Reportaže

Življenje na poti: 'Najbolj nas ubija samota'

Ljubljana, 18. 08. 2019 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
378

"Ljudje razmišljajo: kamion je kamion, nihče pa ne pomisli, da je kamion voznik, človek, ki opravlja svoje delo," razočarano pove Darko, voznik tovornjaka iz Brčkega, medtem ko v papirnat lonček na počivališču Barje naliva kavo. Njegovo življenje je v tovornjaku, svoje družine ne vidi tudi po sedem tednov. "Njihovo življenje spremljaš prek telefona. Pokličeš ženo, je ne dobiš. Ko se javi, pa že pozabiš, kaj si hotel."

Počivališče Barje, petek ob 11. uri. S fotografom Mirom Majcnom pristopiva k vozniku, ki umiva stopničke svojega tovornjaka. Razburjeno razpravlja v srbohrvaščini in šele, ko se obrne, vidiva, da ima za rokav majice zataknjen telefon. Na hitro se predstaviva, pojasniva, da delava reportažo o življenju tovornjakarjev in želiva govoriti z njim. Povabi naju za mizo, na kateri ima manjšo plinsko jeklenko, deodorant, antibakterijski gel in čebulo, na klopci pa visijo mokri predpražniki iz tovornjaka. Medtem, ko odgovarja na najina vprašanja, svojega prijatelja na telefonu pusti kar na zvezi …

Darko je star malo čez 50 let. Rojen v Sarajevu, živi v Brčkem. Tovornjak vozi že skoraj 20 let – iz Slovenije, v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Anglijo in nazaj. "Veste, kakšen problem imate v Sloveniji?" vpraša, še preden mu prvo vprašanje zastaviva midva. "Sindikat ne funkcionira, tako kot na primer v Franciji, vozniki tovornjakov nimajo nikogar, ki bi se boril za njihove pravice. Če bi se, bi vse firme lahko zaprle svoja vrata. Non stop smo v kamionu, stran od družine. Imam prijatelja Slovenca, Miha mu je ime, v tednu ima dva prosta dneva, to pomeni osem dni v mesecu, 96 na leto. Trije meseci v letu, to je 25 odstotkov časa, ki ga lahko preživi s svojo družino. Če živi 80 let, ima samo 20 let pravega življenja! Sem se s tem dotaknil vajine teme?"

Darko nam je med pogovorom prijazno skuhal kavo.
Darko nam je med pogovorom prijazno skuhal kavo. FOTO: Miro Majcen

'Naše življenje je v kamionu'

Darka doma čakajo žena in dva otroka, pa tudi že vnuček. Včasih jih ne vidi po šest, sedem tednov. Na vprašanje, kako prenaša to, da toliko časa stran preživi stran od družine, odgovori, da mu je težko. "Naše življenje je v kamionu. Po telefonu se skregam z ženo, z otroki, pobotamo se, a se ne vidimo. Ko jo pokličeš, je v tistem trenutku ni, ko se javi, ti že pozabiš, kaj je bilo. Ob sebi nimaš družine, nimaš prijateljev, nekaj malega njihovega življenja ujameš na Facebooku," pove razočarano, ko v papirnat lonček naliva kavo, ki nam jo je skuhal. "Najbolj nas ubija samota!" doda.

Dvakrat na teden lahko vozi po deset ur na dan, štirikrat po devet, ostalo mora počivati. Zanimivo, tovornjakarji se na počivališčih le redko družijo med seboj. "Ni več tako, kot je bilo včasih. Danes so vsi na svojih telefonih, Facebookih. Šoferji niso več to, kar so bili, vsaka generacija je slabša. In nobene kulturnosti ni več. Eden se uleže na travo, tam, kjer je nekdo drug malo prej uriniral ..."

