Slovenija

'Žrtev je Kaničeva, ne družina Nekrep!?'

Maribor, 11. 12. 2009 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Mayer/U.Z.
Komentarji
449

"Kaničeva je stranska žrtev. Ne morem si misliti, kako se mora počutiti. Jaz bi naredil samomor!" so besede iz pogovora, ki so ga med Miklavčičem, Kuštrinom in Remškarjem ujele kamere.

Kamere so ujele zanimiv pogovor med Miklavčičem, Remškarjem in Kuštrinom.
Kamere so ujele zanimiv pogovor med Miklavčičem, Remškarjem in Kuštrinom. FOTO: Kanal A

Žrtev je zdravnica Zlatka Kanič in ne Bor Nekrep oziroma njegova družina, je sporočilo pogovora med zdravstvenim ministrom Borutom Miklavčičem, njegovim državnim sekretarjem Janezom Remškarjem in prvim sindikalistom Konradom Kuštrinom, ki ga je kamera oddaje Svet na kanalu A posnela na hodniku Ministrstva za zdravje.

"Kaničeva je stranska žrtev, katastrofalna," na začetku posnetega pogovora reče Remškar. Kuštrin nadaljuje: "Ma ja, jaz si ne morem misliti, kako se mora počutiti." "Grozljivo," ga spet dopolni Remškar. "Jaz bi samomor naredil. No, ne bi ga naredil, ma pomojem ... ne vem, kako," nadaljuje Kuštrin. "Grozljivo!" še enkrat ponovi Remškar. "Jaz sem jo šel v Maribor obiskat," pa doda Miklavčič.

"Pridruži se in tako izrazi zahtevo za primerno kazen malomarnim zdravnikom 12-letnega Bora Nekrepa. Za njih smo samo številke. Vrana vrani ne izkljuje oči. Pridruži se, da ne boš naslednji ti." Pravica za Bora, stran na Facebooku, ki ima 12.200 članov

Senca tega primera je padla tudi na današnji sestanek, na katerem so Miklavčič in predstavniki zdravniških organizacij začeli usklajevanje novega zakona o zdravstveni dejavnosti.

Spomnimo ...

Kot je znano, je skupščina Zdravniške zbornice Slovenije v ponedeljek razveljavila sklep drugostopenjskega razsodišča zbornice, ki je zdravnici Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Zlatki Kanič zaradi vpletenosti v smrt 12-letnega Bora Nekrepa nalagal odvzem licence za dva meseca in trimesečno dopolnilno izobraževanje. Namesto tega ji je izrekla javni opomin in trimesečno dopolnilno strokovno izobraževanje, kar je bil del zapisnika o odločanju drugostopenjskega razsodišča, čeprav je razsodišče na koncu zdravnici izreklo strožjo kazen. Odločitev je sprožila burne odzive. Zakonca Nekrep sta prepričana, da zbornica dela v nasprotju z ustavo. Še več: menita, da je to norčevanje iz smrti otroka.

