Slovenija

VIDEO: ZL pripravila interpelacijo zoper Mramorja. Kdo bo še prispeval podpise?

Ljubljana, 02. 02. 2016 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Poslanska skupina Združena levica je pripravila interpelacijo zoper finančnega ministra Dušana Mramorja. Poslala jo bo v podpis še drugim. Interpelacija proti Mramorju bi bila tretja interpelacija v tem mandatu.

Več videovsebin
  • Poslanec Miha Kordiš o razlogih za interpelacijo
    01:31
    Poslanec Miha Kordiš o razlogih za interpelacijo
  • Interpelacija je razdelejena na tri sklope
    07:34
    Interpelacija je razdelejena na tri sklope
  • Iz 24UR Morebitna interpelacija Mramorja test za koalicijo
    01:43
    Iz 24UR Morebitna interpelacija Mramorja test za koalicijo

Poslanska skupina Združena levica (ZL) je pripravila interpelacijo zoper finančnega ministra Dušana Mramorja, a morajo še zbrati dovolj podpisov za vložitev interpelacije. 

Poslanec ZL Miha Kordiš je dejal, da se vlada Mira Cerarja ni izkazala in da se je v zadnjega pol leta povsem podlega desnici. Pojasnil je, da je Mramor odgovoren za prejemke dodatkov, uničenje socialne države in razprodajo premoženja. 

Interpelacijo so v ZL pripravili v luči ponedeljkove odločitve predsednika vlade Mira Cerarja, da bo vlada v letu 2016 delo nadaljevala v isti sestavi, so pojasnili v poslanski skupini. Razdeljena je na tri sklope.

Dušan Mramor
Dušan Mramor FOTO: Damjan Žibert

Prvi sklop se nanaša na sporne dodatke na ekonomski fakulteti, pa tudi na sporno visoke plače na slabi banki, česar Mramor ni preprečil. V ZL Mramorju med drugim očitajo, da si je s prejemanjem spornih dodatkov za stalno pripravljenost nezakonito pridobil premoženjsko korist in izgubil zaupanje javnosti.

Drugi sklop se dotika uničevanje socialne države, med drugim mu očitajo opustitev mini davčne reforme, s čimer se je kot minister odpovedal dodatnim prilivom v proračun. Po njihovem mnenju se je napačno lotil tudi preprečevanja revščine, očitajo mu tudi nepravilnosti pri določitvi povprečnin občinam in pri usklajevanju pokojnin. 

Tretji sklop pa se nanaša na privatizacijo, načrt katere po njihovem mnenju omogoča razprodajo. Po njihovem mnenju so dopustili do 50 odstotkov privatizacijo ključne infrastrukture (Luka Koper, Dars, Slovenske železnice) in so pripravili podlago za popolno privatizacijo 46 podjetij. V ZL odločno nasprotujejo privatizaciji, je še dejal Kordiš. 

Zaradi naštetih razlogov v ZL menijo, da bi moral Mramor odstopiti, a ker ni, so se odločili za interpelacijo. 

Kordiš je dejal, da nimajo želje rušiti vlade, a imajo željo po bolj naprednih politikah. 

Potrebujejo deset podpisov 

Za vložitev interpelacije potrebujejo podpise najmanj desetih poslancev. Besedilo bodo posredovali tudi drugim poslanskim skupinam. Ker je poslancev ZL šest, torej zadoščajo še štirje podpisi iz vrst drugih poslanskih skupin. 

Kljub kritikam do Mramorja za zdaj še v nobeni od poslanskih skupin niso zagotovili, da bodo podpise prispevali. Skrivnostna ostaja zlasti SDS.

