Slovenija

Nasveti za varčno vožnjo

Ljubljana, 19. 05. 2008 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Igor Adamič
Komentarji
38

Diesel se je od začetka lanskega leta podražil kar za 34 odstotkov. Kako varčevati z gorivom? Poglejte zlata pravila za zmanjšanje porabe goriva.

Nafta
Nafta FOTO: Reuters

Cena surove nafte se je letos dvignila že za več kot 30 odstotkov, v drugi polovici leta pa naj bi presegla 140 dolarjev. Ker naj bi potrebe gospodarske rasti in z njo povezano povpraševanje po naftnih derivatih presegla zmožnosti povečanja črpanja surove nafte, analitiki ne izključujejo niti cene 200 dolarjev za sod surove nafte še pred koncem tega leta.

Zmanjšajmo učinek podražitve

Poraba goriva avtomobila je za voznika zagotovo med najpomembnejšimi dejavniki že pri nakupu avtomobila. Vpliva na gospodarnost vožnje, na pogostost postankov, tudi na način vožnje. Zato je zmanjšanje porabe pomembno vodilo snovalcem novih avtomobilov in tehnologij. A k zmanjšanju porabe goriva lahko veliko pripomorejo tudi vozniki sami; z upoštevanjem nekaterih praktičnih pravil je lahko prihranek goriva presenetljivo visok. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki so jih pripravili na AMZS:

Točenje goriva
Točenje goriva FOTO: Tomaž Ungar

Čim manj zaviranja

Z zaviranjem kinetično energijo avtomobila spreminjamo v toplotno, ki jo v okolico oddajajo segreti zavorni koluti, bobni, čeljusti. Lahko tudi rečemo, da gre pri zaviranju (gibalna) energija našega avtomobila v zrak oziroma v nič; če pred ovinkom zaviramo in zmanjšamo hitrost, jo moramo za ovinkom znova povečati, pospeševanje pa pomeni večjo porabo goriva kot pri vožnji z enakomerno hitrostjo. Rešitev? Čim manj zaviranja oziroma čim bolj enakomerna vožnja. Seveda je pred ovinki treba zmanjšati hitrost in ta nasvet ni poziv k brezglavemu norenju skozi ovinke, a z enakomernejšo vožnjo se lahko enako varno odpeljemo skozi ovinek, pri tem pa privarčujemo še nekaj goriva.

Več plina!

Morda se ta nasvet sliši neverjetno, a je pravilen: vaš motor bo porabil manj goriva, če boste čimprej in čimbolj pritisnili na plin! Tehnična osnova za takšen nasvet so izgube, ki nastanejo zaradi delovanja lopute za plin: vsakič, ko voznik odvzame plin, zavre delovanje motorja, to pa motor stane moči in tudi goriva. Zato je smiselno, da pri majhnih hitrostih čimprej pospešite do hitrosti, za katere so primerne višje prestave menjalnika. Povedano drugače: čim hitreje pospešiti do 100 km/h in nato voziti v peti prestavi z zelo malo plina je gospodarneje, kot s polovičnim plinom voziti v nižjih prestavah.

Z menjalnikom do manjše porabe

Prej, ko boste posegli po prestavni ročici, več goriva boste privarčevali. Kdor se vozi v višjih prestavah, se vozi tudi z nižjimi motornimi vrtljaji; mešanica goriva in zraka je manjkrat vbrizgana v zgorevalne prostore, poraba goriva je zato manjša. Res pri tem motorju pade moč, a če upoštevate zgornji nasvet o dodajanju plina, bo hitrost ostala enaka. Če prestavite za eno prestavo višje, lahko ob enaki motorni moči privarčujete do 10 odstotkov goriva; takšna vožnja pri nizkih vrtljajih z več plina je še najbolj učinkovita pri motorjih z veliko navora. Povedano drugače, z gorivom varčujte tako, da vozite v peti prestavi z 2000 motornimi vrtljaji na minuto in ne v tretji prestavi s 4000 motornimi vrtljaji na minuto. Sicer pa prestavite v višjo prestavo pri 2500 obr/min (bencin) oziroma 2000 obr/min (diesel).

