Slovenija

FOTO: 'Zmaga bo občutna'

Šentvid pri Stični, 16. 08. 2008 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik SDS in premier Janša je na festivalu SDS v Šentvidu pri Stični za državnozborske volitve napovedal zmago z občutno razliko.

Med dosežki mandata sedanje vlade je Janša izpostavil več kot 40.000 na novo ustvarjenih delovnih mest. Zaposlenost je po njegovo največja v času od osamosvojitve naprej, brezposelnost pa najnižja.

Predsednik SDS in premier Janez Janša je na današnjem festivalu SDS v Šentvidu pri Stični napovedal, da bo stranka na državnozborskih volitvah zmagala z občutno razliko.

"Prepričani smo, da bo letošnja letina v zgodnji jeseni dobra in bogata," je dejal predsednik stranke, ki je ob tej priložnosti predstavila tudi svoje kandidate.

V zvezi z 80 kandidati, ki jih je stranka predstavila na današnjem festivalu, je Janša povedal, da gre za najboljšo ekipo kandidatk in kandidatov za državni zbor doslej. Ekipa je kompetentna tako glede izobrazbe kot tudi glede na področja, ki jih posamezniki in posameznice pokrivajo, je prepričan.
Med kandidati so skoraj vsi ministri SDS, pa tudi ministri Gregor Virant, Dragutin Mate ter Žiga Turk, ki niso člani stranke. Med odmevnimi kandidati bosta tudi nekdanji nogometni reprezentant Miran Pavlin ter nekdanja alpska smučarka Katja Koren. Od 80 kandidatov je kar 26 žensk.

Na festivalu se je zbralo okoli 17.000 simpatizerjev in članov stranke.
Na festivalu se je zbralo okoli 17.000 simpatizerjev in članov stranke. FOTO: Dare Čekeliš

Predsednik SDS je je v nagovoru poudaril, da je SDS prva stranka, ki se je — potem ko je zmagala na volitvah, sama omejila. Po njegovo je to prva stranka, ki je uvedla nezdružljivost gospodarskih in političnih funkcij tako v stranki kot v vladi, prva stranka, ki je opoziciji ponudila in ji tudi dala članstvo v nadzornih organih.

Slovenija se je solidno razvijala od osamosvojitve naprej, in bilo bi krivično, če bi danes trdili, da smo morali vse začeti znova. Janez Janša

Janša je spomnil tudi na besede pisatelja Draga Jančarja, ki je pokojnega Jožeta Pučnika označil kot nekoga, "ki mu gre za stvar in ki verjame v to, kar dela". Po besedah predsednika SDS sta ti dve značilnosti najbolj dragocena dediščina, ki jo imajo v SDS po Pučniku. Vse od svojega nastanka si stranka namreč želi delovati za stvar, za skupno dobro in verjame v tisto, kar počne, je dejal Janša.

Ob koncu se je predsednik stranke zahvalil še občinskemu odboru v Ivančni Gorici, ki je omogočil srečanje, tistim, ki v tem času odpravljajo posledice včerajšnje ujme, pa je namenil besede spodbude.