V SMC interpelacije danes še niso komentirali, tudi poslanska skupina na današnji seji o tem ni razpravljala. V DeSUS medtem dvomijo, da bo interpelacija sploh vložena. "Interpelacija je menda spisana, ni pa podpisana," je v izjavi novinarjem v DZ opozoril vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša. Kot je spomnil, mora ZL najprej zbrati zadostno število poslanskih podpisov, torej 10. "Bojim se, da teh glasov ne bodo dobili," je dejal.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je v izjavi novinarjem v DZ spomnil na poročanja medijev in pozive javnosti k odstopu Mramorja, kar pa je po njegovih besedah "izrabila" še ena opozicijska poslanska skupina. Han nasprotno kot Jurša verjame, da bodo v opoziciji brez težav zbrali podpise za vložitev interpelacije. Ob vprašanju, ali v SD podpirajo Mramorja, pa je spomnil, da so imeli pripombe na ministrovo delo, vendar se je predsednik vlade odločil, da ostane del ministrske ekipe. 

Sporni dodatki

Minister Mramor se je namreč pod drobnogledom javnosti znašel po razkritju ugotovitev inšpektorata za javni sektor, ki je na devetih ljubljanskih fakultetah ugotovil nezakonito izplačevanje dodatkov za stalno pripravljenost. Največ dodatkov je v letih 2012 do 2014 izplačala ekonomska fakulteta, ki jo je takrat vodil zdajšnji finančni minister Mramor.

Razkritje je zato močno zamajalo Mramorjev položaj, kot tudi položaj ministrice za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič, ki je prav tako prejemala sporni dodatek. Mramor je premierju Cerarju nato ponudil odstop, ki pa ga predsednik vlade ni sprejel. Prav tako se je po ponedeljkovem delovnem posvetu vlade, na katerem so ocenili svoje dosedanje delo, odločil, da bo vlada delo nadaljevala v isti sestavi oziroma da njene rekonstrukcije ne bo.

Interpelacija proti Mramorju bi bila tretja interpelacija v tem mandatu

Če bodo poslanci ZL s pomočjo poslancev drugih poslanskih skupin uspeli vložiti interpelacijo zoper ministra za finance, bo to že tretja interpelacija v mandatu sedanje vlade. V zgodovini slovenskega parlamentarizma pa bo to četrta interpelacija, uperjena zoper finančnega ministra.

Prvo interpelacijo v mandatu te vlade je septembra lani prestala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Interpelacijo so vložili poslanci SDS, ministrica pa se je morala zagovarjati zaradi ravnanja pristojnih organov ob aretaciji nekdanjega kosovskega premierja Ramusha Haradinaja. Interpelacijo je tedaj podprlo 25 poslancev, proti pa jih je glasovalo 50.

Zagovor pred poslanci pa še čaka zunanjega ministra Karla Erjavca, ki mu poslanci SDS in NSi očitajo vodenje zgrešene zunanje politike. Interpelacijo so vložili v začetku januarja, Erjavec pa je njeno vsebino zavrnil kot "pamflet očitkov". O zaupnici zunanjemu ministru bo DZ verjetno odločal na februarski seji, glede na odzive vladnih strank pa ni velike verjetnosti, da bi lahko uspela.

V preteklosti je bilo sicer največ interpelacij uperjenih zoper ministre za notranje zadeve, in sicer deset. Tri pa so se nanašale na finančne ministre.

Dvakrat se je moral pred poslanci zagovarjati Mitja Gaspari, in sicer prvič leta 1994 zaradi državnega poroštva zasebni družbi Optimizem Postojna, drugič pa leta 2000. Takrat so mu med drugim očitali odgovornost za nezakonito in namensko porabo proračunskih sredstev za financiranje Temeljnih razvojnih programov obrambnih sil ter za porabo proračunskih sredstev za izvajanje visokošolskih izobraževalnih programov v letu 1996. Prav tako so mu očitali odgovornost pri nezakonitostih in nepravilnostih v postopku privatizacije NLB in NKBM.

Zadnji finančni minister, ki je bil interpeliran, pa je bil Uroš Čufer. Takrat je interpelacijo vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom. Čufer se je moral zagovarjati zaradi neomejenega državnega poroštva pri nadzorovani likvidaciji Probanke in Factor banke še pred rezultati stresnih testov, pa tudi zaradi razrešitve Andreja Širclja z mesta predsednika upravnega odbora DUTB.

