Slovenija

Že 52 odločb za izbrisane

Ljubljana, 25. 02. 2009 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pošto je bilo izbrisanim oddanih že 52 dopolnilnih odločb, Kresalova pa je poudarila, da jih interpelacija ne bo ustavila pri izpolnjevanju ustavne odločbe.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je pojasnila, da jih na ministrstvu v ponedeljek vložena interpelacija ni ustavila v nameri, da izpolnijo ustavno odločbo v zvezi z izdajanjem dopolnilnih odločb izbrisanim. Sicer pa odgovor na obtožbe iz interpelacije že pripravljajo. "Upam, da ga bomo pripravili hitro, zagotovo pa pred zakonsko določenim rokom," je dejala.

Tudi svet LDS je zavrnil očitke, na katerih temelji interpelacija.Kot je povedal predsednik sveta Aleš Gulič, svet pozdravlja začetek izdajanja odločb izbrisanim in od MNZ pričakuje, da bo čim prej pripravilo najavljeni zakon, s katerim bodo odpravili nepravilnosti, ki jih je ugotovilo ustavno sodišče. Kot je še pojasnil Gulič, svet med drugim "zavrača ponovno obujeno hujskaštvo, ceneni populizem, demagogijo, s katerimi nasprotniki uveljavljanja pravne države pri rešitvi tega problema nastopajo v javnosti".

Zaključek kampanje LDS
Zaključek kampanje LDS FOTO: Dare Čekeliš

Tako je po srečanju s predsednikom državnega sveta Blažem Kavčičem dejala, da je bilo na pošto do danes izbrisanim oddanih že 52 dopolnilnih odločb. Ministrica in predsednik DS sta na srečanju med drugim govorila o izpolnjevanju ustavne odločbe glede vprašanja izbrisanih ter ustavne odločbe glede vprašanja zasebnega varovanja. Pri tem je Kresalova pojasnila, da se reševanje problema izbrisanih izvaja v dveh korakih, najprej z izdajo dopolnilnih odločb, kar ministrstvo že dela, za kasneje pa se pripravlja poseben zakon, po katerem bodo individualno obravnavani vsi tisti, ki sedaj ne bodo dobili dopolnilnih odločb.

Kavčič je dejal, da v celoti podpira aktivnosti ministrice na tem področju in se strinja z obrazložitvijo, da predstavlja izdajanje dopolnilnih odločb neposredno izvrševanje odločbe ustavnega sodišča.

