Slovenija

Znamka leta Orto, agencija leta Pristop

Portorož, 22. 03. 2013 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S slavnostno podelitvijo nagrad se je zaključil Sof, ki ga je v treh dneh obiskalo okoli 900 udeležencev. Nagrado za agencijo leta je osvojila agencija Pristop, za znamko leta pa znamka Orto. Vsebinska rdeča nit letošnjega festivala je bil navdih.

V zaostrenih tržnih razmerah potrebujemo pozitivno energijo, navdih in dodatni elan, kar nam bo pomagalo na poti do uspeha. Brez navdiha ni uspešnih komunikacijskih in marketinških kampanj ter rezultatov, s katerimi merimo svoj strokovni uspeh. Darja Zajc, predsednica 22. SOF-a in direktorica marketinga na Pro Plus

V Portorožu se je s slavnostno podelitvijo nagrad najboljšim kreativnim delom in projektom minulega leta zaključil 22. Slovenski oglaševalski festival (Sof). Sof je v treh dneh obiskalo okoli 900 udeležencev. Agencije, produkcijske hiše in oglaševalci so v tekmovalni del letošnjega festivala skupno prijavili 432 del, kar je 11 odstotkov več kot lani.

Nagrado za agencijo leta je osvojila agencija Pristop, za znamko leta pa znamka Orto. Najboljši produkcijski hiši filmskih oz. radijskih oglasov sta Perfo oz. Zavod Radio Študent. Oglaševalec leta je postala družba Zavarovalnica Triglav, oglaševalska osebnost leta pa predsednik uprave Simobila Dejan Turk.

Velike nagrade za najboljša dela v posameznih skupinah

V skupini film so nagradili televizijski oglas Peljite internet na sprehod (oglaševalec Telekom Slovenije, agencija Publicis), v skupini tiskani oglasi oglasa Sumo borec in Bik (oglaševalec Petrol, agencija Pristop) in v skupini zunanje oglaševanje oglas Bliskomat (oglaševalec Simobil, agencija Sonce.net).

Nagrado v skupini neposredno trženje je prejel Lingva Franka – vizitka (oglaševalec Lingva Franka, agencija VBG), v skupini korporativna oglasna sredstva Dimension Two (oglaševalec Dimension Two, agencija VBG), v skupini digitalno komuniciranje pa Rimaj z Zlatkom (oglaševalec NKBM, agencije Pristop).

22. Slovenski oglaševalski festival
22. Slovenski oglaševalski festival FOTO: Boštjan Pilej

V skupini radijski oglasi je slavil oglas Kaj naj stori Janez (oglaševalec Zavod Radio Študent, produkcija Zavod Radio Študent), v skupini inovativne oblike komuniciranja Sladka sporočila (oglaševalec Žito/Gorenjka, agencija Pristop), v skupini celostne oglaševalske akcije pa akcija Itak Job (oglaševalec Telekom Slovenije, agencija Pristop).

Oglas Rimaj z Zlatkom (oglaševalec NKBM, agencija Pristop) je prejel nagrado tudi v kategoriji ustvarjene in oznamčene vsebine in v kategoriji digitalne oglaševalske akcije, medtem ko je v kategoriji mediji slavil oglas Sladka sporočila (oglaševalec Žito/Gorenjka, agencija Pristop).

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papaaa!
24. 03. 2013 06.20
+2
no, ja. tudi tovšakova hilda je bila managerka leta..
NiVec
23. 03. 2013 07.00
+13
So si spet med seboj potalali priznanja in nagrade?
expost
23. 03. 2013 09.07
+7
SOFa manjše agencije niti povohat ne morejo; kotizacije so pač namenjenje elitam: 492 EUR/osebo za celoten festival (3dni, predprijave!) oziroma 228-318EUR/osebo (za 1 dan, predprijave!) je res huda. pa še prenočišče posebej pride.
I G N O R A N T
23. 03. 2013 06.57
+2
O kristus usmili se.To neki propadli komunajzarji zopet svije gor tiscijo
I G N O R A N T
23. 03. 2013 07.10
-1
expost
23. 03. 2013 08.56
+7
no no. kar precej sodelujočih s to ideologijo nima popolnoma nič. oglaševanje se je začelo razvijati v kapitalistični eri in je povsem kapitalistično orodje. če bi že moral označevati ljudi na tak način (poudarek je na ČE!), bi prej rekel, da so to mladi povzpetniki kot pa komunisti.
tomi.passion@gmail.com
23. 03. 2013 06.00
+27
Poraz. SOF, ki je pravzaprav pijančevanje kvazi enih in istih ljudi, ki sami o sebi pravijo guruji oglaševanja, podeli nagardo firmam, kjer so na vodilnih položajih ljudje, ki so pravzaprav organizatorji SOF-a. Torej, nagrade podeljujejo samim sebi in potem se po zapitih parih dneh, sami sebi hvalijo, kakšen oglaševalski presežek so. Če pa pogledamo, kako stoji SLO gospodarstvo, katerega obvladujeje te oglaševalske agencije, pa vidimo porazno stanje. Tudi zato že lep čas na te SOF-e ne hodi noben prvo razredni tuj strokovnjak. Skratka, nehajte s to trapasto lažno (samo)promocijo.
KML
23. 03. 2013 06.44
+12
expost
23. 03. 2013 08.59
+9
tomi, bo kar držalo. sicer pridejo tuji strokovnjaki, ampak kmalu pogruntajo za kaj gre in jih, povečini, naslednje leto tam več ni.