Interpelacija je doslej odnesla dva ministra. Leta 1996 glasovanja ni prestal zunanji minister Zoran Thaler, leta 1998 pa se je moral s funkcije notranjega ministra posloviti Mirko Bandelj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1066)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LLLEPI
03. 02. 2016 17.36
+2
Trese se gora rodila se bo mis.Nic ne bo iz vsega tega so vsi lopovi v nasi vladi in ne morejo pluvat v svojo skledo.Ce bi bili pravna drzava bi moralo 90% nasih parlamentarcev na pocitnice na dob
ooResnicA
03. 02. 2016 15.33
-1
Tovariši da ne pozabite... ... provladni mediji, da ne zapišem vladna trobila, so zadnje dni ustvarjali umeten vtis o tem, kako predsednik vlade Cerar skrbno preverja delo vseh ministrov. Umetno ustvarjena dilema je bila tudi medijsko vprašanje ali bo Cerar katero od ministric ali katerega od ministrov zamenjal ali ne. Ministrice in ministri so pisali in Cerarju pošiljali nekakšna poročila o svojem delu. Le kdo med njimi bi v takem poročilu kritiziral svoje delo? Nihče. Prav zato je Cerar v nadaljevanju »skrbno« prebiral te pisne samohvale ministric in ministrov. Medijski cirkus pač, namenjen medijski rehabilitaciji Cerarja, ki mu je ugled hudo padel po nekaj medijskih fijaskih. Saj se še spomnite »Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve« in »Peace, ljubav, bok« (Mir, ljubezen zbogom). Če k temu dodamo še, sicer pregovorno slabe ankete, ki javno mnenje največkrat ustvarjajo in ne merijo, po katerih je ugled vlade in ministrov strmoglavil, potem smo v nenavadni situaciji. Imamo »dobro vlado« in »slabe« ljudi, ki vlade pač ne »razumejo
mokocoko
03. 02. 2016 15.46
+1
hm....a si se naučil....( so te naučili) ...kopirat pa lepit tuje članke....
karintos23
03. 02. 2016 16.05
-2
srebrnibreg
03. 02. 2016 16.41
+3
srebrnibreg
03. 02. 2016 16.42
+4
oo- tovariš, da ne pozabiš kako so mediji pod vplivom sekte ustvarjali umetni vtis kako ministri kradejio. Sedaj se je pa izpostavilo, da Luka ne more dobiti 4 podpisnike za vložitev interpelacije.
karintos23
03. 02. 2016 17.03
-2
A da ministri niso kradli ?Oz si nezakonito izplačevali dodatka ? Si ti že našel zakon, ki jim to omogoča ? So te polna usta tega zakona, zakaj ga še z nami ne deliš :)
Netajkun
03. 02. 2016 14.34
+1
Moram napisati . . z nekajdnevno zamudo sem prelistal zadnjo Mladino . . njen Repovž se ima za OMIKANEGA in ELEMENTARNO PROSVETLJENEGA ČLOVEKA ( adijo pamet ) . . . naloga takih je , da izkoristijo vsako priložnost ( najboljše v tiskanem mediju ali na kakšnem TV omizju ) da drugim solijo pamet , da sovražijo desničarje ( v glavnem nesramno in nestrpno ) . . predvsem Rimokatoliško skupnost ( ne pa Islamske , Pravoslavne , Protestantske , Evangeličanske , itd . . skupnosti ) . . . v Sloveniji se to manifestira v sovraštvu do SDS ( v manjši meri tudi do NSi ) in predvsem do JJ ( v uvodniku ga je omenil 12 x ) . . . mislim , da je čas za kakšno terapijo . . , bravo Grega ! !
mokocoko
03. 02. 2016 14.46
+0
a si pozabu ,,,,.. da drugim solijo pamet , da sovražijo desničarje ( v glavnem nesramno in nestrpno ) . . predvsem Rimokatoliško skupnost ( ne pa Islamske , Pravoslavne , Protestantske , Evangeličanske , itd . . skupnosti )...na prisego dolfiju na stadijonu v LJ....