Naše življenje je v kamionu. Ob sebi nimaš družine, nimaš prijateljev, nekaj malega njihovega življenja ujameš na Facebooku. Davor

Da si krajša čas med pavzami, najraje kuha. "Za zajtrk pojem jajca, za kosilo si naredim pohane bučke, ki jih prinesem od doma – zložim po plasteh: bučka, piščanec, šampioni, topljeni sir, jajčevec ..., vzamem dve plinski bombi, postavim gor posodo s pokrovom in to se zapeče kot v pečici. Prinesem si mizo, jo postavim v senco in pojem. Pijem pa ne. Šoferji moramo imeti 0,0," hitro pripomni.

Kaditi je nehal pred dvema letoma, ko je v Belgiji doživel srčni infarkt in so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Se je pa od takrat zredil za kar 30 kilogramov. "Vem, da se premalo ukvarjam s športom. Ko vozim, devet ur sedim. Tudi, ko se ustavim, sedim. Premalo se gibljem." K sreči za zdaj, za razliko od kolegov, zaradi sedenja še nima bolečin v hrbtu.

Nočem govoriti samo o slabih straneh našega dela, opozori, in tudi čez šefe nikoli ne govorim. Zato je na mestu vprašanje, kaj ima rad pri svojem delu. "Najboljša je plača!" izstreli kot iz topa, njegov odgovor pa pospremi glasen smeh. "Šalim se. Najraje vidim, da je pot lepa, kamion varen in šef zadovoljen. Pri nas rečemo, da prideš kot čebela, zbodeš in greš – natovoriš, odpelješ, raztovoriš in pripelješ nazaj. Pa smo vsi zadovoljni."

'Sam bog ve, kaj vse sem v življenju že prepeljal'

Med pogovorom k nam prisede še Dalibor, tovornjakar iz Subotice, ki sva ga z Mirom spoznala že prej, a naju je prosil, da mu dava malo časa, da malo pospravi in se uredi. Rojen v BiH se je po vojni odselil v Srbijo. Tovornjak vozi že 21 let, v Sloveniji je skoraj pet let. "Tukaj dovolite, da firme zaposlujejo ljudi, ki jih prijavijo kot nekaj drugega, na primer čistilce, v resnici pa vsi delajo kot vozniki. Ti pa so nekulturni, ker je med njimi 40 odstotkov takšnih, ki so bili v zaporu in ne dobijo drugega dela," opozori. Darko hitro prikima: "Bravo, prijatelj!"

Daliborja pot vodi na Norveško, Švedsko, Dansko, v Nemčijo in Italijo ... Na poti je po dva, tri mesece, potem grem za dva tedna domov. "Vse, kar sem rekel, da ne bom delal, zdaj delam. Ješ, spiš, živiš v kamionu. Nimaš nikogar, da se z njim usedeš, kaj spiješ, se pogovoriš. Manjka ti normalno življenje. In vse to delaš za druge, ne zase. Za 560 evrov plače! To je sramota."

Doma ima devetmesečnega sina. Ko pokaže njegove slike na telefonu in posnetek, na katerem dela prve korake, za trenutek utihne. "Evo, to ..." reče in vsi vemo, o čem govori. "Življenje nas, 'torbarjev', je eno veliko trpljenje."

Dalibor ima doma devetmesečnega sina, najtežji so mu trenutki stran od njega.
Dalibor ima doma devetmesečnega sina, najtežji so mu trenutki stran od njega. FOTO: Miro Majcen

Nevarnosti: podtaknjena droga, spreji in vsiljivec v kabini

Na vprašanje, kakšen tovor vozi, odgovori, da je trenutno prazen, sicer pa je tovor vedno zapečaten. "Vem tisto, kar piše na papirjih. To pokažem tudi na meji. Kaj je dejansko notri, pa ne vem. Sam bog ve, kaj vse in koliko česa sem že prepeljal," pove v smehu. Njegovemu prijatelju, na primer, so na zadnje osi podtaknili 98 kilogramov droge, ki so jo zasegli cariniki na Švedskem.

