Slovenija

Znamka leta je drugo leto zapored Orto

Portorož, 30. 03. 2012 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na 21. festivalu SOF so že drugo leto zapored za znamko leta razglasili Orto. Agencija leta je postala Luna TBWA. Najboljši produkcijski hiši filmskih oz. radijskih oglasov sta postali Pakt Media in Fi produkcija.

S podelitvijo nagrad se je v Portorožu zaključil že 21. Slovenski oglaševalski festival (SOF). Za znamko leta je bila drugo leto zapored razglašena znamka Orto, medtem ko je agencija leta postala Luna TBWA. Najboljši produkcijski hiši filmskih oz. radijskih oglasov sta postali Pakt Media in Fi produkcija.

Na nocojšnji slovesnosti so podelili še velike nagrade za najboljša dela v posameznih skupinah, so sporočili organizatorji festivala.

V skupini film so nagradili televizijska oglasa Babi in Dedi agencije Luna TBWA, ki sta bila izdelana za Simobil. V skupini tiskani oglas je nagrado prejel oglas Open Air Jazz Cerkno agencije Pristop (oglaševalec Zavod Gabrijel Fest Cerkno). V skupini zunanje oglaševanje je nagrada romala v roke Luna TBWA za serijo oglasov za oglaševalca Delo.

Nagrada v skupini neposredno trženje je nagrado prejela agencija Futura DDB za kozarec Kratochwill medeno pivo (oglaševalec Kratochwill). V skupini korporativna oglasna sredstva je zmagala celostna grafična podoba znamke Via agencije VBG (oglaševalec Andivi). V skupini digitalno komuniciranje je nagrado prejela agencija Sonce.net za oglas Milkbusters oglaševalca Ljubljanske mlekarne.

Med radijskimi oglasi sta slavila oglasa Pristopa Rolling Stones in Che Guevara oglaševalca Žito. V skupini inovativne oblike komuniciranja je nagrado prejela serija oglasov agencije Luna TBWA za oglaševalca Delo. Sodelovanje med Delom in Luno TBWA je prineslo nagrado tudi v kategoriji celostne oglaševalske akcije za akcijo Delo/Izberite svoje stališče.

Med dogodki je slavil Orto 4ever v K4 agencije Luna TBWA (oglaševalec Simobil). V kategoriji digitalne oglaševalske akcije je zmaga šla v roke akcije Peter 13. agencije Studio Marketing JWT oglaševalca Amisa.

Danes so podelili tudi priznanji za oglaševalca leta in oglaševalsko osebnost leta, ki so ju sicer razglasili že v četrtek. To sta postala družba Amis in Žare Kerin.

Festival je v treh dneh zabeležil okoli 900 udeležencev, so še navedli organizatorji.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomi.passion@gmail.com
31. 03. 2012 08.02
+10
Vedno ene in iste face, ki se gredo lahko takšne štose zgolj v Sloveniji. Noben izmed njih ne bi v preživel niti meseca na nekem resnem tržišču, takšne štose lahko prodajajo samo Slovenčkom in na tržišču,ki deluje zaradi vez in ne zaradi kvalitete in kreative.
shupak
31. 03. 2012 00.03
-3
Bagola iz Pristopa pa nikjer omenjen? Men je on ful car drugače. Edino malo bi moral v fitnes.
shupak
31. 03. 2012 12.03
+0
Vi kar talajte minuse. Mi že vemo, kdo je glavni.