Slovenija

Zdravljenje dojenčka v Velenju ni bilo malomarno

Celje/Velenje, 10. 04. 2015 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski kriminalisti so ovrgli sum, da je v primeru zdravljenja bolnega dojenčka v Zdravstvenem domu Velenje konec januarja prišlo do kaznivega dejanja. Osebje v zdravstvenem domu so policiji prijavili starši bolnega dojenčka.

Kriminalisti so preiskavo sprožili v začetku februarja po prijavi staršev bolnega dojenčka. Preverjali so, ali obstajajo razlogi za sum opustitve zdravstvene pomoči otroku v Zdravstvenem domu Velenje.

Kriminalisti so ovrgli sum, da je v primeru zdravljenja bolnega dojenčka v ZD Velenje konec januarja prišlo do kaznivega dejanja.
Kriminalisti so ovrgli sum, da je v primeru zdravljenja bolnega dojenčka v ZD Velenje konec januarja prišlo do kaznivega dejanja. FOTO: Thinkstock

Kot je 5. februarja sporočilo vodstvo Zdravstvenega doma Velenje, so starši bolnega otroka v dežurno ambulanto zdravstvenega doma pripeljali v petek, 29. januarja popoldne. Otrok je bruhal in imel drisko. Tam je otroka pregledal specialist urgentne medicine, ki je otroka napotil na zdravljenje v bolnišnico Slovenj Gradec. "Izvid obravnave in napotnico za sprejem na pediatrični oddelek so starši prejeli nekaj minut po 17. uri, na otroški oddelek bolnišnice v Slovenj Gradcu pa je bil otrok sprejet isti večer nekaj pred 21.30. Ob sprejemu ni bil prizadet, zaradi izsušitve je dobil ustrezno terapijo," je februarja pojasnil direktor Zdravstvenega doma Velenje Jože Zupančič.

V bolnišnici so pri dojenčku potrdili okužbo z rota in adeno virusom. Dojenček je prejel terapijo v obliki hranjenja z adaptirano formulo, ki jo je prejemal že doma, ker pa je po hranjenju nastopila alergijska reakcija, ki je po prejemu ustrezne terapije sicer izzvenela, a so dojenčka zaradi starosti napotili na zdravljenje v Ljubljano, kjer so potrdili diagnozo in zdravljenje.

Starši so dežurnega zdravnika v ZD Velenje prijavili policiji, ker po njihovem mnenju ni pravilno obravnaval otroka. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, pa med kriminalistično preiskavo niso bili potrjeni elementi kaznivega dejanja. Celjski kriminalisti so z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cirus
10. 04. 2015 14.49
+14
A bodo zdaj kazensko preganjani malomarni starši, ki so odhod v bolnišnico tako dolgo odlagali, dokler ni več bilo pomoči?
hillya
10. 04. 2015 14.22
+9
Kot izhaja iz članka:" "Izvid obravnave in napotnico za sprejem na pediatrični oddelek so starši prejeli nekaj minut po 17. uri, na otroški oddelek bolnišnice v Slovenj Gradcu pa je bil otrok sprejet isti večer nekaj pred 21.30. .............................. In zakaj so starši pravzaprav prijavili policiji????????ČE razdalja med krajema VELENJE in SLOVENJ GRADEC je 26.4 km in vožnja traja približno 28 minut.....................starša pa sta rabila preko 4 ure............ JE POSTALO TO MODERNO?????????
kapljač1
10. 04. 2015 13.10
+6
Ni mi jasno da je zadeva prišla najprej v medije preden je policija raziskala primer. Prišlo pa je z policijske uprave Celje. "Bo kdo sedaj padel po stopnicah"? Bi moral!
Ramzess
10. 04. 2015 11.10
+1
Več medijev ima isti članek, ...
496344
10. 04. 2015 10.34
+17
Sploh mi ni jasno zakaj sta ga prijavila.