Ugasni – prižgi

Ko avto stoji, ne potrebuje nobene moči oziroma pogona. Če motor teče tudi na mestu, pri tem porablja gorivo, praviloma od enega do dveh litrov na uro. Če to upoštevamo pri vožnji po mestni gneči, kjer je veliko semaforjev, lahko to pomeni tudi 3 do 4 litre goriva na vsakih 100 kilometrov. Enako velja za (ne)vožnjo v avtrocestnih zastojih, četudi motor ugasnete le za nekaj sekund. Res se pri takšnem večkratnem zaganjanju motorja hitreje obrabi zaganjač, a če je motor v dobrem stanju in ga ni treba zaganjati dolgo časa, večja obraba zaganjača ne bi smela imeti posledic.

Od semaforja do semaforja

Hitra vožnja poveča porabo goriva; to je staro in znano pravilo. S hitrostjo se namreč povečuje zračni upor, ki ga mora motor premagati, s tem pa tudi poraba goriva. A večjo porabo goriva pomeni tudi prepočasna vožnja, ker moramo pri manjših hitrostih voziti v nižji prestavi. Še najmanj gospodarno pa je voziti neenakomerno oziroma sunkovito, saj pogosto zaviranje pomeni izgubo energije.

Dobro olje + redni servisi = manjša poraba goriva

Hitrost
Hitrost FOTO:

Izdelovalci motornih olj nam dopovedujejo, da sintetična olja varčujejo z gorivom in s tem tudi z našim denarjem. Prva trditev je vsekakor pravilna, druga pa ne vedno. Sintetična olja so draga, zato je denarni prihranek odvisen od vrste in načina vožnje. Varčevalni učinek sintetičnega olja je najbolj očiten pri pogostih vožnjah na kratke razdalje in z neogretim motorjem. Kdor na leto prevozi le 5000 kilometrov in mora po enem letu vseeno zamenjati olje, je sicer privarčeval nekaj goriva, a je ves prihranek v denarju izgubil zaradi nakupa dražjega olja. Tistemu, ki na leto naredi 30.000 kilometrov in gre med tem večkrat na menjavo olja, nakup (dražjega) olja nima več bistvene vloge v letnem prerezu stroškov, vendar je tudi prihranek goriva manjši, ker večino kilometrov prevozi z ogretim motorjem. V vsakem primeru pa velja, da je predpogoj za gospodarnost redno servisiran motor. Umazani in zamašeni zračni filtri in zamaščene vžigalne svečice lahko močno povečajo porabo, prav tako obrabljene zavorne obloge, ki tudi takrat, ko ne zaviramo, narahlo drsajo po zavornem kolutu. Na večjo porabo goriva lahko vpliva celo nerodno parkiranje: neprevidna in prehitra vožnja čez robnik lahko za spoznanje spremeni geometrijo podvozja, kar se pozna pri porabi goriva.

Večji tlak za manjšo porabo

Kotalni upor pnevmatik v povprečju odvzame motorju 10 konjskih moči. Če hočemo privarčevati nekaj goriva, moramo kotalni upor zmanjšati. Lahko kupimo pnevmatike z zmanjšanim kotalnim uporom, lahko pa povečamo tlak v pnevmatikah. Dober kompromis predstavlja zgornja meja od izdelovalca avtomobila dovoljenega tlaka v pnevmatikah, ki velja za močno obtežen avto. Več od te vrednosti pa že vpliva na vozno udobje avtomobila in tudi na obremenitev obes in kolesnih ležajev. Na zelo luknjasti cesti se varčevalni učinek povečanega tlaka v pnevmatikah lahko celo izniči.

Manj prtljage

Imate v prtljažniku še vedno snežne verige? Zdaj, ko niso več nujne in verjetno ne bo več snega, predstavljajo samo dodatno, nepotrebno težo, zaradi katere je večja tudi poraba goriva. Še zlasti v mestnem prometu, kjer veliko pospešujete in zavirate: večja, kot je masa avtomobila, več energije porabite za pospeševanje in zaviranje. Pri vožnji po odprti cesti masa avtomobila ne vpliva veliko na porabo goriva, še manj pri vožnji po avtocesti, kjer ima večjo vlogo zračni upor. Zato velja pametno ravnati tudi s strešnimi prtljažniki: vsekakor ga snemite takoj, ko ga ne potrebujete več.

