Slovenija
Oglas

Zmešajte si pravi špricer!

Ljubljana, 17. 06. 2016 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Špricer je legendarna osvežilna pijača, ki to poletje ponovno osvaja Slovenijo. In za katero potrebujete le dve sestavini - vino in mineralno vodo. Ključno pa je, da sta obe sestavini kakovostni in res dobro ohlajeni. Pri vinu ne boste nikoli zgrešili, če izberete enega in edinega Jeruzalemčana iz kleti Jeruzalem Ormož. Legendarno vino, ki spreminja vodo v špricer že vse od leta 1968. Za popestritev poletnih dni pa smo vam pripravili nekaj špricer nasvetov.

Špricer
Špricer FOTO:

Ko je govora o špricerju, se ne komplicira. Zmešaš ga enostavno po svojih željah. Lahko bi ga poimenovali kar najlažji koktajl – tudi zato, ker suho vino vsebuje manj kalorij kot pijače z višjo alkoholno stopnjo ali sladkorji. Špricer z 1 dcl Jeruzalemčana ima na primer okrog 70 kcal. Kljub enostavni pripravi pa morate vseeno poznati osnovne zakonitosti pravega špricerja. Ključno je kakovostno belo vino, s pravim razmerjem sladkorjev in kislin, kot je Jeruzalemčan. Vino in mineralna voda morata biti dobro ohlajena, na 10 do 12 stopinj. Vedno najprej natočimo vino, nato mineralno vodo, zato da se hitro pomešata.

Kljub temu, da si špricer enostavno zmešaš kakor ti ustreza, nasveti ljubiteljev te pijače vseeno pridejo prav. Pravi tradicionalni špricer je v razmerju 1:1. Poleti prija lažja mešanica z le škropcem vina in v hladnih dneh obratno. Klasični špricer se načeloma pije v 2 dl kozarcih. S tem ko postaja vse bolj trendna pijača pa ga pogosto postrežejo v visokih vinskih kozarcih na pecljih. Dodajte še list mete, bazilike ali rezino sezonskega sadja ter ledeno kocko in v trenutku bo špricer postal osvežilen poletni koktajl. Za ljubitelje slajših pijač pa predlagamo še kanček sirupa, na primer sivkin ali bezgov.

Špricer
Špricer FOTO:
SODELUJTE V VELIKI NAGRADNI IGRI: na steklenici Jeruzalemčana poišči SMS kodo ali pa sodeluj prek facebook strani Jeruzalem Ormož. Jeruzalemčan v velikem finalu poklanja sanjsko potovanje s Kompasom - po lastni izbiri v vrednosti 3500 €.

Več na www.jeruzalem-ormoz.com in FB JeruzalemOrmozKlet 
Jeruzalem Ormož
Jeruzalem Ormož FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3