Slovenija

Zidar spet izločen iz postopka

Ljubljana, 10. 06. 2011 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker Zidarja spet ni bilo na sodišče, ga je predsednica sodnega senata vnovič začasno izločila iz postopka. Njegov odvetnik trdi, da je zaradi slabega zdravstvenega stanja poiskal pomoč v ljubljanskem KC.

Predsednica sodnega senata Vesna Podjed je takoj na začetku današnje obravnave Janeza Koščaka, zagovornika Ivana Zidarja, povprašala, zakaj njegove stranke spet ni na sodišču. Ni ga bilo niti na torkovo obravnavo, in sicer s pojasnilom, da ima zdravniški pregled. Koščak je pojasnil, da je Zidar v četrtek zvečer poiskal zdravniško pomoč na ljubljanskem kliničnem centru ter da ni sposoben udeležbe na današnji obravnavi.

Ivan Zidar
Ivan Zidar FOTO: POP TV

Podjedova mu je odvrnila, da je navzočnost Zidarja na današnji obravnavi nujna, tožilka Bojana Podgorelec pa je zahtevala, naj se preveri navedbe glede zdravniškega stanja in naj se ugotovi, ali so Zidarja hospitalizirali ali odpustili v domačo oskrbo.

Po kratkem odmoru je predsednica senata sklenila, da se opravi poizvedba na kliničnem centru, Zidarja pa spet izloči iz postopka. Tako so lahko nadaljevali z zasliševanjem prič, dveh, ki sta bili v času preiskave zaposleni v Primorju, ter dveh, ki sta bili v tistem času zaposleni v SCT.

Vodja projekta za gradnjo kontrolnega stolpa pri Primorju Boštjan Okoren je pojasnil, da so v tem primeru s SCT nastopali v t. i. joint venture ter so se zato dogovarjali, kako si bodo razdelili dela. Nekdanji vodja marketinga v Primorju Marjan Mučič pa je razložil, da so se, ko so s SCT skupno nastopali pri ponudbi, vedno usklajevali za cenike.

Obravnava se bo nadaljevala v torek, ko bodo brali dokumentacijo, v petek pa so kot priče vabljeni nekateri zaposleni Vegrada.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Tovšakova, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
11. 06. 2011 12.37
SE VAMNE ZDI ,DA BI LAHKO PRIHAJAL NA RAZPRAVE IZ DOBA NA PRIMER!
dukenukem
11. 06. 2011 12.17
če bi js šel v bolnico ,bi me z postlo pripeljali pred sodnika ,te tajkune pa pustijo, da delajo kar hočejo ,pokvarjuena država v dno duše
Eastman
10. 06. 2011 19.05
Človek se lahko samo smeje kako nategujejo sodstvo, policijo in nas! Beda od države.
Javoje
10. 06. 2011 18.57
A niso omenjenega gospoda sodniki v Munchnu lani brez problemov zaradi nečesa drugega (pa vrag vedi, ali je sploh bil na sojenju) - ? Naj ga še za to sodi nemško sodišče.
goričan
10. 06. 2011 17.32
še pred letom dni je bil zdrav kot riba.. dokler je prešteval milijone... zdej pa kar naenkrat je dobil vse bolezni sveta... mah....