Slovenija

Žerjav izpolnil obljubo

Rakičan, 07. 12. 2007 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na železniški progi Ormož–Murska Sobota so v poskusno obratovanje predali še zadnji nivojski prehod na tem odseku.

V sklopu posodobitve signalno varnostnih naprav na progi Ormož–Murska Sobota so v Rakičanu v poskusno obratovanje predali še zadnjega od 18-ih nivojskih prehodov na tem odseku.

Zavarovanih je vseh 18 prehodov na progi Ormož-Murska Sobota.
Zavarovanih je vseh 18 prehodov na progi Ormož-Murska Sobota. FOTO: POP TV

S tem, ko je z zapornicami zavarovanih vseh 18 prehodov na progi Ormož–Murska Sobota, se je uresničila napoved ministra za promet Radovana Žerjava ob nastopu mandata, da si bo prizadeval v najkrajšem možnem času zagotoviti delovanje vseh elektronskih signalno varnostnih naprave za zavarovanje nivojskih prehodov.

Po oceni Direktorata za železnice in žičnice je to velik korak k izpolnitvi celotnega projekta posodobitve signalno varnostnih naprav na navedenem odseku proge Ormož–Murska Sobota.

Pogodbo za izvedbo teh del so s podjetjem Siemens podpisali leta 2003. Oktobra letos pa je izvajalec del predal vse potrebne dokumente, ki potrjujejo varno delovanje vgrajenih naprav, kar je bil pogoj za izdajo dovoljenja za vgradnjo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GLAVNI
07. 12. 2007 14.41
kje pa so bili levi takrat, ko so jih potrebovali?