karintos23
03. 02. 2016 14.49
-1
Vi ste prisegli Brozu :) Torej ste izdajalci Slovenije.
mallonge
03. 02. 2016 14.54
+1
Janez Jalen: Bobri - aktualno politična tema- dajmo mladci
Netajkun
03. 02. 2016 14.57
+1
Saj nič ne rečem . . . samo , da je do 23 strani . . Janša omenjen 46 x ( in kot dodatek še SDS . . več kot 10 X ) . . . če to ne gre v OBSEDENOST . . potem pa res ne vem , kaj naj bi bila obsedenost .
mokocoko
03. 02. 2016 15.01
+1
lepo da priznaš da si obseden...no ...povej kako se je začelo....
Netajkun
03. 02. 2016 15.01
+0
mokocoko . . .nikakor niso vsi desničarji ( in tudi člani RKC ) prisegli za Bežigradom . . . veliko jih je bilo tudi partizanov , celo prvoborcev . . . preživeli so pa tisti , ki so molčali ( ali se " navidezno " spreobrnili ) . . . drugače so jih zadrgnjeni KP - jevci na hitro pospravili ( no , kar nekaj so jih . . partizanov )
prašek
03. 02. 2016 15.02
+1
In hrabri branilci domov so hrabro bežali, med begom pa hrabro branili domove !
Netajkun
03. 02. 2016 15.03
+1
mokocoko . . . prosim da ne komentiraš mojih zapisov . . če se le da . . . s to svojo čudno bučo . . pls .
prašek
03. 02. 2016 15.04
+1
Netajkun ..... Tako kot se med belimi ovcami najde kakšna črna, tako se tudi med črnimi najde kakšna bela !
mokocoko
03. 02. 2016 15.07
+2
povej kako se je začela pri tebi ta obsedenost z janezom........ti je kaj dal....mogoče obljubil v onostranstvu kod je to pri vas v navadi........
prašek
03. 02. 2016 15.08
Netajkun
03. 02. 2016 15.12
-1
Samo dodajam ( kot nevtralen " proučevalec polpretekle zgodovine " - tudi ob pomoči več kot 600 napisanih strani . . spominov na predvojna , vojna in tudi povojna dogajanja , marsikaj se najde ) . . . na obeh straneh so bili tako morilci , kot tudi čisto običajni in dobri ljudje . Zgodovino so pa seveda " pisali " zmagovalci .
prašek
03. 02. 2016 15.12
+1
Hmmm, Izgleda da je "interpelacija" uspela ! Če pa ni, imam pa že spisano naslednjo !
mokocoko
03. 02. 2016 15.13
+2
karintos23 03.02.2016 14:49:34 -1 1 Vi ste prisegli Brozu :) Torej ste izdajalci Slovenije......raje še enkrat TITU prisežem kod da mi kdorkoli očita izdajo domovine med vojno....
prašek
03. 02. 2016 15.13
+1
Hmmm Netajkun . Zgodovino so pisali maščevalci, ne le zmagovalci !
Netajkun
03. 02. 2016 15.14
-2
mokocoko
03. 02. 2016 15.14
+2
mokocoko
03. 02. 2016 15.15
+2
prokleti paglavec domobranski.....ti meni pššt...
Netajkun
03. 02. 2016 15.16
-2
prašek
03. 02. 2016 15.20
Kaj ko bi mi ostali v okviru kulture ????? samo predlagam !
mokocoko
03. 02. 2016 15.20
+1
prašek
03. 02. 2016 15.21
+1
Netajkun ........ Ti pa si mi rekel, da boš poiskal "moj" post, kjer sem rekel , kaj bom naredil na tvoj grob ! Si ga že našel ??????
prašek
03. 02. 2016 15.23
+1
Prav rad bi videl "moj nick" pred postom katerega si omenjal !
Netajkun
03. 02. 2016 15.24
No , a ste videli izpad omikanega in elementarno prosvetljenega osebka . . skrajno levega pola . Žali , zmerja , provocira . . . za prazen nič . .
Netajkun
03. 02. 2016 15.27
Prašek . . . ni vredno . . škoda časa . Zapomnil sem si pa , samo preživeti me boš moral .