Kandidati SDS
Kandidati SDS FOTO: Dare Čekeliš

Po podatkih organizatorjev se je v Šentvidu pri Stični zbralo okoli 17.000 članov in simpatizerjev stranke.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (624)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mimi22
25. 08. 2008 19.29
SDS ima moj glas...
bučar
21. 08. 2008 21.38
SDS je in BO ZMAGOVALEC....BRAVO JJ
DeafGirl
21. 08. 2008 19.09
V Sloveniji je okrog 2000 gluhih, okvirno 200.000 pa je naglušnih. Koliko od njih uporablja slovenski znakovni jezik kot materni jezik, ni točnih številk. Koliko od njih ni na tekočem s političnim stanjem v republiki Sloveniji, ni znano. Mnogi od njih si želijo biti obveščeni o stanju v republiki Sloveniji na enak način kot polno slišeči. Glavni informacijski vir pa je televizija. Na RTV SLO kratijo te pravice informiranja gluhim. Res je, da je sedaj veliko podnaslovljenih oddaj, vendar je za gluhe še vedno premalo. Premalo bo sedaj v predvolilnem času, ko bo osrednja tema na RTV SLO volitve v DZ. RTV SLO se brani, da je nemogoče prevajati v živo v slovenski znakovni jezik vse predvolilne oddaje. Vendar noče niti poskusiti. Noče si vzeti izziva, da bi televizijo in vse oddaje v živo približala tudi gluhim. Vse uradne prošnje so naletela na gluha ušesa. Na gluha ušesa sicer slišečih odgovornih na RTV SLO. Branijo se z obljubami o podnaslovljenih ponovitvah predvolilnih oddaj. Vendar so tudi gluhi normalni ljudje, ki hodijo v službo in imajo toliko opravkov v vsakdanjem življenju kot polno slišeči. Zato gluhi in vsi naglušni, katerim je materni jezik slovenski znakovni jezik, zahtevamo tolmača oz. vsakega tolmača za vsako osebo, ki bo nastopila v teh predvolilnih oddajah. Ali je to nemogoče za RTV SLO ?
Tonček Balonček
19. 08. 2008 17.47
Zakaj bi bilo nakladanje o sociali gobcanje, končno imamo dobrodelništvo, niti Bajuk ne Janša ne nihče od teh niso trdega srca in bobcajo o sociali, celo po 100 EUR za upokojence so izvolili dati mesec perd volitvami, a bi morali to dajati kakšni klošarji, da bi se spodobilo ali kako? Naj Uran proda vse cerkveno zlato in goszdove ter razda revežem, alia pa naj ne gobca o revežih in bolnih, naj RKC kupi kak inkubator ali CT aparat, denarja imajo dovolj, zakaj za kresalovo druga merila kot za "nedotakljive" in moralno integralne osebe, niso nobeni reveži, razpolagajo z mnogo več (svojegaa) denarja kot Kresalova!!
hakihak
19. 08. 2008 08.58
JJ me spominja na tega kitajčka ki laufa na 110m z oviram. tudi JJ laufa na 21.9. z previsokimi ovirami!!!!!!
exim@t-2.net
19. 08. 2008 08.39
tonči: sem vedel, da si levak, čeprav se sliniš. Rabiš slinček, veš. Kar se pa Kresalove tiče: nič narobe, naj hodi v Milano po cunje, samo naj istočasno ne gobca o sociali. To pa je sprevrženo v očeh volilcev in volilk. In v očeh vseh normalnih ljudi. Razen v očeh nagcev, ki so bili in bodo najbolj hinavska bitja na tej zemeljski obli. Dokler so lahko, so skrivali to sprevrženost kot kača noge, sedaj, ko tega ne morejo več početi, pa nam vsiljujejo njihovo sprevrženost. In kako besnijo, ker jim ne nasedamo.
Tonček Balonček
19. 08. 2008 03.28
Gre za to, da so ti očitki Kresalovi več kot smešni in se stalno pojavljajo. Ker pač nima politične preteklosti (za razliko od npr. Janše ali Golobiča), ji pod nos mečejo te transferje in obleke, kot da Janša in Urška naokoli paradirata v raševini kot kakšni bosonogi zdravniki...
RADO62
18. 08. 2008 22.49