Sicer pa je Kavčič ministrico med drugim seznanil s problemi in izzivi, s katerimi se DS srečuje pri svojem delu. Ob tem je kot posebej pomembno označil delovanje DS v stiku s civilno družbo, kjer lahko po njegovem mnenju tudi vladni resorji zaznajo strokovna mišljenja o pomembnih vprašanjih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ahimsa
27. 02. 2009 11.47
Najbolj skrbi, da v Sloveniji narašča rasizem in ksenofobija. Nacistični retorik dr. Joseph Göbbels (Mr. Big Lie) je v času tretjega rajha zaslovel po svoji metodi laganja: Če ponoviš laž stokrat bodo tudi tisti, ki vedo, da je laž začeli misliti, da je v njej tudi nekaj resnice. Svoje nasprotnike je diskreditiral in nekatere tudi, če je bilo potrebno likvidiral. General Glanckopf, njegov Grimsi in »izgubljen« Turk so to metodo nadgradil. Zavajanje in laganje sta glavna aduta S(d)S. JJ je ponovno pokazal pravo barvo. Pred javnostjo naj bi odgovarjala ministrica Kresalova, ker izvaja odločbo Ustavnega sodišča RS. To je narobe svet.
bobo03
26. 02. 2009 20.48
Izbrisani , pa kje ste bili 91 leta in in še par let naprej , ko ste lahko kupili državljanstvo za par fičnikov , sedaj pa zahtevate ne vem kakšne pravice. Seveda , takrat ste čakali kam se boste obrnili - niste verjeli v samostojno Slovenijo , sedaj bi pa radi ne vem kakšne odškodnine . Je Jelinčič lepo povedal , da bi bile odškodnine klofuta vsem priseljencem iz juga , ki so za slovensko državljanstvo zaprosili takoj in ga tudi dobili . Moje mišljenje in verjetno še marsikoga " izbrisani niste upravičeni do nikakršne odškodnine!!!! " Naj se izbrišejo za vedno !!!!
alojzrijavec@gmail.com
26. 02. 2009 18.21
RES IZBRISANI SE PREBPISANI.ŠPEKULANTI NEKAJ ČAŠA SO ŽIVELI V SLOVENJI NEKAJ ČASA PA RODNI DEŽELI SAJ ZATO NISO IMELI ČASA UREDITI SVOJIH DOKUMENTOV:ČE SI DOKUMENTOV NI UREDIL NAŠ ČLOVEK JE PLAČAL KAZEN,ONI SO SEDAJ ZASLUŽILI NAGRADO SAJ NITI V PODALJŠANEM ROKU SI DOKUMENTOV NISO UREDILI.SRAM ME JE DA ŽIVIM V DEŽELI KI NE SPOŠTUJE SVOJEGA NARODA.TAKE STRANKE IN TAKE VLADE NE BOM NIKDAR VOLIL. POGLEJTE KJE STE SINDIKATI DA DOVOLITE DA DELAVCEM DA ZMANJŠUJEJO NJIHOVIH PLAČ,DRUGI PA SO ZARANI NJIHOVE PREBRISANOSTI NAGRAJENI.
Jinks
26. 02. 2009 18.05
Že ima Jankovič, Pahor defekt (nasmešek)! Pa kako lepo je zgorela! Pravi zgled je lahko slovenkam tale naša Kresalova! Groooza!!
CKKPJ_Milko
26. 02. 2009 08.01
Že 52 odločb WOOW A danes jih bo 53...OWOWOW
sonas
26. 02. 2009 07.55
Ta vlada je polom! Obžalujem, da sem nasedla njihovim lažem pred volitvami.... KDAJ GREMO NA ULICE???????????????
dolzvlado115
26. 02. 2009 07.00
RAJA NA CESTE
VolilecSI
26. 02. 2009 03.53
se že tako prismojeno reži kot pahor
Buena Vita
25. 02. 2009 23.13
kresalova se je po televiziji slo,spet razgalila kot prvoklasna lažljivka;;;laže kot pes teče,če b vsaj bla muštra v laganju,pa sama sebe za rep lovi,res je bedna ta opica-
primc81
25. 02. 2009 22.10
ok folk malo logično: če Kresalova sproži tole bodo veliko s tem na sodiščih zaslužili odvetniki. Katera je že tista velika odv. pisarna...? AJA - SENICA & co. To bo keša zanj(in posledično Kresalovo). Na žalost je v tej državi vse naprodaj in ima denar glavno besedo...Ostalo sami sklepajte...
BMSS
25. 02. 2009 21.53
Ne more skriti, da se ji toži po "bratstvu in jedinstvu"!, prava jugoslovanska komunistka. Naj ji domov dajo kakšnega izbrisanega, pa ga naj na svoje stroške živi..A bo potem še za izbrisane??
primc81
25. 02. 2009 21.51
seveda:-) tak nasmešek se kupi v Hoferju za par evrov - zmontira pa ti ga nekdo prek študenta:-) jest bi se tud vsak dan smejal, če bi mi šlo tak kot njej...
polkovnik
25. 02. 2009 21.47
Pa kaj še sploh čakamo slovenceljni?! Le vkup, le vkup uboga gmajna,...
-gorenjka-
25. 02. 2009 21.16
popravek:zamrzne
-gorenjka-
25. 02. 2009 21.16
Mene pa zanima,če si Kresalova tale narejen nasmeh na obrazu zjutraj nanj,kar zamezne
primc81
25. 02. 2009 20.52
ok folk malo logično: če Kresalova sproži tole bodo veliko s tem na sodiščih zaslužili odvetniki. Katera je že tista velika odv. pisarna...? AJA - SENICA & co. To bo keša zanj. Ostalo sami sklepajte...
cosmoss
25. 02. 2009 20.02
Smrad Kresalski.Vsi Slovenci na ceste ter jo obesiti zaradi izdajalstva.
cosmoss
25. 02. 2009 20.01
Kresalovka mora vračati obljube katere je dala izbrisancem da so volili za njo.
kapitalist
25. 02. 2009 19.38
kaj nam poje ptičica, ptičica SINČKA dobra volja je najbolja to si piši za uhoooo........................... upam da si te bomo zapisali ne med IZBRISANE ampak med NE _ zaželjene SINICE - ampak KESALCA priznat ti pa moram da si občudovanja vredna glede na to da imaš rada živali čeprav sinička je prikupen ptiček - samo enga poznam ki se je izneveru - vsa čast za dobro prebavo glede na to da si z senico -moja prebavila tega ne bi prenesla
speady
25. 02. 2009 18.48
Za Kresalko odmah deortacija na JUG!!!!