prašek
03. 02. 2016 15.30
+3
Morda tebi ni vredno, jaz bi pa rad videl tisti nick-name ! Ker vem za vsaj štiri poizkuse ponarejanja mojega nicka ! In povsod je zadaj ena in ista oseba !
prašek
03. 02. 2016 15.32
+3
In samo ena oseba ima izraze, katere pripisuješ meni !
mokocoko
03. 02. 2016 15.41
+2
a za prazen nič...poveličevanje izdajalcev domovine je zate prazen nič....
karintos23
03. 02. 2016 16.07
-2
Slovenija se je osvobodila okupacije KPJ leta 91.
Netajkun
03. 02. 2016 20.59
Kako je " nora glava " v mojih komentarjih zaznala neko poveličevanje . . in to domobrancev . . . mi pa res ni jasno . Čudak na kvadrat si ! . . da ne rečem . . . malo moten osebek !
flojdi
03. 02. 2016 14.19
+0
. zdi se mi , da bi (odslej) Morali Vsakega , ki na novo vstopi v politi ko, Pregledat in Slečt do gat. In Izločit. ne pa pol Sr at za nazaj.
Mejduš
03. 02. 2016 14.18
+2
Juha se že tako dolgo kuha da bo treba vode doliti, verjetno stara govedinja.
prašek
03. 02. 2016 14.22
+2
Stara koka in stara govedinJa je najboljše za juho !
karintos23
03. 02. 2016 14.24
+0
To boš ti že vedel. Se spoznaš na staro meso.
Netajkun
03. 02. 2016 14.39
+0
saj ne vre . . samo lahkotno brbota , meso bodo pa itak zavrgli . . . v pečici je lep kos pečenke .
korintos23
03. 02. 2016 13.50
+3
A so v SDS le skapirali da so oni toti zakon o pripravljenosti vkup spacali? To da vsakdo kateri ima veliko plačo bi rad imel še večjo, to je pa vsem znano.
prašek
03. 02. 2016 13.53
+0
Kje je pa danes tvoja soimenjakinja ? Kultura in pamet SDS-a ?
prašek
03. 02. 2016 13.55
+0
Sem opazil, da je zvečer imela že št. 73 !
piljan
03. 02. 2016 14.13
+1
prašek
03. 02. 2016 14.14
+2
Je tako ! Imam že spisano interpelacijo, samo oddat jo še moram ☺
piljan
03. 02. 2016 14.15
+2
prašek
03. 02. 2016 14.21
+2
Ni nobenega problema , saj vem kdo je ! Hčerka od treh faksov !
karintos23
03. 02. 2016 14.25
+0
Haha, prašek prašek, nimaš ti pojma kdo sem jaz. In tvojega odvetnika tudi z veseljem čakam. Bi prav rad videl tvoj ksiht. Pa že dve leti samo obljubljaš.
karintos23
03. 02. 2016 14.26
+0
Korintos23 še kar ni uspel najti zakona, ki ga je napisal JJ in ki Mramorju omogoča krajo ?
piljan
03. 02. 2016 14.46
+1
Slamnati Marjan,hehehe,slaba maska,kot vedno.
karintos23
03. 02. 2016 14.51
+0
A ti si usekan ? A ti misliš da se jaz kdaj želim skrit za kak nick, da ne bi vedeli kdo sem ? Kakšen smisel pa bi imelo to :)) Jaz želim da veste, da sem tu kadarkoli želim. Vaše blokade in cenzure so smešne :)
piljan
03. 02. 2016 14.57
+1
Slamnati in kakšen smisel potem ima odpirati nove maile in spreminjati nicke,če se be bojiš in se ne skrivaš???Revček,si bolan,pa te to zdravi???
prašek
03. 02. 2016 15.01
+1
karintos23
03. 02. 2016 17.04
karintos23
03. 02. 2016 17.04
piljan
03. 02. 2016 17.22
+1
prašek
03. 02. 2016 13.43
+2
Huda bo tale interpelacija !
prašek
03. 02. 2016 13.45
+2
korintos23
03. 02. 2016 13.49
+4
Oni v senci vun ne upajo, Tonin bi pa dal podpis pa mu naša Angela ne da! hahaha
prašek
03. 02. 2016 13.49
+3
karintos23
03. 02. 2016 14.26
-2
piljan
03. 02. 2016 17.22
+1
JUSTINMYHEAD
03. 02. 2016 13.40
+0