Pokaže na v bližini parkiran tovornjak, ki ima v obliki kvadratka zalepljeno ponjavo. "Takole prerežejo cerado in pogledajo notri, kaj voziš – če imaš tehniko, če se splača krasti. Ali pa ti v kabino poškropijo sprej, da zaspiš za nekaj ur, oni pa medtem pogledajo, kaj imaš pri sebi. Nimam nič, prijatelj, mogoče 50 evrov v žepu in bančno kartico!" To se stalno dogaja, a meni se k sreči še ni zgodilo." Kar se takšnih napadov tiče, je najhujša Italija, pravi, tudi v Belgiji in na Nizozemskem. Najvarnejša pa je Švedska.

90 odstotkov časa vozim v tišini. Če poslušam glasbo, namreč ne slišim njega. Dalibor

Tudi Davor pravi, da sam k sreči še ni imel slabe izkušnje, pozna pa veliko ljudi, ki so jo imeli. "Kolega je v Belgiji spal, v kabini si je z zavesicami naredil temo. Sam tega nikoli ne delam, ne maram zaves. Ko se je zbudil, je ob sebi zagledal silhueto. Nekdo je bil v njegovi kabini! Zamahnil je z roko in ga odgnal, da je pobegnil. K sreči se je vse dobro končalo." Pogosto sliši tudi zgodbice o migrantih, ki se skrivajo v tovornjake ali z njih kradejo robo. "Moja cerada je k sreči še nepoškodovana."

'Kamion ni samo kamion, je voznik, ki opravlja svoje delo'

Sta pa oba že plačala kazni za prometne prekrške, prehitro vožnjo. "Mene je moja napaka stala tisoč evrov, hitel sem in prekoračil hitrost, da bi ugodil nadrejenim, ker se je z robo mudilo," pravi Dalibor. Darko pojasni, da se to pogosteje dogaja pri voznikih, ki so plačani na kilometer. Dobijo po 12 ali 13 centov na kilometer, zato se jim gre, da jih naredijo čim več. Tudi pozimi, prizna, ko zapade prvi sneg in pogosto zapeljejo tja, kamor ne bi smeli, s tem pa povzročijo pravi kaos na cestah in razburijo ostale voznike. "Veste, vsi ljudje razmišljajo samo, da je kamion kamion, nihče pa ne pomisli, da je kamion voznik – človek, ki opravlja svoje delo. In se mu mudi."

Čeprav smo o takšnih voznikih že večkrat poročali, pa oba naša sogovornika zanikata, da bi med vožnjo kdaj gledala televizijo. Filme na prenosnih računalnikih gledata, ko počivata. Dalibor pravi celo, da med vožnjo ne posluša niti glasbe. "90 odstotkov časa peljem v tišini. Če poslušam glasbo, namreč ne slišim njega (tovornjaka, op. a.). Vozim in ne vem, katera budala vozi za menoj, zato moram spremljati cesto."

Ker se Dalibor ravno odpravlja pod tuš – v roki drži žetone – ga vprašam, kako je s higieno na počivališčih. Misel na umivanje in tuširanje takole po bencinskih servisih za žensko ni niti malo prijetna. "Slaba. Pa ne samo pri vas, povsod na Balkanu. Za razliko od Nemčije in Švedske, na primer, kjer imajo celo ogrevane toaletne prostore," odgovori.  

