Slovenija

'Zmagovalec narekuje teme, o katerih se piše'

Ljubljana, 03. 06. 2009 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V primeru, da SDS na evropskih volitvah dobi dober rezultat, bi šlo za delno zmago. "A nekaj takšnih delnih zmag lahko naredi podobo zmagovalca," opozarja strokovnjak za komuniciranje Kline.

Strokovnjak za komuniciranje Miro Kline
Strokovnjak za komuniciranje Miro Kline FOTO: POP TV

Tekma za evropske stolčke postaja vedno bolj napeta. Pred nedeljskimi volitvami smo strokovnjaka za komuniciranje Mira Klineta povprašali za mnenje, zakaj so volitve sploh pomembne.

Kline meni, da so evropske volitve pomembne, "ker so omejene na obdobje pred vsakimi volitvami. Zato jih je vedno potrebno kolikor je mogoče izrabiti za preverjanje sprejemljivosti strankinih trenutnih stališč do problemov v družbi."

Volivke in volivce vabimo, da sodelujejo v spletni anketi na spletni strani volitve.jazvem.si, hkrati pa bodo v podjetju Valicon opravljali tudi telefonske ankete, in sicer vse do dneva volitev.

Stranke bodo iz volitev iztržile vsaj dve stvari. Kot prvo Kline omenja "test pripravljenosti vsake stranke za akcijo tako v strateškem kot organizacijskem pogledu". Drugo pa je, da zmagovalec narekuje teme, o katerih se govori in piše.

Na vprašanje, kaj pomeni, če SDS dobi zelo dober rezultat, Kline odgovarja, da bi šlo v tem primeru za drobno, delno zmago SDS, začasno bi bila celo prva stranka v državi. "Nekaj takšnih delnih zmag lahko počasi naredi podobo zmagovalca, to pa je že velika grožnja obstoječi opoziciji," razlaga Kline.

"Bolj kot vse drugo pa bo to preizkus sankcioniranja uspešnosti delovanja pozicijskih strank in njihove zmožnosti obvladovanja krize v očeh volivcev," še doda Kline.

Spomnimo še, da volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišče, lahko do četrtka med 9. in 17. uro svojo volilno pravico na evropskih volitvah udejanjijo s predčasnim glasovanjem na sedežih okrajnih volilnih komisij. Volivci morajo imeti s seboj  osebni dokument in po možnosti obvestilo okrajne volilne komisije.

Predčasno glasovanje poteka na posebnih voliščih na sedežih okrajnih volilnih komisij, torej na vseh upravnih enotah, v Ljubljani pa tudi na izpostavah Vič, Moste - Polje, Šiška in Bežigrad.

275 milijonov Evropejcev sta danes na volitve pozvala tudi predsednik Evropskega parlamenta Hans-Gert Pöttering in predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso.

Na dan volitev bomo že ob 19. uri v oddaji 24ur gledalcem in gledalkam sporočili, kdo so novi evropski poslanci ter kako so se odrezale stranke. To bo možno na podlagi raziskave vzporednih volitev, izvedenih prek spleta, ki jo bo za POP TV opravilo podjetje Valicon.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
03. 06. 2009 18.14
Janša zmeri zmaga, sam včas mu zmago ukradejo
Logic Popeye
03. 06. 2009 18.00
gozdar , saj kline je desničar, če se ne motim :)
gozdar2
03. 06. 2009 17.51
kline se toliko spozna na komuniciranje, kot zjec na boben. NIČ! kakšen strokovnjak je pa to, da ti pride na dan s takim nasprotujočim si stavkom, kot je V primeru, da SDS na evropskih volitvah dobi dober rezultat, bi šlo za delno zmago. V sloveniji imamo preveč takih nesposobnih, zabitih lenih samooklicanih strokovnjakov.
gozdar2
03. 06. 2009 17.34
HA jaz pa sem že volil in povem na glas, da sem volil SDS!!! Kline, ti si en navaden klinc. kakšen komentar je to. Če SDS zmaga na EU volitvah, je to delna zmaga. Halo, a bi lahko enkrat vklopil lastno pamet ne pa po nareku pisal. Seveda je sedaj zopet treba zalaufat medijsko mašinerijo in pljuvati po desnici. Matr ste nagravžni. SDS!!!!!!
punca08
03. 06. 2009 17.26
goo Janša, gooo!
zakretene
03. 06. 2009 17.04
Prava KATASTROFA! Kako si sploh kdo drzne pomisliti, da bi lahko SDS dovolili kaj tako "podlega" kot je zmaga na volitvah?!
zakretene
03. 06. 2009 17.03
"V primeru, da SDS na evropskih volitvah dobi dober rezultat, bi šlo za delno zmago"A nekaj takšnih delnih zmag lahko naredi podobo zmagovalca," opozarja strokovnjak za komuniciranje Kline." ************************************... to moramo odločno preprečiti!