- Predsednik Cerar. Sicer sem laik, ampak meni se zdi, da ti ščitiš tvoje akademske kolege s tem, ko ne odstaviš lopova Mramorja. Bojiš se domino efekta, pa še tvoja srenja te ne bo marala, če jim boš pobral težko prigaran denar. S svojo pripravljenostjo verjetno rešujejo življenja, tako kot gasilci, reševalci, policisti… To pa ni edina domina, ki se je bojiš. Cela javna uprava je polna podobnih parazitov, ki skozi razne neupravičene bonitete izčrpavajo denar davkoplačevalcev. Potem imaš cel kup raznih uradov, komisij in podobnih institucij, ki ne ustvarjajo ničesar uporabnega. Pa poglejva NLB. Glavni bankir je gembler. Pokeraš. In tak človek skrbi za stabilnost slovenskih financ. Pa poglejva zunanjega ministra Erjavca. Pred sprejetjem službe v novi vladi dobesedno ponižuje izbranca naroda in predsednika vlade. S tem ruši avtoriteto države, ki mu daje kruh. In ti ga podpiraš. Vprašaj vrhovnega sodnika , ki je zadnjič po tv-ju pljuval po navadnih ljudeh da naj ne bi imeli narodno zavednost in spoštovanja do avtoritete države, kaj si on misli o kazenski odgovornosti Erjavca, glede na to, da je tudi on predstavnik ljudstva in bi moral torej biti bolj odgovoren kot mali človek. Vrži ga iz službe in pa naj gre ovce past baraba. Ne pa da bo naš državni predstavnik za preostali svet. Vem, da imaš težko delo. V bistvu moraš poskrbeti, da se bo elita še naprej napajala, in denar za to povleči iz navadnih državljanov. Skozi davke, takse, prispevke, dovoljenja, registracije in razne birokratske postopke, ki samo izčrpavajo narod. Samo da služiš narodu, pa je vse dobro.
prašek
03. 02. 2016 13.44
+0
» ...... lopova Mramorja... « A je kaj ukradel?????? Pazi malo, kaj govoriš !!!!!!!
prašek
03. 02. 2016 13.45
+0
Tvoje komentiranje je primerno le za Novo tv, ali pa za Reporter !
karintos23
03. 02. 2016 14.33
+1
Mramor je tat in lopov. Še kaj ? A boš jokal :))
rde?kar
03. 02. 2016 13.28
+1
Kaj iščete podpise zombiji so vas ustoličili.
piljan
03. 02. 2016 13.41
+1
Kot kaže se DR ivan strinja,da ostane na položaju.Veš mogoče ti zakaj???
prašek
03. 02. 2016 13.42
+1
karintos23
03. 02. 2016 14.34
+0
Seveda. Da se lahko dolgoročno j.be Cerarja :)
mallonge
03. 02. 2016 11.37
+0
Vsak lopov pri nas bi se moral, sam prijavit, sprocesirat in kaznovat. Vse številne organe kontrole in pregona imamo samo zato, da jim vsako leto dvignemo plače. Cerar, pa naj odstopi in gre za odvetnika. Edino tu je pokazal rezultate - z obrambo kriminala belih ovratnikov.
mallonge
03. 02. 2016 12.17
+0
Najbolj me fascinira minus argumentacija ha, ha, ha
mulc113
03. 02. 2016 11.20
+5
Pa kaj tako pljuvate čez ubogega Mramorja. Samo šestim poslancem od devetdesetih se zdi njegovo dejanje neetično in moralno nesprejemljivo. Cerar nekaj je narobe z ljudstvom, ki zahteva, da nekdo prevzame odgovornost. Mogoče pa je treba zamenjati državljane.
mallonge
03. 02. 2016 10.52
+4
Hudič je, ko moramo v Sloveniji kriminal preganjati z interpelacijami , referendumi, ljudskimi iniciativami........... Vlado, organe kontrole, pregona in sodišča pa imamo, zato, da nas drago stanejo.
piljan
03. 02. 2016 10.26
+1
