Slovenija

Zelena luč za odprtje zadnjega dela dolenjke

Trebnje, 17. 06. 2010 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.M./Š.Z./T.Š.
Komentarji
6

Promet po zadnjem odseku dolenjske avtoceste bo vendarle stekel zadnji dan junija. Župana Trebnjega in Mirne Peči sta namreč dala soglasji in s tem prižgala zeleno luč.

Zadnji del dolenjske avtoceste bodo vendarle odprli 30. junija
Zadnji del dolenjske avtoceste bodo vendarle odprli 30. junija FOTO: Špela Zupan

Po dolgih letih so danes popoldne prižgali zeleno luč za odprtje še zadnjega dela dolenjske avtoceste Pluska–Hrastje. Promet bo vendarle stekel, kot je bilo obljubljeno, v sredo, 30. junija, po 11. uri dopoldne. Danes sta namreč dala soglasji še župana Trebnjega Alojzij Kastelic in Mirne Peči Zvonko Lah.

Trebanjci sicer imajo nekaj pripomb zaradi spremljajočih nedokončanih del, vendar je Družba za avtoceste (Dars) obljubila, da bo nepravilnosti odpravila. Problem bo le odcep za Mirno Peč, gradijo ga Vegradovi delavci, ker pa ne dobijo plačila, dela stojijo.

Novozgrajena avtocesta v skupni dolžini 14,8 kilometra bo po zdajšnjih podatkih zadnji junijski dan predana prometu v obeh smereh, torej tako smerno vozišče proti Ljubljani kakor tudi polovica avtoceste proti Novemu mestu. Avtocesta bo štiripasovna z odstavnima pasovoma in brez cestninske postaje.

Ob odprtju novega odseka bosta uvoz in izvoz z nove avtoceste mogoča le na priključku Trebnje vzhod, ki je drugi v smeri Novega mesta in nekako na sredini celotnega manjkajočega odseka med Plusko in Hrastjem. Po prvem priključku v isti smeri Trebnje zahod na začetku odseka Pluska–Ponikve bo promet stekel predvidoma do konca septembra letos, skupaj s priključkom Mirna Peč in mirnopeško navezavo proti koncu novega odseka.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
18. 06. 2010 09.22
Ne bomo je še odprli, dokler županu Trebnjega ne asfaltirajo še prostor okrog pasje ute !
simevlado
18. 06. 2010 06.55
ampak res KONČNO hvala bogu da se je končlno odprlo....se pelem od Madrida do Beograda in edino tle zašteka to gnilo Trebnje in njihovi pametnjakoviči ki ovirajo ljudski interes!!!!
Smrkolincek
18. 06. 2010 01.07
Alojzij Kastelic se je dva dni šopiril,ko petelin na gnoju zdaj je pa popustil,kao
dusan72
18. 06. 2010 00.15
Spet nekdo nekaj ni dokončal (Vegrad) in spet se forsira odprtje. Toplo pozdravljam, da se končno še to reši, vendar ko bo kaj narobe spet nihče ne bo kriv. Tukaj sicer ne bo odpadel omet, se pa mogoče lahko udre asfalt?
Aljaž Vidmar 1
18. 06. 2010 00.09
Primoz Cerar 1
17. 06. 2010 23.13
Skrajni čas!!!!