Črpalkarski robot
Črpalkarski robot FOTO: POP TV


  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maja_d@email.si
17. 09. 2009 10.20
-1
Ranunculus 19.05.2008, 11:12 0 Joj, prosim, ne začet na semaforjih ugašat avtomobila. Že zdaj, ko folk v ler daje traja ful cajta, preden ugotovijo, da je treba speljat in potem iščejo sklopko in prestavno ročico... Že to ful poslabša pretočnost križišč, kaj bo šele če bo folk ugašal avto... ________ Ja pomojm je tud vseeno, če se ne ugaša avtomobilov na semaforjih (razen ok, pri zapornicah zaradi vlaka ali mogoče pri semaforju, pri katerem veste, da boste dolgo čakali) če ne, se bojo kolone pri križiščih še počasnej premikale... Tudi pri nas je malo težje peljat z enakomerno hitrostjo, ker je naselje, konec naselja, naselje, konec naselja,naselje, 60, 50.... itd
Cofar
10. 06. 2009 10.58
+1
Sam sem se naučil voziti tako, da sedaj z 40 litri bencina prevozim kar 700 kilometrov. KAko mi je to ratalo??? Še sam ne vem, pazim, da avto ne preobremenjujem s hitrostijo in drugo nimam diesla ampak bencinarja :)
Michel Franco HD
01. 04. 2020 13.47
Jaz ti verjamem!!! Sam sem nakaj let imel isti avto in vedno isto pot v službo. Vedno 'štart' ob isti uri z vedno isto hitrostjo se mi je začelo dogajati da sem oddaleč videl rdeči semafor, se naučil zadostno zmanjšati hitrost in prevoziti semafor skozi zeleno. Pred klancem sem malo pospešil in z zadostnim navorom prevozil klanec. V dolino sem vozil brez gasa- plina. Če se naučiš avta in ceste lahko ogromno privarčuješ in si še vedno agilen po CPP na cesti.
Teka_jezek_teka
19. 05. 2008 18.16
Če bi bilo več bencinskih s plinom bi bilo tudi dobro ja.... Sramota za Slovenijo, da ima celo Hrvaška več takšnih bencinskih (ne glede na velikost države ampak tudi na število avtomobilov jih je več)... Ko bo v moji okolici več takšnih bencinskih (namesto, da je najbližja 30km stran čisto izven mojih vsakdanjih poti) bom pa tudi že jaz razmišljal o čem takšnem. Sicer pa stari nasveti, čeprav tole z ugašanjem pred semaforji mi je malo čudno.
omvlgas
19. 05. 2008 14.11
+0
Square, rezervna guma ni več obvezna, zadostuje tudi sprej za polnjenje gume v primeru predrtja. Tako da avto z vgrajenim avtoplinskim sistemom brez problema homologiraš...
none1492671
19. 05. 2008 14.00
še gor šeeee gor
fljuskus
19. 05. 2008 14.00
+1
ja, kupite si super terenca in potem se silite ugašat motor in šparat z gasom, da bo porabil manj benzina haha Ma dej, če hočeš, da ti avto pije manj si vzameš 1.0, max 1.2 mašino pa je... za daljše proge pa 1.9 dizel, kupovat močne avte in potem šparat na gorivu je naravnost smešno :D
square
19. 05. 2008 13.53
-1
Kako pa na avtoplin gleda policija ko te ustavi? Ni rezervoar za pilin na mestu kjer bi se morala nahajati rezervna pnevmatika? Al ne opazijo tega? :D
modraglava
19. 05. 2008 13.50
Premalo LPG črpalk...na Primorskem ali pa nasploh..Prvo naj se vlada vozi z elktričnimi in plinskimi in potem naj zmanjša davke nanje, da jih bomo vsi kupovali in predelovali in tako naprej...Janšek moj...
square
19. 05. 2008 13.47
+1
Takoj bi šel na plin sam da se mi ni potrebno do prve črpalke enih 30km vozt. :)
omvlgas
19. 05. 2008 13.30
Vsem predlagam uporabo AVTOPLINA. Vesel sem, da so naredili kar nekaj novih črpalk, kjer lahko polniš LPG. Pri vožnji ni razlike med LPGjem in bencinom, z LPGjem dosti manj onesnažuješ ozračje, avtomobilu podaljšaš življensko dobo, dosti pa se pozna tudi na "denarnici". Skratka, v eden od brskalnikov vtipkajte ključno besedo avtoplin in o tem preberite kaj več. Jaz sem navdušen.