Tonček Balonček... ja pa predlagaj zakon, da se bodo vladajoči vozili z svojimi avtomobili.... po moje te bodo preglasili tko levi kot desni...
Tonček Balonček
18. 08. 2008 21.03
Tista Kresalova se pa v Milano vozi z zasebnim letalom, medtem ko s emorajo vladajoči z državnimi, pa vozi se s svojim porschejem, koalicijski s emorajo pa v državnih mercedesih in audiji, tu ni pravice, kdaj bomo temu napravili konec?
Tonček Balonček
18. 08. 2008 20.01
Tako je, DESUS in SLS se borita za našega človeka, pravzaprav se žrtvujejo z vsem bitjem in žitje, še najbolj pri tem prednjači NSi, spomnimo se Drobniča, kako s eje trudil za razmnoževanje....
exim@t-2.net
18. 08. 2008 19.05
hd-marjetica: ti je že rado62 vse povedal. Komaps, ljubica, kompas!
RADO62
18. 08. 2008 15.33
SD, LDS in ZARES so predvsem ljudje, ki v sebi nosijo ideologijo namesto razuma, ljudje ki ne morejo dojeti da lahko nekdo, ki ni levičar popelje državo po poti napredka in blaginje. In zato je treba storiti vse da se ekipi jj prepreči da bi dosegla te cilje.... cilj levice pa je samo prevzem oblasti.. za drugo jim ni mar, kar so že večkrat dokazali...
RADO62
18. 08. 2008 15.10
hd-marjetica... si mal pomešala strani... tajkuni so na levem bregu... ??? tko da si nabavi kompas... in se potem ponovno oglasi.....
pahor?ek
18. 08. 2008 14.55
živjo, manja. Dolgo časa te ni bilo na spregled. Sem že mislil, da so ti levičarji, kaj storili... ;) Se popolnoma strinjam s tabo. Tudi sam ne verjamem socialni drži Pahorja in preostale levičarske srenje. Bolje rečeno, tredni gredo v drugo smer; in sicer v smer ustvarjanja možnosti. In glede na celotno sliko, je ta pot prav gotovo prava. SLOVENIJA NA PRAVI POTI!
manjakranjc@hotmail.com
18. 08. 2008 14.50
Najbližje mi je stranka, katera se hvali s stavkom: sociala po meri posameznika. NO seveda se hecam; nikakor ne morem "prebaviti" tako neumne domislice levakov. So mar mislili na tisto socialo posameznikov, ki so zaradi glasov začasno izstopili iz stranke SD? M.K
hd-marjetica
18. 08. 2008 14.35
Če zmaga sds smo ga najebal... saj so podpisali pogodbo z hudičem.... adijo narod in normalno življenje ŽIVELA REVŠČINA !!!BRAVO TAJKUNI !!!
pahor?ek
18. 08. 2008 14.07
borček, a si videl zadnje ankete, kjer je SDS pokazalo nekaj čez 17%, Pahorju pa zgolj 10%. Izgleda, da so se neodločeni volivci odločili.
exim@t-2.net
18. 08. 2008 13.52
prašek: ne, mi samo odgovarjamo na vaše idiotizme in dokazujemo, da smo nad vami. To ni težko, saj ste še vedno puhasti pod nosovi-tudi v prenesenem pomenu-infantilnost je namreč vaš zaščitni znak. Bolje bi bilo, če ENKRAT samkrat napišete argumentiran blog. Če bo resničen in čeprav uperjen proti JJ in sedanji vladi, ti bom dal prav. Pismeno! Do sedaj tega še niste uspeli storiti.
DarthRevan
18. 08. 2008 13.21
Rado62, politik ne more biti politično neobremenjen. Boš rekel da so janša, Grims, Tanko, Bajuk politično neobremenjeni? Če je pripadnik leve opcije to še ne pomeni da je komunist; saj tudi pripadnik desnice ni nujno fašist. Vem pa da je enačenje "levica = komunizem" maksimalni doseg vaše omejenosti. In resno mislim, da me začni nazivati s pravilno zapisanim vzdevkom, ker samo sebi delaš slabo reklamo s takimi kretenizmi kot jih pišeš. Namreč spet samo kažeš koliko spoštovanja do političnega nasprotnika in koliko človeškega dostojanstva premoreš, ergo, tako rekoč nič.
Prvo Borec
18. 08. 2008 13.08
Tako ste tudi nakladali pred izvolitvijo predsednika države !! Nikoli več ne bo vldala desničarska stranka v Sloveniji.