Dalibor in Darko, ki se prej nista poznala, se med pogovorom z nama dogovorita, da bosta šla pozneje skupaj na neko izobraževanje za voznike v Ljubljani. Preden odideta, nam brez obotavljanja pokažeta še kabini svojih tovornjakov – posteljo in omare, v katerih imata spravljeno posodo in hrano. Medtem ko ima Dalibor tako čisto kabino, da se tudi sama sezujem, preden se povzpnem gor, Darko med opravičevanjem za nered pospravlja manjši kaos, ki je nastal po zajtrku. Njegovo armaturo krasijo slike družine. Ko ga sprašujem o funkcijah različnih gumbkov, pojasni, da je pravzaprav lažje peljati tovornjak kot avto. Preden se dokončno poslovimo, naredimo še nekaj fotografij. Kako izgleda njun dom na poti, si lahko ogledate v pripetih fotogalerijah.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (378)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik960530
19. 08. 2019 17.23
+6
@svetice: Zelo verjetno se poznava.... glej, nimam 94 kode, noben ne zahteva od mene, imam veljavno kartico.... se vsedem v kamion, pa grem na furo.... ko mi paše....Grem disponirat, ni problema.... sem včeraj še hotel komentirat, pa je ob 22h šel moderator domov, pa še "kao" neprimerne besede sem uporabil... nič takega... U glavnem, .. Ni mi hudega, imam svoj s.p., sem začel l.2012 v transportu, poznam dobro panogo in podjetja tudi, moja plača disponenta je 4000 € neto...imam 5.stopnjo izobrazbe, sem poklicni voznik - avtomehanik.... Govorim 3 tuje jezike poleg Srbohrvaščine in cirilice... ( IT, ENG, DE)… tako da.... ko peljem kamion v Samerberg imam plačano 10 € /uro + ddv… Ali pa na servis... Prevozniki me poznajo...kvaliteta storitve je pomembna....
kita1234
21. 08. 2019 16.55
+6
ti lazes ko pes, dober disponent se ne vsede v kamijon, niti zarad svojga veselja ne, drugo pa je, ce si disponent, kateri samo posreduje naslove voznikom in ga sefi porabijo za dostavo kamijonov ali pa prikolic drugim voznikom, to pa lahko vsak dela. veliko pove ze to da ne ves, da se rece koda 95, in brez nje, izpit c in e lahko samo uokviris doma pa reces ‘ja sam nekad bijo sofer’
BUONcaffee
19. 08. 2019 16.19
-2
Vseeno ne razumem kaj je avtor te teme hotel povedati????
bodi
19. 08. 2019 16.06
+8
Skratka vsi vse veste ne veste pa, da za vsako stvar v trgovini stoji prevoz pa naj bo to zobotrebec ali pa toaletni papir stem, da je bilo treba tudi za ti dve surovini uporabiti kamion . Začnite spoštovati vsako delo ker je vsako delo treba opraviti pa kakršno koli že je .
Uporabnik458403
19. 08. 2019 14.29
+8
Sedaj je sezona paradiznika...... Koliko imajo spanskega paradiznika v Mercatorju kateri je ponavadi 2-3 cenejsi od Lust paradiznika.......... Pri nas v mercatorjub ga ni vec od sobote, pred tem pa je par dni imel enako ceno kot lust paradiznik...... TO POMANKANJE PARADIZNIKA JE POSLEDICA, KER NI SOFERJA KATERI BI GA PRIPELJAL IZ SPANIJE............. Neprestano pljuvanje po voznikih kamionov pac pusca taksne posledice, katerih se nekateri sploh ne zavedate.......... Pa ni paradiznik edini primer.......... TO SE DOGAJA PRI VECINI SADJA IN ZELENJAVE, KATERO JE PRIPELJANO OD DALEC........
marzo
19. 08. 2019 15.12
+2
Hvala bogu, da se je začelo premikati na bolje.
Krematorij666