eastpa123@gmail.com
19. 05. 2008 13.19
Neumesten članek, zakaj govori o posledicah, ki jih voznik naredi. Pomemben je lahko le VZROK. Ta pa je: Avtomobili. Ti so čedalje večji, čedalje težji, čedalje potratnejši in z večjim uporom v praktično vseh pogledih ter z vse zmogljivejšimi (močnejšimi) agregati. To je popolnoma obratno sorazmerno z ekološkostjo, katero praktično vsi proizvajalci tako radi povdarjajo. Za takšne laži in zavajanja bi ti ljudje morali odgovarjati! Ceste. Na semaforjih ne rabimo čakati in teoretizirati o morebitnem ugasnjenem/prižganem motorju, če semaforjev sploh nimamo! To pa se naredi z boljšim načrtom infrastrukture in okolice, razporeditvijo prometa, uvedb krožišč, nad/podvozov pri železniških tirih, promoviranja avtoceste itd.
square
19. 05. 2008 13.11
Najbolj enostavno pravilo za nižjo porabo: Avtomobil mora vedno ko pritisnete na plin pospešit (v trenutku 1-2s). Če ne pospeši vozite pri previsokih oz. pri prenizkih vrtljajih zato je vaša poraba večja. Brez zaviranj pa je v vsakem primeru bolj ekonomično. Alternativa pa je vsekakor EV. Res da so zaenkrat še malce dragi okrog 20.000€ samo se pa z njimi voziš praktično zastojn v primerjavi z sedanjimi avtomobili.
Energetik
19. 05. 2008 12.59
MK: današnji motorji imajo natančno nadzorovano količino vbrzganega bencina in pri zagonu v delcu sekunde zregulirajo količino. Pa tudi pri vžigu toplega motorja z vplinjačem ne gre skor nič dodatnega bencina za zagon. Skratka če avto stoji več kot 12, 20 sek, se ga že splača ugasnit. Ponavadi jaz to počnem na kakih dolgih semaforjih, ki jih natančno poznam, spremljam semafor za pešce, in ko imam zeleno imam že prižgan motor. rokyman: tako je, tudi jaz to preizkušam - močno odprt gas, vendar šaltanje pri max 2500 obratih.
mumbley
19. 05. 2008 12.41
Gorivo bi se moralo podražati vsaj 2x da bodo avtomobilski proizvajalci zares pristopili k izdelovanju hibridov ter elektičnih avtomobilov, ki se v prostornosti ne bodo v razlikovali od njihovih z gorivom potratnih bratov.
predaI
19. 05. 2008 12.25
LesJeLep: pred zapornicami moras ugasnit avto!
LesJeLep
19. 05. 2008 12.15
Tole pravilo: ugasni - prižgi me je zmotilo. A ni celo PREPOVEDANO in KAZNIVO to početi na cesti? Koliko se spomnim, je. Recimo, če čakaš na zapornice ali v gneči, semaforjih....
sebaLatino
19. 05. 2008 12.00
Včasih so dali nasvet kupi si dizla. Pa temu več ni glih tako. Ti nasveti so načeloma OK, toda manjka najpomembnejši - kupite avto, ki manj porabi. Majhen avto, ki bo ravno dovolj za prevoze. Še najboljše pa je hoja peš ali vožnja s kolesom in električnim skuterjev. A ja - tudi vinjete ne prispevajo nič k manjši porabi. Končno je tu "cenejši" javni prevoz. Pa da ne bo kdo mislil kaj narobe - res je cenejši, če izračunate vse stroške, kar precej cenejši. Je pa res, da če se iz MB v LJ vozimo 3-je smo že nekaj malega prišparali, kaj šele če se vozimo 4-je.
whutsup
19. 05. 2008 11.51
Kar se tiče več plina, pa čimprej prestavt - to drži! Ravno probavam - po mestu mi je spomlad kuru 8 zdej pa < 7... pa še bolj poskočen je motor. Sam je res treba koj prestavt, ne tišat v visoke vrtljaje!
predaI
19. 05. 2008 11.51
MK ce imas kaksen star avto z vplinjacem, potem bo to drzalo. A vseeno samo takrat, ko bos stala manj kot 10 sekund. Vse kar je dlje, se posebej ob cakanju na vlak, se splaca ugasnit avto. Ce se ne motim, je to bilo ze v prejsnem zakonu napisano kot obvezno. lp
caitlin
19. 05. 2008 11.50
Če želi kdo spremljat porabo: http://www.poraba.com