Bor Nekrep
Bor Nekrep FOTO: POP TV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (449)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
01. 07. 2010 08.48
Kako se počuti? Ne ugibat prašte jo?
anomar
15. 12. 2009 15.58
Halo.. Jas sploh nevem kaj se razpravlja tolko okrog tega... 1.zdravniki so čedalje bolj malomarni... imam izkušnje sem imela očeta v bolnici več kot 1leto in lahko povem da so SKORAJ vsi (sestre,bolnicarji,zdravniki...) postali tako ne resni in se sploh ne borijo za pacientovo dobro ! Res je da je pri nas zelo premalo kadra v bolnišnicah, in plače glede na psihofizično delo majhne, pa vseeno se gre tukaj za življenja ljudi ! Zdravnico je potrebno kaznovati..na konc koncu ko se odločiš da postaneš zdravnik se učiš zdr.etike in takrat sprejmeš vse odgovornosti ! Verjamem da je zdravnica rešila veliko življenj saj za to se je šolala,to je vendar njeno delo, pa vendar le je za napake treba znati nositi posledice in znati sprejeti kazni ! PA vsaj opravičila bi se lahko ! Treba je nekaj naredit v tej smeri ... v naših bolnišnicah resnično vlada pravi kaos, ker ne sodelujejo ampak raje tekmujejo in se pod.j.e...avajo namesto da bi sodelovali !
mac4_m
13. 12. 2009 14.27
stvar je povsem jasna. Gospe bi pač morali odvzeti licenco, morala pa bi tudi kazensko odgovarjati za opustitev pomoči ali umor iz malomarnosti. Vemo, da je sodstvo v sloveniji še v slabšem stanju kot zdravstvo ma po tej poti bi moralo iti. Poti dokazovanja krivde ali nekrivde. Najbolj pomembno tu je pa to, da je potrebno iz zdravniške zbornice odstraniti in tudi kazensko preganjati vse nesposobneže, ki so v tako jasnem primeru pokazali skorumpiranost in popolno norčevanje iz zdravniške stroke in življenj slovencev..
justinijan
13. 12. 2009 11.59
j.potočnik, škoda sploh še kakšnega komentarja na Vaše veleneumnosti, se vidi kam pes taco moli.......
J.Poto?nik
13. 12. 2009 11.35
Justinijan in pajterblanka, bi bila idealen par. Mogoče sta bila sošolca.
justinijan
13. 12. 2009 10.48
pajtlerbanka, se strinjam......
justinijan
13. 12. 2009 10.44
j.potočnik, očitno tudi Vam nagaja slovnica ali pa je zatajil računalnik(beri:brebrali?)glede izobrazbe pa se ne bom spuščal na Vaš nivo žalitve.mogoče imam celo višjo kot jo imate Vi.dejstvo pa je tudi, da imajo nižje izobraženi dostikrat lepši besednjak in marsikatero boljšo misel od tistih, ki imajo ne vem kakšne, npr.univerzitetne šole, razne doktorate, magisterije ipd. v premislek...........
Buena Vita
13. 12. 2009 10.39
JST PA SE NE DELAM FINO,SEM ZA MEDISKI LINČ TOLIKO ČASA DOKLER NE ZAČNEJO ZADEVE UREJAT TISTI DRŽAVNI PARAZITI KI VLEČEJO PLAČE---ČE NE MOREŠ PRITI DO RESNICE IN PRAVICE PO PRAVNI POTI ,KO TAKO VSI MODRECI KI SE IZŽIVLJAJO NAD NAMI KRIČIJO,,,,,SLOVENIJA JE PRAVNA DRŽAVA JEAH,,,MEDIJSKI LINČ PA SODNIK NEKOMU TO USTREZA-- IN ZAKAJ BI MI BILI TOLERANTNI,ZAKAJ BI MALI ČLOVEK VEDNO IN POVSOD POKAZAL MERO STRPNOSTI KAKŠNI UČITELJI,,,,,,,,BODIMO ŠE UČENCI,
Buena Vita
13. 12. 2009 10.33
TIMERING prosim ,prosim -povej zakaj bi tebe ali mene bilo sram da sva slovenca,,če kdo je pokvarjen dejva terjat in zahtevat da se te zadeve obelodanjajo in popravljajo, on,ne,nanke pikič mi nesmejste sramot ki jeh počnejo naložit na moj hrbet,ČESTE ŽE JENKRAT ODGOVARJAT ;BELI,RDEČI ČRNI ALI ŠE KAKŠNI BOGOVI,DEJTE PREVZET ODGOVORNOST TAKU KOT JO MORA TA MAU ČLOVK
J.Poto?nik
13. 12. 2009 10.13
Oprostite g. Justinijan. Mogoče slovnico res obvladate, pa vam samo tipkovnica nagaja. Ali pa znate samo pisati in ne brati. Ker bi sicer lahko brebrali svoj tekst in ga popravili, preden ga objavite. Pa še en namig: raje se omejite na komentiranje rumenega tiska in raznih tračev, (jih je dovolj tule gor) tam bodo vaše napake manj očitne. Pa brez zamere.
Klara Malo
13. 12. 2009 02.02