19. 08. 2019 16.35
-7
Torej kamijonarji ubijajte slovenske kmete, ker vozite robo iz Španije, Egipta itd, itd...
sandi101
19. 08. 2019 14.09
+18
Fantje, ki vozite, moj poklon, vam pametovalcem kavčarjem pa prav privoščim, da za en dan koristite vse regulacije, slab zrak v kabini (če diha eden, imaš hitro presežek CO2, čeprav je klima gor, tisto ni pravi, polni zrak, kisik), boleč hrbet, bhudale, ki vozijo vsaka po svoje in jim je vseeno, kdo je z njimi na cesti in kaj lahko povzročijo drugemu (sam redno vozim, pa moram priznati, da me je vsakič rahlo strah, sploh odkar imam tamalega, da se kak norec ali bolnik spozabi), zafrknjen bioritem in še kaj. Za to, da zamudiš otrokove prve korake, sam preboliš bolezen, jih vidiš enkrat na mesec, ni nobena plača vredna. Ni zastonj rečeno, da je človek družabno bitje, za obstoj potrebujemo druge in če nisi psihopat ali vsaj s hudim socialnim defektom, ti bo že Dob z odprtim režimom pekel, ker tja ne boš spadal. Še enkrat, moje spoštovanje, da vse zdržite, ker sam ne bi!!
obožeobože
19. 08. 2019 14.04
-18
Vsak je svoje sreče kovač! Če mu ni prav naj si poišče boljšo službo! Seveda se pa pravila igre ne smejo kršiti!
batman
19. 08. 2019 13.33
+25
Sam sicer nisem šofer ampak poznam njihovo delo in težave povezano z tem delom. Vsi vidite samo kamione na cesti ne poznate pa ozadja tega poklica. Ne pravijo zastonj da so z eno nogo v grobu.Naj navedem samo nekaj dejstev povezanih s tem. Prvo so tu ure vožnje po toliko urah moraš delati pavzo te pa so različno dolge glede na čaš ki si ga prevozil. Da o kaznih za prekoračitev ur vožnje niti ne govorim te so tudi do par tisočakov. Tudi naročniki prevoza postavljajo pogoje kdaj mora biti roba dostavljena Teh pa ne brigajo zakoni v prometu saj jim je edino važno da kupec dobi pravočasno pošiljko. šoferji tudi odgovarjajo kako je naloženo da pride tovor cel do naročnika.To pa pomeni da so pri nakladu stalno prisotni morajo vse povezati si razporediti težo po celem kamionu zaradi varnosti vožnje. To pa morajo početi neglede na vreme. Lastniki podjetji jih držijo v tujini tudi po cel mesec in ji sproti kontrolirajo kje se zadržujejo saj imajo vsi kamioni vgrajeno satelitsko sledenje. Lahko bi še našteval pa naj bo dovolj. Njihov denar je res krvavo zaslužen. Treba je poznati celotno ozadje tega poklica šele potem lahko kritizirate.
Krematorij666
19. 08. 2019 13.27
+1
Kolega vozil kamion...pogrešal družino in si našel 8 urno zaposlitev v Sloveniji. Po pol leta pustil službo in odšel nazaj za volan. Ne bluzite, sami izbirate...
dadinho10
19. 08. 2019 13.27
+10
Kot pubec, ki je konceval os sem imel priloznost iti na "furo z voznikom tovornjaka. Bilo je se v tistih povojnih casih... Ok, vse lepo in prav, ampak po vsem videnem sem ze takrat rekel, to jaz ne bi delal. Sam, nenehno na cesti, za volanom.... Vprašanje se glasi, zakaj gres za voznika tovornjaka, ce nic ne stima?
Uporabnik458403
19. 08. 2019 13.05
+7
Kaksna pa je zivljenska doba poklicnih soferjev......? A jih veliko sploh dozivo 70 let..?
Krematorij666
19. 08. 2019 13.25
-24
Pa kaj bi rad...bonificiran staž? Spravi se delat nekam, kjer je manj "nevarno" za manj denarja pa ne jamraj. Kdo te je posedel za volan? Lastna požrtnost, ker prisilil te ni nihče.
