Slovenija

'Znašla sta se v igri preteklosti'

Ljubljana, 08. 11. 2007 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

SMS ne podpira nobenega od predsedniških kandidatov, je sporočil predsednik stranke Darko Krajnc.

SMS ne želi sodelovati v delitvi Slovenije na desne in leve, rdeče in bele. So za celoten spekter barv, kakršno je tudi življenje in tudi od tod odločitev, da ne podprejo nobenega od kandidatov, je dejal Krajnc na tiskovni konferenci.

"V SMS – Stranki mladih Slovenije - ne podpiramo nobenega od kandidatov, ki se bosta v nedeljo pomerila v drugem krogu predsedniških volitev," je sporočil predsednik SMS in nekdanji predsedniški kandidat Darko Krajnc. Kot je pojasnil, nobeden od kandidatov ne podpira predloga SMS o brezplačnih vrtcih za vse otroke, nobeden od kandidatov se ni jasno izrazil proti šolninam, v zadnjih dneh pa se je predvolilna debata spet vrtela predvsem o preteklosti, namesto da bi bilo govora o prihodnosti.

Darko Krajnc: "Škoda, da imajo volivci na voljo kandidate, ki jih morajo voliti, ker pač volijo proti nekomu in ne kandidatov za katere bi volili, ker dejansko verjamejo vanje. Zmagal bo pač tisti, ki ga bo več volivcev volilo, ker so proti drugemu kandidatu in ne zato, ker so dejansko volili zanj."
Darko Krajnc: "Škoda, da imajo volivci na voljo kandidate, ki jih morajo voliti, ker pač volijo proti nekomu in ne kandidatov za katere bi volili, ker dejansko verjamejo vanje. Zmagal bo pač tisti, ki ga bo več volivcev volilo, ker so proti drugemu kandidatu in ne zato, ker so dejansko volili zanj." FOTO: 24ur.com

Krajnc še meni, da nobeden od kandidatov ni bil dovolj prepričljiv in ni izkoristil priložnosti "podaljška", da bi nasprotniku "zabil odločilni gol".

Besed je bilo veliko, vendar pa bodo dejanja bodočega predsednika, ne glede na to, kdo zmaga, tista, ki bodo tem besedam dala težo in resnično upamo, da bodo mladi v prihodnjem predsedniku imeli tudi svojega zaveznika. Darko Krajnc

V SMS so zato mnenja, da je bilo v predsedniški kampanji vse preveč taktiziranja in premalo prave igre. Zato se vse bolj zdi, da bo zmagovalec tisti, ki si bo "dal manj avtogolov". Pri taki igri pa, pravijo v SMS, ne želijo sodelovati.

Pohvalno pri obeh kandidatih je to, da sta pokazala iskreno zanimanje za reševanje problemov mladih, pravi nekdanji predsedniški kandidat, vendar dodaja, da obema še vedno manjka drznosti in razmišljanja v smeri temeljite spremembe obstoječega sistema, ki ne bo več dolgo vzdržen in katerega veliko breme bo padlo na že tako najbolj obremenjene generacije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigtex
08. 11. 2007 18.27
Eno najboljpametnih stališč!
Tonček Balonček
08. 11. 2007 15.38
Zdaj je usodno samo še, koga podpirata preostali kandidatki!! Vrlo važno!!
endrug
08. 11. 2007 14.36
manjakranjc@hotmail.com
08. 11. 2007 14.27
Končno se strinjava Rojcov Matej;)
reiki24@gmail.com
08. 11. 2007 14.26
pek je tale kranjc
Matej Rojc
08. 11. 2007 14.20
Kaki kreten :)