Slovenija

Želite o drugem tiru glasovati po pošti? Čas za prijavo je le še danes

Ljubljana, 08. 09. 2017 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Volivci, ki bodo na dan referendumskega glasovanja o zakonu o drugem tiru v tujini, lahko še danes sporočijo, da želijo glasovati po pošti. Na dan referenduma bodo svoj glas lahko oddali tudi na enem od diplomatsko-konzularnih predstavništev, pri čemer se morajo volivci, ki bodo v tujini začasno, za takšen način glasovanja prijaviti.

Tisti volivci, ki stalno prebivajo v tujini, lahko glasujejo na enem izmed 32 diplomatsko-konzularnih predstavništev, kjer bo na dan referenduma odprto volišče, ali po pošti. Za glasovanje po pošti pa morajo svojo za razliko od državnozborskih volitev sporočiti Državni volilni komisiji, kar lahko storijo še danes. Ni pa se jim treba prijaviti za glasovanje na diplomatsko-konzularnih predstavništvih.

Po pošti ali na enem izmed diplomatsko-konzularnih predstavništev bodo lahko glasovali tudi volivci, ki bodo na dan referenduma v tujini začasno. Tudi oni morajo svojo namero še danes sporočiti Državni volilni komisiji, in sicer za oba načina glasovanja.

Glasovanje po pošti bo sicer mogoče tudi iz Slovenije. Na takšen način lahko glasujejo oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, tisti, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih oziroma so v zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij. Na enak način lahko glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Ti volivci morajo Državni volilni komisiji o tem, da želijo glasovati po pošti, obvestiti do 13. septembra.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
08. 09. 2017 20.27
+1
. ne razumem tega referenduuma. / kaj če bo večina proti? kaj pa bi bilo le potlej z vsem, kar se ŽE dela?
srebrnibreg
08. 09. 2017 20.38
+5
Večina ne bo šla na referendum. Vsaj tisti ne kateri ne gredo po strankarski dolžnosti.
johanca123
08. 09. 2017 19.12
-3
Glasujte za drugi tir, glasujte za dobre službice nekateri, glasujte za ajznponarske odpravnine po 40 kiloojrof, glasujte za to, da bodo še naprej ajznponarji delali z našim dnarjem kot svina z mehom!
pa dobr no
08. 09. 2017 13.08
-2
Če prebereš ta zakon je popolnoma jasno, da gre za veliko krajo denarja.Financiranje iz cestin, nadzorniki, samo sebi namenjeno podjetje z odsluženimi politiki na čelu in podobno. Neverjetno, da so to sploh spravili čez v zakon. Če je to tako rentabilen projekt, kot ga predstavljalo bi ga naredile že slovenske železnice preko enega razpisa in bi se vrnil preko pretovora. Ker pač ni finančno dovolj uspešen- so zakamuflirali drugače in financiranje spravili preko cestnin in davkoplačevalcev.. Samo velika finančna luknja ostane. Določeni ljudje pa zelo obogatijo.
pa dobr no
08. 09. 2017 13.13
-2
Kdor ne bo šel na referendum in glasoval proti temu zakonu - nima rad Slovenije.
srebrnibreg
08. 09. 2017 15.57
+6
Kdor bo šel na ta brezvezni referendum si naj pospravi podstrešje.
Slovenec-slovencu=pes
08. 09. 2017 12.06
+3
Najbolj zanimivo je to, da so blokirali komentiranje pod člankom-reklamo naše državne srenje, ki nabija o tem kako je dobro graditi to traso in po takšni ceni. govorijo o nekem zmanjšanju prometa s kamioni po cestah in povečanju transporta po tirih iz 80 na 220 vlakov na dan. Nič od manj prometa po cestah. vedno več ga bo, saj bodo železnice še vedno nekonkurenčne, saj se bo promet ustavil v sežani, ker ne bo sfolgal vsega skozi. Glede zmanjšanja prometa po cesti pa je vse skup en larifari, saj luka koper ne more nikomur komandirati kako bo prevažal stvari. Lahko pa s drugim tirom samo poveča pretovor in s tem še niža cene nasproti drugim lukam na hrbtih zaposlenih in ostalih prebivalcih kopra in okolice ki morajo vse to trpeti(smrad, hrup, radioaktivnost, plini ....) Drugače pa ne mi lepit nekih pamfletov o tem, da če zaprejo luko bo ostalo brez službe na tisoče ljudi. Predvsem mogoče na tisoče tujcev ki v luki dela in ves denar pošilja iz države, tako da naš davčni sistem nima nič od tega .
parklc
08. 09. 2017 09.49
+5
In kaj mislite da se bom iz Sockholma vozil v Copenhagen, da bom glasoval, ker so drzavni veleumi ukinali vse na svedskem!!
srebrnibreg
08. 09. 2017 12.02
+5
Pa menda nisi nor, da bi zaradi tega nepotrebnega referenduma sploh mignil z malim prstom.
Brakedirt
08. 09. 2017 13.27
+0
kdo pa sploh se hodi na te sds referendume, vidijo na dalec da ne bo uspel pa se kar rinejo,samo da se zapravi denar.
hotchilipoper
08. 09. 2017 09.41
+2
Kot da bo referendum odločil a bodo kradli al ne
gruber74
08. 09. 2017 09.23
+4
ne razumem kaj sploh lahko glasuješ,če je pa že vse dogovorjeno.