Uporabnik458403
19. 08. 2019 14.33
+9
Krematorij............ Nekdo mora robo in material pripeljati...... Ni pomembno kdo, ampak je problem da vec ni soferjev, kateri bi bili pripravljeni voziti....... Vse to pa se na koncu obcuti v visji ceni
marzo
19. 08. 2019 15.16
+0
Edino pravilno. Krepi se lokalna proizvodnja, ki tudi potrebuje delovno silo. Zakaj bi vozili paradižnik iz Španije, če ga lahko sami proizvedemo in sbtem zagotavljamo kruh domačim pridelovalcem in industriji? Krave se nam smejejo, ko vozimo naše mleko v Italijo, mi pa pijemo ukrajinskega
Uporabnik458403
19. 08. 2019 15.35
+0
Marzo.......... Ce se ne bi vozilo poceni paradiznika iz Spanije bi Lust paradiznik kostal 5 eur/kg, ker nebi imel konkurence....... Pa ne misli, da ga spanci proizvedejo ceneje, ampak razlika je kao nase in kvalitetno...........
marzo
19. 08. 2019 20.12
-1
In kaj potem če bi stal 5 eur? Toliko stane malo pivo v kakšnem bolj fensi lokalu v LJ
anakondabox
19. 08. 2019 12.43
+11
Res, tudi moj daljni sorodnik je vozil kamion. Imel je težave s prebavo, bioritmom, prehranjevanjem. Zelo dobra plačila dobijo vozniki, posebej 'dolgoprogaši'. A kaj imajo od denarja, če so 'izgoreli' in zdravstveno onemogli. No, je pa še druga plat medalje, ki jo bom navedla kdaj drugič. #kamionarji
maršal Broz
19. 08. 2019 13.02
+16
Druga plat je pa ta, da se žena od šoferja lahko brez skrbi drajše okol, dokler je on na furi tam daleč nekje iza Karpatov..
procesoid
19. 08. 2019 12.22
-22
Vse lepo in prav, ampak ne vidim potrebe po tem članku oz. načinu, da se šoferje prikazuje kot neke reveže in največje garače napram ostalim delavcem, ker teh je v drugih poklicih še več in veliko bolj obremenjenih s fiziko, psiho, bioritmom, mobingom, in da ne naštevam še... in za mnogo manj denarja. Ogromno ljudi dela za 650-900€ na mesec v 3-izmenskem delu na nategnjeno normo, z dvigom roke za pavzo oz wc (pod kamero), pa pol toliko ne jokajo, kot tale bosanski šofer. Lahko gre pa v gradbeništvo, kjer bo s fizičnim delom od zore do mraka v 35 + ali 10 - priinesel domov 550-700€... lahko vpraša svoje zemljake, kako to izgleda... pa nastanjen v samskem domu v sobi 15m2... Možnosti za delo je več, kakšno si pa izbereš, je pa odvisno od tvojega znanja, izkušenj, izobrazbe, volje, samoiniciativnosti, ambicioznosti, bla, bla... torej, ne jamraj, išči rešitve, pa to...
Uporabnik458403
19. 08. 2019 13.01
+18
Procesoid........... A delavcem v proizvodnji grozijo z 1000 eurski kaznimi in to zato, ker ni znal predvidevati, da bo naletel na vecurni zastoj in da ni sel en parking pred zastojem na pocivalisce delat pavze.......... PREBERI SE MALO KOMENTARJE PA BOS VIDEL KOLIKO JIH JE NAPISALO, SEM VOZIL 10-15 LET.......... Kaj to pove da vsi silijo iz soferije od tem pa malogdo navaja, da je vzrok v placilu
marzo
19. 08. 2019 15.23
-3
Ne nakladaj. 1000 eur kazni zaradi zamude še nikoli ni plačal šofer, ampak lastnik firme. V vsakem poklicu se za napake plačuje.
Uporabnik458403
19. 08. 2019 15.37
+3
Marzo.......jaz sem pisal o prekoracitvi casa voznje.........!
maršal Broz
19. 08. 2019 11.41
+9
Včasih sta bila dva šoferja, eden je vozil, drugi počival in kamion je lahko laufal po 20 ur na dan.
