Slovenija

Velika davčna utaja SCT-ja

Ljubljana, 19. 05. 2008 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Šeruga
Komentarji
45

SCT naj bi s pomočjo slamnatih podjetij, z nakupi dragih umetniških slik in draguljev utajil za 2,2 milijona evrov davkov. Zidarju grozi do osem let zapora.


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apocalypse
30. 05. 2008 14.46
vojvoda.b...tam piše do 8 let zapora. Teh 8 let bi veljalo če bi bila oseba ki bi utajila 50.000€ in da ta oseba nebi bla znana. Zdj ko se gre pa zanga mu bodo pa dal največ 2 leti, pa še to je uprašanje. Po moje se bo tko zmazal da bo dobil samo pogojno al pa še to ne. In zakaj? Zato ker je pravosodje nevtralno :)
kawasakimen
21. 05. 2008 21.16
Pa kaj jebete ljudi,ki delajo za 500evrov.Ja,imajo pa ti delavci veliko za utajiti???'Mars banda slovenska.-
mac4_m
21. 05. 2008 21.08
zdej ga pa spet pelat na en sprehod z marico, potem bojo pa prijatli sodniki zrihtal, da bo zastaral....
Buena Vita
21. 05. 2008 19.24
prvo borec vsi te dajo na čevelj,ubogi,kaj le si jim storil DOKAŽI DA SI PAMETEN,PA TE PUSTIJO PR MAH
vojvoda.b@volja.net
20. 05. 2008 20.49
Do osem let zapora za utajo več kot 2 miliona €. Pred kratkim sem bral v časopisu da je neka ženska za 30 000€ dobila tri leta zapora. Matematika je tukaj zelo enostavna in če jih ne utegne odsedeti naj ga zamenjajo njegovi nasledniki.Temu bi se reklo : zakon je ta vse enak!
Prvo Borec
20. 05. 2008 15.04
pajtlerblanka koza blentava. Pri denarju se vse neha, tam ne poznam prijatelja. """VSI""... tajkuni in bogatuni, naj pokažejo in dokažejo, KAKO so obogateli. Če te že zanima :: Janša daje denar na mala podjetja male zneske, tako da bi morali tudi take zneske pogledati. Ti si bolana na možganih.
Buena Vita
20. 05. 2008 14.21
prvoborec,nič se bat,rdeči bosti cefuznili,sedaj še gledamo samo aretacije,zakon za odvzem krivično pridobljenega premoženaj tud pride,kar začnite kopat mišje luknje
exim@t-2.net
20. 05. 2008 13.30
sej bo: hihihihi, kako se kislo smeješ.
SEJ BO
20. 05. 2008 12.23
KAJ JANŠA MISLI DA SMO VSI TAKO SLABOUMNI KOT NJEGOVI DESNIČARJI,DA BOMO NASEDLI TEMU PREDVOLILNEMU GOLAŽU..HA,HA,HA,HA,HA
exim@t-2.net
20. 05. 2008 11.28
clarionec: kako tatovi lezete na dan. Zanimivo, zanimivo!
Nauders
20. 05. 2008 11.17
js bi jih nagradil, proklet zakon !!!!!!!!!!!!! SCT- ni nič kriv banda pokvarjena državna prokleti zakoni!!!!!!
pahor?ek
20. 05. 2008 10.13
Kakšno sprenevedanje s strani tovarišev. Vsa ta gospodarska klientela ima svoje korenine v vladavini LDS-ovskega klana, ki se je danes razpršil v Zares in SD. Še posebej Cvikl, Rop in Golobič so imeli ključne vloge pri podeljevanju pristojnosti, kaj kdo lahko naredi in kaj ne! To je dejstvo, ki ga želi opozicija na vse načine prikriti, pri tem pa ne izbira sredstev. V prid zgornji trditvi govori dejstvo, da sta LDS=Zares in SD brez prizivno sprejemala zakonodajo, ki je omogočala t.i. legalizirano krajo. Tudi kazenski zakonik je bil temu primerno nastavljen. In vsi odpori opozicije do nove zakonodaje, ki je na področju gospodarskega kriminala veliko bolj ostra in neizprosna, izvirajo iz zavedanja, da so naredili veliko slabega. Vedno so prevladali strankarski interesi oz. nekdanji partijski. V tem kontekstu omenim samo nesmiselno nasprotovanje novemu kazenskemu zakoniku. Bstvo odpora je, ker so vključena nova kazniva dejanja, zlasti na področju gospodarskega kriminala, in te postajajo vse bolj prefinjena. Definicije le teh bodo omogočale, da se bodo nova kazniva dejanja lahko učinkovito preganjala. Nekomu so se začele tresti hlače (raznim Zaresovcem in SD-jevcem), zato tudi takšna panika ob novi zakonodaji.
