Slovenija

Žgajnarjeva ni sprožila spora zaradi imenovanja Furlana

Ljubljana, 12. 03. 2012 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar po imenovanju Harija Furlana na mesto vodje specializiranega državnega tožilstva ni sprožila upravnega spora. Žgajnarjeva tudi ni zanikala, da naj bi prevzela vodenje novega direktorata za tožilstvo.

Blanka Žgajnar in Harij Furlan (desno) sta kandidirala za vodjo specializiranega oddelka državnega tožilstva.
Blanka Žgajnar in Harij Furlan (desno) sta kandidirala za vodjo specializiranega oddelka državnega tožilstva. FOTO: Aljoša Kravanja

Izbira Harija Furlana za vodjo specializiranega oddelka državnega tožilstva v začetku februarja je sprožila burne odzive v vrstah poslancev SDS, ki so nekdanjemu ministru za pravosodje Alešu Zalarju očitali politično kadrovanje. Neizbrana kandidatka za to mesto, okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar, ki je začasno vodila ta specializirani oddelek, je imela za vložitev spora 30 dni časa, vendar se za to ni odločila.

Blog Požareport.si pa poroča, da naj bi vlada imenovala Žgajnarjevo na mesto vodje generalne direktorice direktorata za tožilstvo na seji prihodnji teden.

Tožilstvo z novelo zakona o vladi iz pristojnosti ministrstva za pravosodje prehaja pod okrilje ministrstva za notranje zadeve. Notranji minister Vinko Gorenak, najglasnejši kritik imenovanja Furlana, pa namerava 1. aprila vzpostaviti direktorat za tožilstvo. Na tem mestu, kot je dejal, ne želi politika, temveč strokovnjaka s področja pravosodja.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VOY
13. 03. 2012 10.52
+3
Bye-Bye.....Hari Furlan Prerazporedijo naj ga na Mestni vodovod....popis merilnih ur....pa to
godhead
13. 03. 2012 09.02
+0
zdaj pa hitro reševat majerja v primeru patrija
botjabotja
13. 03. 2012 12.54
+1
kaj pa ima tožilec z zadevo,ki je na sodišču?
wsharky
12. 03. 2012 19.07
+7
... Vinko misli resno ... ju hu hu ... bravo ...