Uporabnik960530
19. 08. 2019 16.30
+2
Dam @svetice prav... en voznik v kamionu je ena plača, dva sta dve.... z enim kamionom danes ne narediš po vseh predpisih in zakonih 2x več zaslužka.... Danes se 2 voznika ne splača več, ker je določen delovni čas tudi za 2 voznika, kar ne pomeni da če en lahko vozi 9 ur + pavze + razklad in naklad + čakanje na razkladu ali nakladu…. en voznik lahko v enem dnevu ( da poenostavim) dela 15 ur, dva pa 19 ur....Dva voznika se splača ko je kamion že naložen, edino to.... stranke pa postavljajo termine dostave blaga.... Ja, pa še da glede benifikacije rečem.... do l. 2000 je večino državnih firm plačevalo beneficiran staž voznikom, IE, Avto Kočevje, Viator idr.... vendar je bilo takrat na vsakega voznika 3-5 ljudi v pisarnah.... sedaj je en disponent za 20 kamionov, pa nikogar drugega.... sam sem prenehal s transportno dejavnostjo ko se je HR pridružila, niso rabili več dovolilnic za TS in KP luko, pa so zbili cene na minimum... Cena prevoza je važna... stroški pa rastejo, gorivo, cestnine, termini... Ni lahko biti voznik kamiona danes.... res so carji...je pa ko droga...te zasvoji in ko voziš preko 10 let, ne zdržiš brez tega več...je nek ritem, način življenja...
ZKL (zdrava kme?ka logika)
19. 08. 2019 11.12
+62
Placa gor ali dol,...kdo od vas bi menjal zivljenje za 1500eur na mesec? Ne srat...kdor tega ni izkusil neve,...to je eden najtezjih poklicev za zivljenje (pa ne fizicno, ampak tisto ki je se tezje,...psihicno)
JosipBrozDrugi
19. 08. 2019 11.24
-24
keved
19. 08. 2019 10.23
+10
Berem komentarje spodaj o plačah. Niti en ne zna napisat, a govori o bruto ali neto plači. Tako se ne da pogovarjat.
Uporabnik458403
19. 08. 2019 10.55
+23
Cagar........ To je neto placa oziroma toliko sofer dobi izplacano..... V resnici je samo minimalna placa nakazano, ostalo razliko pa dobi sofer izplacano kot dnevnice
Uporabnik960530
19. 08. 2019 16.32
+1
Okoli 2k netto, @ svetice je razložil.... minimalno + dnevnice...
setisfekšn
19. 08. 2019 10.18
+9
Ni res da samota ubija vcasih je prav prijetna,pomirja in ti daje cas za razmislek!bolj te ubija clovek s svojo zlehtnobo!!
Uporabnik458403
19. 08. 2019 10.22
+36
Vijolicasti......vsaki dan 2 ure samote ni problem......problem je samota it tedna v teden
nivariante
19. 08. 2019 09.20
+103
Kadar vidim šoferje na cesti ali na počivališču, se vedno zamislim kako jim je hudo in si mislim... svaka čast! Sploh da zmorejo prevoziti toliko km (kako???), brez da povzročijo nesrečo, zaspijo itd. Redkokdo pomisli da so nonstop sami... In nonstop so plen za kriminalce. Srečno, šoferji!
Jani.
19. 08. 2019 13.58
+4
Uporabnik960530
19. 08. 2019 16.34
+2
Čakaš, šteješ minute do konca pavze.... pa ne daj da imaš 44 minut pavze....kasiraš lahko čez en mesec v FR ali NL... kjerkoli...
Kliko7
19. 08. 2019 07.43
-122
Ucili bi se, pa bi bili znanstveniki!
ZKL (zdrava kme?ka logika)
19. 08. 2019 11.13
+48
schranz91
19. 08. 2019 07.26
+13
Samota, kakor za koga, poznam enga k je trdo delu samo da si je kupu kamion, kot sam pravi mu je to sanjska sluzba
fairplayy
18. 08. 2019 21.48
-35
Zato jih ima veliko dvojno zivljenje kar zena ne ve ne boli