Ranunculus
20. 05. 2008 09.31
emill34 To so nekako pričakovali od Krambergerja
Emil Kvar
20. 05. 2008 09.16
Ljudje ali ne opažate nekaj kar je zelo ironično. Zadnjih 20 let se v gospodarstvu in politiki pojavljajo eno in isti ljudje (Janez J., Igor B, brata Podobnik, Rupel, Krkovič, LOvšin, Zidar.itd. Nekateri od teh so zelo pridno varčevali od afere z orožjem naprej. Ali se bo v tej naši državi našel kdaj nekdo, ki bo razkrinkal in dokazal te malverzacije, ki se dogajajo. Zakaj mene delavca,če bom osumljen neke utaje ali kraje vžejo lahko na cesto brez odpravnine a nadzorni sveti v teh podjetih pa še vedno podpirajo direktorje, ki nonstop polnijo časopise in ostale medije in so večkrat že bili osumljeni kaznivih dejanj ter jih po najkrajšem postopku F.....O IZ FIRME BREZ ODPRAVNINE.
exim@t-2.net
20. 05. 2008 09.04
-isti komentatorji od SEJ BO pa do prvoBorca. basen o lisici in grozdju poznate, upam!? To je tiso, kar vas muči-niste trenutno pri koritu in meketate, po prašičje cvilite in oslovsko rigate, kako da je sedaj slabo, netransparentno, ..In to vi, ki besede "transparentno" sploh nimate (še vedno) v svojih slovarjih in besednjakih. Da nam bo šlo pa še bolje, tiči vzrok v preverjanju prav vsakega tajkuna - utaja davkov. Tudi nedotakljivega Al caponeja so zaprli in mu sodili zaradi utaje davkov. tako je to v demokracijah, nagci. navadite se že enkrat, spoznajte, da se prevaram in prevarantom odpirajo jame, kamor bodo popadali. Kljub denarju, nagci!
Prvo Borec
20. 05. 2008 08.38
Čudno je to, da se ravno sedaj kupuje vsa podjetja, ko se ve, da bo MJJJ pogrnil na volitvah. Kdo jim je to omogočil ??? Ali niso lansko leto vsi enormno obogateli ??? Samo ne delavci, da ne bo kdo napačno sklepal. Kako to, da je ILIRIJA - VEDROG bila tako tiho kupljena ?? Samo v Financah je pisalo !! Ali zaradi imena ??? Zidar dela z javnimi sredstvi in ne svojimi, zato je vse tako javno in vse to, kar so že ugotovili, so dali na plano.
zelenookaa
20. 05. 2008 08.12
A zdej je pa Zidar kriv, da so slabe ceste. Če ma sct tok glupe naročnike (beri: državo) ne more bit drugač...Če bi mel vi gradbeno firmo, kjer vas nihče ne kontrolira, bi tud tako delal..najslabše materiale ipd... In zdej so se na tega starčka spravl, vsi k pa zdej veselo kradejo, sploh mladi povzpetniki, pa veselo naprej... Sicer pa, kako se lahko vse sproti ve, kaj davčna preiskuje, postopek bi moral biti tajn.... Da ne boste misll da zagovarjam Zidarja, sam ta naša država naša se mi pošteno GNUSI!
SEJ BO
20. 05. 2008 07.51
ČISTA PREDVOLILNA POTEZA JANEZEKA,AMPAK NA NAŠO SREČO PREPOZNO..
gismo@email.si
20. 05. 2008 07.08
Jao jao jao. Ljudje koooolk ste naivni. Takoj zagrabte vsako slamco sam da lahko s prsti kažete pa se pol boljš počutte, da lahko ozdravte svojo foušijo. Ja sej so ze rimljani pogruntal, kruha in iger pa se ta pravi problemi prikrijejo. Evo, s takimi puhlicami dobimo iger, sam k bi blo se kej kruha, za to pa ni vec dnarja. BTW a se je ze kdo vozu mal po okolici Trsta, da ne boste govorl koolk mamo slabe ceste pr nas. Dejte no, ne nasedajte medijsko napihnjenim zgodbam. A ni blo isto par mescov nazaj, ze takrat sem reku, da ne bo nc iz tega, ker je vse skupej samo zaigrana stvar s strani vlade. Vlada pa sodstvo je loceno pri nas ja, hihi od kdaj ze :).
Alexxsaso@yahoo.ca
20. 05. 2008 06.38
Tale tajkun vec kot ocitno ni bil na pravi strani...