anželj meni, da samo dejavnost policije ne more povečati varnosti FOTO: POP TV

Po mnenju policije naj bi zakon, ki bo začel veljati s 1. januarjem 2005, prinesel tudi večjo varnost v prometu. Kot je pojasnil generalni direktor policije Darko Anželj, na policiji prav te dni pripravljajo zadnje korake, da bodo po novem letu stoodstotno pripravljeni na izvajanje številnih novosti, ki jih prinaša zakon.

Števila ukrepov policije ni več mogoče dvigovati

Vsaka policijska uprava naj bi vsaj enkrat na teden izvedla akcijo "promil" (za preverjanje psihofizičnega stanja voznikov – vožnje pod vplivom alkohola ali mamil) in vsaj dvakrat mesečno poostreno akcijo preverjanja uporabe varnostnega pasu.

Policisti vsako leto "izsledijo" več kot 600.000 kršiteljev cestnoprometnih predpisov, kar pomeni, da vsako minuto ugotovijo en prekršek. S številom ukrepov je tako policija po njegovi oceni na takšnem nivoju, da jih več ni mogoče dvigovati, ob čemer se je prvi mož policije vprašal, koliko lahko samo dejavnost policije sploh vpliva na povečano varnost v prometu.

V začetku predvsem strah pred kaznijo

Pozitivni vplivi na varnost v prometu v prvih treh mesecih po začetku izvajanja zakona bodo predvsem posledica novih denarnih kazni, ki so višje, policijskega nadzora in tudi strahu pred kaznimi, je povedal vodja sektorja prometne policije Ljubo Zajc, ki prav tako pričakuje le kratkoročni učinek pozačetku uporabe zakona. Števila policistov zaradi številnih novosti ne bodo povečali, ampak bodo z obstoječim kadrom skušali doseči maksimalni učinek.

Policija, števila ukrepov ne more več povečevati (Foto: Dare Čekeliš)
Policija, števila ukrepov ne more več povečevati (Foto: Dare Čekeliš) FOTO:

Spremenjena taktika nadzora

Po novem letu bodo policisti najbolj dejavni na mestih, kjer je največ kršitev in kjer so prometne nesreče najpogostejše, njihova aktivnost pa bo vezana tudi na čas, ko je kršitev največ. Nadzor bodo izvajali tudi tam, kjer si ga državljani želijo. Trudili se bodo tudi, da bi bile policijske patrulje pri nadzoru prometa ob povečani gostoti čim bolj vidne.

Prvo preventivno akcijo na temo novega zakona bodo že to sredo izvedli na ljubljanski, mariborski, celjski in novomeški policijski upravi, kjer beležijo največ kršitev.

Poleg tega so policijskim upravam po Sloveniji priporočili ustanovitev posebnih skupin policistov, ki se bodo ukvarjale le z nadziranjem hitrosti, posebno pozornost pa bodo namenili tudi alkoholu v prometu in uporabi varnostnega pasu.

Kazenske točke bodo veljale tri leta

Z novim zakonom se zaostruje kaznovalna politika, torej bodo sankcije za prekrške višje, sprememb pa bo tudi drugače kar precej.

Vozniki bodo po novem zakonu dobili kazenske točke že za prekoračitev hitrosti nad deset kilometrov na uro, ob prekoračitvi nad 50 km/h v naselju pa bo poleg globe vozniku tudi prenehalo veljati vozniško dovoljenje.

Kazenske točke bodo po novem sicer veljale tri leta.

Natančneje opredeljeno preverjanje voznikovih sposobnosti

Koliko časa tovrstnih prizorov ne bomo videli?
Koliko časa tovrstnih prizorov ne bomo videli? FOTO: POP TV

Varnostna razdalja med vozili bo drugače opredeljena, odpravljeno bo tudi neskladje glede prevoza skupin otrok, pravi prometni policijski inšpektor Rafael Viltužnik. Natančneje bo opredeljen tudi postopek preverjanja psihofizičnega stanja voznikov, tako glede vožnje pod vplivom alkohola kot mamil. V zvezi s tem je denimo na novo določeno, da bodo morali policisti voznika, ki bo na njihovo zahtevo opravil strokovni pregled (zdravniški pregled, s katerim se ugotavljajo motnje v vedenju, ki lahko povzročijo nezanesljivo ravnanje v prometu), rezultat pa bo negativen, pripeljati nazaj k njegovemu vozilu.

Po novem letu tudi spremenjen zakon o prekrških

Leto 2005 bo po mnenju Zajca eno ključnih v naslednjem obdobju, v katerem se lahko varnost v prometu izboljša, ali pa se ponovijo negativni trendi iz letošnjega leta. Ob tem je izpostavil še novi zakon o prekrških, ki bo prav tako začel veljati z novim letom. Policisti namreč z njim kot prekrškovni organ dobivajo veliko večji pomen in s tem vpliv na stanje varnosti v cestnem prometu, glede na pričakovanja pa naj bi imela ta sprememba dolgoročno gotovo pozitiven vpliv, še menijo na policiji.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3