Kot je videti sekstaši DR ivana na veliko kritizirajo,nobeden pa ne pozove velikega vodjo naj prispeva podpise.S tem avtomatsko spet podpirajo korupcijo ,ki so jo legalizirali na US.Njihov problem je samo,da tega nikakor ne dojamejo,ali pa točno vejo,da boljših nimamo.
mulc113
03. 02. 2016 10.34
+2
Nisem sektaš DR Ivana pa vseeno kritiziram. Pozivam pa vse sektaše, da spremenijo tisto o čemer tulijo vsa leta v opoziciji. Očitno je tudi njim pomembno samo to, kdo je dal predlog na mizo. Saj je neetično ravnanje ministra toda interpelacijo je predlagala ZL. Haloo, ZL .... ne glede na vsebino tega desnica pač zaradi levih predlagateljev ni sposobna podpreti.
piljan
03. 02. 2016 10.43
+3
Tako pač je.Tiči pa zajec še v enem grmu.Priznali sekstaši ali ne,so vpleteni tudi desni in tudi tukaj se poraja njihov problem.
mallonge
03. 02. 2016 10.55
-2
V rit si vtaknite vašega dr Ivana. Njega ste vrgli in dali parkrat na sodišče. Sedaj storite isto z njemu podobnimi. Sicer ste plačanci in vojni dobičkarji..............
piljan
03. 02. 2016 11.00
+1
Kdo,jaz?A kje vidiš,da koga branim?Škoda ,da ne morem jaz določati kazni,v pol leta ne bi ne levemu,ne desnemu,srednjemu,škrlatnemu padlo niti na pamet,da evro ukrade.
mallonge
03. 02. 2016 11.10
+1
Tako napiši. Čakam ukrepanje organov pregona.
medo90
03. 02. 2016 09.28
+1
Kakšna krivica se dela revčku. On je vse dni v letu v stalni pripravljenosti, narod ga pljuva. Tudi on ima izdadke in zelo težko se s tem preživlja. Človek se razdaja za slovenijo in bog nedaj, da si fila svoj žep z denarjem od davkoplačevalcev. Človek je totalna žrtev sistema in medjiskega linča. Še naftne derivate naj vlada izpusti iz rok in reveži bojo dobesedno lačni. Le kje imamo državljani srce da takim dobrosrčnežem delamo še to krivico, da bi ostali brez skromnih dohodkov.
wolfterier
03. 02. 2016 09.50
+3
90% Slovencev bi takoj podpisalo to interpelacijo,samo jih Mirko ne šljivi če jamrajo !
ooResnicA
03. 02. 2016 09.22
+3
... provladni mediji, da ne zapišem vladna trobila, so zadnje dni ustvarjali umeten vtis o tem, kako predsednik vlade Cerar skrbno preverja delo vseh ministrov. Umetno ustvarjena dilema je bila tudi medijsko vprašanje ali bo Cerar katero od ministric ali katerega od ministrov zamenjal ali ne. Ministrice in ministri so pisali in Cerarju pošiljali nekakšna poročila o svojem delu. Le kdo med njimi bi v takem poročilu kritiziral svoje delo? Nihče. Prav zato je Cerar v nadaljevanju »skrbno« prebiral te pisne samohvale ministric in ministrov. Medijski cirkus pač, namenjen medijski rehabilitaciji Cerarja, ki mu je ugled hudo padel po nekaj medijskih fijaskih. Saj se še spomnite »Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve« in »Peace, ljubav, bok« (Mir, ljubezen zbogom). Če k temu dodamo še, sicer pregovorno slabe ankete, ki javno mnenje največkrat ustvarjajo in ne merijo, po katerih je ugled vlade in ministrov strmoglavil, potem smo v nenavadni situaciji. Imamo »dobro vlado« in »slabe« ljudi, ki vlade pač ne »razumejo
prašek
03. 02. 2016 09.10
-4
Bo pa tole strašna interpelacija, če sploh ne dobijo podpisov zanjo !!!!!☺
mulc113
03. 02. 2016 09.48
+4
