Slovenija

Železniški zdravstveni dom nad MOL s pravnimi sredstvi

Ljubljana, 22. 07. 2014 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odločitev Mestne občine Ljubljana o odvzemu koncesije v Železniškem zdravstvenem domu Ljubljana ocenjujejo kot nerazumno in povsem neskladno s skrbjo za učinkovito zdravstveno oskrbo prebivalstva. Zoper odločitev MOL bodo uporabili pravna sredstva, ki so jim na voljo.

Zdravnik
Zdravnik FOTO: Thinkstock

''Železniški zdravstveni dom Ljubljana (ŽZD) odločitev Mestne občine Ljubljana (MOL) o odvzemu koncesije, povsem enako kot lansko določitev o podelitvi koncesije zgolj za eno leto, ocenjuje za nerazumno in za povsem neskladno s skrbjo za učinkovito zdravstveno oskrbo prebivalstva,'' so sporočili iz ŽZD.

Minuli teden so z MOL sporočili, da ker ŽZD kot zasebni zavod s pravico javnosti kljub določbam v izvršljivi odločbi o koncesiji niti v podaljšanem roku ni želel podpisati predložene pogodbe o koncesiji, mu je MOL vročil odločbo o odvzemu koncesije za zdravstveno dejavnost na primarni zdravstveni ravni. Na MOL so še pojasnili, da si že več let prizadevajo najti rešitev in doseči sporazum za zagotovitev zakonitosti izvajanja programov v ŽZD že vse od leta 2009. Kot najboljšo možno rešitev so na MOL predlagali prenos vseh programov ŽZD na javni zavod Zdravstveni dom Ljubljana.

V ŽZD so danes še pojasnili, da problematiko pri življenju ohranja le MOL, saj je rešitev - podelitev koncesije vsaj za obdobje, kot jo podeljuje drugim zdravstvenim zavodom - na dlani.

Zoper odločitev MOL bodo uporabili pravna sredstva, ki so jim na voljo, ''saj vsiljevanje pogodbenega določila o enoletnem koncesijskem obdobju po našem prepričanju ni zakonito, sploh ob dejstvu, da je MOL povsem ignoriral tudi naša takojšnja in obrazložena opozorila, da je predmetno pogodbeno določilo neprimerno''. O neutemeljenosti zgolj enoletnega koncesijskega obdobja sta namreč v teku kar dva upravna spora, so zaključili v ŽZD.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hcaine8
22. 07. 2014 20.48
+5
Electa tone in očitno hoče oči spet pomagat Jurčku in Damijančku. Kaj je lepšega, kot sicer že zazidljivo zemljišče na taki lokaciji - cene so brez dvoma vrtoglave, praksa pa že preizkušena, še iz časa najboljšega soseda. Zoki je pogorel na celi črti v Sloveniji, in v strahu pred porazom še na lokalnih volitvah si hoče odrezati še košček pogače. Ljudje v ZD, ne dovolite mu te zadnje večerje!
tony_abcde@yahoo.com
22. 07. 2014 13.32
+18
Nekdo bi se rad pošteno polastil stavbe ŽZD...
Darko32
22. 07. 2014 16.23
-1
JAz pa nebi rekel, da gre za polastitev, če pa je ta zgradba bila narejena v socializmu in so prispevali vsi prebivalci. Tukaj vidim en drugi problem, kateri je povezan z korupcijo na Slvoenskih železnicah. NAmreč čew gledamo supervizorja vidimo, da so največji prejemniki denarnih subvencij sama železniška podjetja okrog tega zdravstvenega doma. ČE gledamo pa logiko pa vidimo, da posledično pomeni, da imajo največ invalidov. Ko pa pogledamo malo kdo piše priporočila in navodila po delovno pravni zakonodaji vidimo, da prav zdravniki omenjenega zdravstvenega doma. Torej ali tako malomarno zdravijo, da imajo toliko invalidov ali pa prirejajo listine in si potem denar delijo fifti fifti. ČE pa še pogledamo na SŽ in prispevke v povezavi z Sž pa vidimo, da je na Slovenskih železnicah izredno mali krog ljudi, kateri dobivajo enormne plače očitno za sodelovanje pri mahinacijah. ZATO JE NAJBOLJE DA SE TA ZDRAVSTVENI DOM ZAPRE IN SE POSLEDIČNO PREPREČI SISTEMSKA KORUPCIJA V TEM ZDRAVSTVENEM DOMU. ZAto me čudi, da se razpravlja o tem zdravstvenem domu, kot ostanku socializma na Slvoenskih železnicah.
tony_abcde@yahoo.com
22. 07. 2014 18.34
+3
In kaj bo potem z objektom, če se zapre? Se bo nekomu pošteno povrnil večni nasmešek?
Brane Pomahaj 1
22. 07. 2014 12.36
+16
Janković hoče privatizirati zdravstvo v LJ, lekarne je že... pa itak lahko vse to naredi ker ni JJ in mu je vse dovoljeno.
amelija
22. 07. 2014 13.35
-4
pozabil kaj je ŽD delal v zvezi z Gantarjem??? Sej ŽD ne rabi pomoči Mola, če jim izdatno pomaga že minister Gantar s sredstvi
hcaine8
22. 07. 2014 20.53
+2
Če bi JJ počel kar počne Zoki, bi dobil električni stol, pa čeprav te kazni Slovenija ne pozna! Ko se sodstvo začne ravnati po politiki, vemo da je nekaj hudo narobe!
Nyokiy
22. 07. 2014 12.29
-10
Mislim da imajo v Ljubljani Klinični center, tale Ajznpon je tako kot bi imel zraven morjaše ajmper vode za vsak slučaj če jo v morju zmanjka. Takole derejo občane in zato so visoke položnice na komunali.
ebiga
22. 07. 2014 12.21
+15
to pa je smešnica, da gre jankovič nad nekoga s pravnimi sredstvi. Pošteno?