Tu ni nobenih laži, minister Miklavčič ni nikoli trdil, da je ni obiskal, tudi dr. Remškar je prej komentiral le odločitve zbornice, kar samo dokzuje: vsi skupaj bodo žrtvovali dr. Kaničevo, da počistijo vso nesnago.
gjuro3
13. 12. 2009 01.46
Aja, mimogrede... ..ob bolezni otroka v naši družini smo se tudi sami srečali z zdravnico Zlatko Kanič....fer, po pravilih in preudarno je ravnala...predvsem pa z razumevanjem in skrbnostjo...saj pravim- tveganje je v naravi tega dela, odgovornost pa tudi... ...pri nas se je izšlo, pri Boru ne....kako je bilo v resnici, vedo samo oni...
gjuro3
13. 12. 2009 01.43
Še enkrat poudarjam... ...SEM ABSOLUTNO PROTI MEDIJSKI HISTERIJI IN GONJI... ...SEM ABSOLUTNO PROTI POZIVOM NA LINČ IN KAJ VEM KAJ ŠE VSE PADE NA PAMET LJUDEM; TAKO TUKAJ, KOT NA FACEBOOK-u....(ustrelit, obesit, v Sibirijo, na Goli otok, ponižat, polit s kislino in podobne grozote...) ...SEM ABSOLUTNO PROTI "NEK VISI ..." PRISTOPU OZ. PROTI "POLITIKI GREŠNEGA KOZLA".... ...da pa nek minister tako očitno laže, je pa že več kot preveč...NE MORE in NE SME v kamere trobiti enega, mimo kamer pa drugega... ...in zato verjamem očetu Bora, ko je v kamero hlipal, da so mu rekli "mi vsi smo Zlatka Kanič"....določene stvari, relacije, dogodki, whatever se ne smejo in ne morejo, ker je to v naravi slednjih....
Klara Malo
13. 12. 2009 01.19
Nihče ne more vedeti, kaj bi bilo, tudi če bi takoj začeli zniževati nivo amonjaka. Lahko bi bile kljub vsemu trajne posledice, saj je bil Bor že hudo prizadet, ko je prišel v bolnico. Tudi ne vemo, kaj bi bilo, če bi Nekrepovi zavili levo-saj vest-po bitiki so vsi generali! Vse bolj se dozdeva, da se je "primer Nekrep"hotel izkoristiti za obračun med dvema UKC-jema za prestiž in primat. Žal pa je zadeva ušla iz nadzora. Dr. Kaničevo bodo žrtvovali za "mir" družine Nekrep! In na koncu bo največja žrtev mlada HANA, ki je ob izgubi brata ostala sirota, saj oče in mama v trenutku žalosti, obupa in samoobtoževanja, pa kljub vsemu dovolj inteligentna, da se ju je dalo izrabiti, nista našla časa zanjo in sta njen dom in svet ovila v žalost, obtoževanje, maščevanje in pogubo!
Klara Malo
13. 12. 2009 01.18
Ali res verjamete, da gre le za pravico? Za nekaj, kar so dolžni Boru? Ker pri živi hčeri, ki ju krvavo potrebuje, nimata več za kaj drugega živeti, kot za pravično kazen? In kaj bi bila po njunem pravična kazen? Ali pa po Haninem?
Klara Malo
13. 12. 2009 01.18
Velikokrat si že same izjave družine Nekrep hudo nasprotujejo. Npr. kako so moledovali, medtem ko je hči skakala v zdravnico in vpila nad njo, nekako ne gredo skupaj, kajne? Cela vrsta diagnostičnih preiskav, ki so bile opravljene, da bi se postavila diagnoza, medtem ko niti otrok, niti starši niso mogli povedati, kaj se je sploh dogajalo, tudi ni izraz lenobe in nadutosti, kajne? In starši so, potem, ko so jih poslali domov videli, kako je Bor ostal sam! Kot je bilo rečeno, so ob 16:30, ko so Nekrepovi prišli domov, našli doma sina zmedenega do te mere, da ni več prepoznal domačih (spomnimo se: v njegovih možganih se nekaj dogaja!)
Klara Malo
13. 12. 2009 01.17
Sicer pa, zakaj bi pojasnila o smrti nesrečnega Bora dajali v UKC MB, če pa je umrl v Ljubljani. In kot vse kaže, so bili starši s strani ljubljanskeg UKC zelo natančno podučeni, kaj je bilo "narobe"! Pa je bilo res?
Klara Malo
13. 12. 2009 01.16
Javnost je preko medijev izvedela le "resnico" staršev, ki pa nikoli niso pokazali nobene uradne stvari, čeprav so zahtevali celo original avstrijskega specialista, da ga bodo primerjali s prevodom. Verjetno prevod ni bil dovolj ugoden!
Klara Malo
13. 12. 2009 01.15
Kaj res niste vedeli, da gospodje tako mislijo in drugače govorijo? Pa saj je bilo že od začetka jasno, da bodo žrtvovali dr. Kaničevo, da utišajo javnost in družino Nekrep. Zdravnica se pač ne more braniti z dejstvi, ker jo zavezuje zakon o varovanju podatkov.
Klara Malo
13. 12. 2009 01.08