Tisti, ki podpisa ne prispeva se strinja z visoko moralo g. Mramorja. Pa da vidimo koliko poslancem morala ni tuja. Zaenkrat 6/90 ali 5,4%.
nnanna
03. 02. 2016 08.47
+1
zl s kocko violeto go home!
mulc113
03. 02. 2016 08.41
+11
To je ta visoka morala in etika, ki smo jo volili.
prašek
03. 02. 2016 09.08
-7
Stranke SMC ti sigurno nisi volil ! Jaz pa sem jo in sem z njenim delovanjem čisto zadovoljen !
ooResnicA
03. 02. 2016 09.23
+7
...jaz sem volil SMC trikrat....prvič ,zadnjič in nikoli več!!
srebrnibreg
03. 02. 2016 09.25
+0
prašek- misli na etiko in moralo tistih v opoziciji kateri nočejo prispevati podpisov za interpelacijo, čeprav trdijo, da sta ta dva ministra lopova.
srebrnibreg
03. 02. 2016 09.25
-1
oo- ti bi si dal prej luknjo v koleno zvrtat kot da bi smc volil.
mulc113
03. 02. 2016 09.27
+7
Prvo razočaranje sem tako kot polovica njenih volivcev doživel z izstopom Dobovška. Za to, kako resno misli Cerar z etiko in moralo v državnem vrhu pa je dokončno razkril z nesprejetim odstopom g. Mramorja. Torej na vrhu najpomembnejšega resorja je človek, ki je zavestno izrabil dodatek, ki je prvotno namenjen ljudem, ki rešujejo življenja. Ne samo izrabil, celo avtor in oče tovrstne goljufije je. Po sprenevedanju in neuspešnem valjenju krivde na pravno službo se državljanom, ki jih je ogoljufal ni niti opravičil. Cerar je le ugotovil, da opazovat in pljuvat po tistih, ki delajo lažje, kot narediti nekaj. Pa polna usta etike so ga bila pred volitvami. Cerar naj odgovori na preprosto vprašanje: Ali Mramor ravna etično?
wolfterier
03. 02. 2016 09.52
+0
Opozicija nima s tem problema.Levaki naj sami rešijo,kar so skuhali !!!
mulc113
03. 02. 2016 10.48
+1
Naloga opozicije je da spremlja delo pozicije in ga z ukrepi kot je interpelacija sankcionira. V tem primeru opozicija z izjemo ZL ne opravlja svojega dela. Če že lažjega opozicijskega dela ne opravljajo kot bi bilo treba, si jih na poziciji sploh ne predstavljam.
Raspunin777
03. 02. 2016 08.11
+0
Kanibalizem v levih vrstah je postal že smešen. Da bodo lahko še naprej kradli in ne delali bi oni menjali vlado že vsako leto.
srebrnibreg
03. 02. 2016 09.04
-2
Sedaj so pa spet levi krivi, če t. i. desna opcija oziroma opozicija levici ni sposobna pridobiti 10 glasov za interpelacijo zoper ministre kateri bi naj po njihovem bili lopovi. Nekdo spet zavaja. Ali to niso takšni lopovi kot jih eni imenujejo ali pa so za isto lopovstvo le fini se delajo.
wolfterier
03. 02. 2016 09.54
+3
Desna opcija ne interpelira Mramorja.Levaki naj ga sami brcnejo,nje...
taurus111
02. 02. 2016 21.39
+18
Nič nimam proti levici, kot taki ampak ta podmladek je šel čez mejo. A mislijo, da so še zmeraj pod maminim krilcem, a so sploh v življenju kaj delali, a so bili kot mladinci na kakšni delavni akciji, a bi radi anarhijo, a so bili v vojski, da bi se naučili discipline in reda? Odkar je šiba prepovedana kot vzgojni pripomoček imamo tako "poženščeno" generacijo...
Aligator11
03. 02. 2016 08.39
+1
To drži. Prav tako pa drži, da so prav VSI v parlamentu poženščeni in brez ponosa. Staro in mlado, levo in desno. VSIIIIIIIIIIIIIIII!!!!
wolfterier
03. 02. 2016 09.55
+3
Izenačevanje vseh je podpora najslabšim.Ljudje niso vsi enaki,še v S.Koreji ne !