Slovenija

Delo Revije pod Krater

Ljubljana, 19. 08. 2011 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Krater je postala najemnik blagovnih znamk Dela Revij. Pravijo, da "bodo naročniki in bralci po utečenih poteh dobili svoje priljubljene revije, ki jih nestrpno pričakujejo", njihova prva naloga pa je dogovor o nadaljnjem delu z zaposlenimi.

Na prodajne police sta danes z večdnevno zamudo prišla Jana in Kih, jutri pa prihajajo še Lady, Obrazi in Stop.

KMB Leasing je za najemnika blagovnih znamk Dela Revij izbral skupino Krater, njihovo odločitev pa je potrdil tudi izvršni direktor skupine Gregor Repič.

"Imamo dolgoletne izkušnje in znanja ter interes, da blagovne znamke Dela Revij nemoteno izhajajo tudi v prihodnje, saj bodo obogatile spekter naših dosedanjih edicij in bralce dnevno bogatile z raznovrstnimi koristnimi informacijami ter razvedrilnimi vsebinami. V verigi priprave revij Jane, Naše žene, Lady, Kiha, Eve, Anje, Obrazov, Smrklje ... do bralcev in naročnikov pa smo bili vsa leta zanesljiv in zaupanja vreden partner pri grafičnem oblikovanju in tisku revij, zato od danes dalje še lažje zagotavljamo nemoteno izdajanje edicij Delo revij," je Repič zapisal v sporočilu za javnost. 

Revije - 8
Revije - 8 FOTO: Mateja Klavs

Ta teden znova niso izšle edicije Dela Revij, in sicer Jana, Lady, Stop, Kih in Obrazi, oddaja v najem pa bi omogočila tiskanje revij v prihodnjem tednu. "Z današnjim dnem pa lahko pričakujemo, da bodo naročniki in bralci po utečenih poteh dobili svoje priljubljene revije, ki jih nestrpno pričakujejo," pravi Repič. 

NKBM je blagovne znamke Dela Revij na dražbi minuli teden po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov prodala družbi KBM Leasing, sicer članici skupine NKBM. Banka je tako zastavljene blagovne znamke prenesla na svojo hčerinsko družbo. Blagovne znamke Dela Revij je oddala v najem družbi Salomon, skupaj z Dolenjskim listom in Radiem Glas Ljubljane, ki so del skupine Krater. Kot so sporočili iz NKBM, je bila odločitev sprejeta v skladu s ciljem zasledovanja ekonomskih interesov v skupini. Podrobneje dogovora ne želijo komentirati.

Glede trenutnih razmer v podjetju zaposleni pravijo, da družba zaposlenim še ni izplačala julijske plače, prav tako velika večina dolgov honorarnim sodelavcem za več mesecev še vedno ni poravnana. Repič pa je zaposlenim sporočil, da se njegova skupina zaveda, da "brez ustvarjalcev medijskih vsebin revije ne morejo izhajati, zato je ena naših prvih nalog, da se z njimi dogovorimo o nadaljnjem delu". 

Nekaj podatkov o skupini Krater

Skupina Krater deluje na področjih grafične in papirne industrije, medijev, založništva, trgovine s pisarniškim materialom, domačega in mednarodnega transporta, zbiranja ter predelave odpadnih in koristno uporabnih surovin ter ekologije.

V skupino spadajo Delo TČR, Dolenjski list Novo mesto, Grafik, Kočevski tisk Kočevje, ljubljanski Korotan, tržiška Lepenka, Ma-tisk, Papir servis, Papir servis prevozi, Salomon, Salomon 2000 in Studio Luksuria.

Radijsko mrežo skupine Krater tvorijo radijske postaje Radio Aktual, Radio Aktual 07, Radio Veseljak, Radio Salomon, Radio Studio ter Radio Kum.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
21. 08. 2011 01.31
Buena Vita
21. 08. 2011 01.30
nova stranka;padanija
king_midnight
20. 08. 2011 13.26
Tiskarski baron ve kaj dela (M.O)........Primerno bi bilo raziskati katera politična opcija se skriva za njimi.......še od ustanovitve družbe SALOMON v tranzicijskem času....zanimivo pri temu je to, da nobena novinarska hiša ne raziskuje to do zdaj največo skrivnost i nedotakljiva brata O............
Buena Vita
19. 08. 2011 19.04
hih,če ni plač,tudi bonov ne bo
Buena Vita
19. 08. 2011 19.04
hah,zasavci bodo odvečen balast kr v savo zmetal,pa bo,mar ne
ata_jez
19. 08. 2011 14.28
Če ne bo dnarja za plače bodo pa vsaj Hofer boni!
butnskalca
19. 08. 2011 13.54
mogoče pa še ni vse izgubljeno............v Sloveniji se ustanavlja nova KGB stranka..............boste mel velik velik za napisat..........dragi novinarčki, glavo gor.....še je upanje.....mogoče vas rešijo
yaj
19. 08. 2011 13.19
še 1 fucker več!!!!sej so že vso frafično industrijo uničili!!!
moderinrdec
19. 08. 2011 12.49
Ajajaj, Tone, ne ga srat. Kaj misliš, kdo tiska vse te revije? Krater je trenutno še najboljša izbira, ker ima svoj interes, ki je nekako v skladu z interesom zaposlenih. Recimo.
rko
19. 08. 2011 12.44
vrzite ta rumeni tisk v smeti.. konec je.. hvala bogu :)
Tone Mihel?i?
19. 08. 2011 12.17
Bog pomagaj Delo Revije ali jih še ni izučila ta famozna skupina Krater !!! Ali niso spravili v stečaj že dovolj tiskarskih podjetij ...Delo Tiskarno Inpo.......Iz velikega tiskarskega podjetja DELO d.d. ni ostalo ničesar več !!! Tudi vi boste končali kot ostale tiskarska podjetja !!! BOG VAM POMAGAJ SAJ DRUGI VAM TAKO NE BODO !!!!!