Slovenija

Zavrženi psi našli zavetje

Ljubljana, 06. 06. 2008 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jan Golja
Komentarji
8

Na kmetiji Milene Močivnik je v enem mesecu našlo zavetje že 30 psov, 15 jih je Močivnikova sama rešila iz ujetništva. Inšpektorji so ugotovili, da so psi zdravi.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tutti_frutti
14. 09. 2009 17.11
9. člen pravi: [...] Imetnik zavetišča ne more biti in v njem ne more delati oseba, obsojena storitve kaznivega dejanja mučenja živali, razen če gre za izrečen vzgojni ukrep opravljanja dela v korist lokalne skupnosti. [...] po tem členu ima laho le pet psov in niti enega več... Tisti ki ste tako pametni o oskrbi, naj povem da, ona svojih psov ne oddaja; torej je tako imenovana ZBIRATELJICA psov! Takim je treba pse vzeti, saj ti psi živijo v groznih pogojih... Leta 2004 je bila velika večina psov, ki so jih odvzeli Močilnikovi neozdravljivo bolanih, zato so jih morali uspavati, saj jim ni bilo pomoči... Da o tem koliko mrtvih ali pa na pol mrtvih psov so našli na njenem ozemlju sploh ne govorimo... Ni jim nudila ne hrane, ne vode kaj šele veterinarske oskrbe! In to je ena velka žalost!
I.Am.Legend.
16. 01. 2009 21.35
kaj vsi govorite? a je bolš da psa zavržejo? ne! čestitam temu človeku!
BlaaaBlaaa
26. 08. 2008 13.37
Zgrožena! Za vse velja zakon, baje smo enakopravni-ZAKAJ POTEM DELAJO TO? Zakaj lahko ma ona farmo,drugi pa 5 psov,5 mačk,pet..hrčkov?
mac4_m
07. 06. 2008 12.54
gospa je bila nekoč slovenka leta in to upravičeno. Skrbela je za več sto živali. Vemo, kako so za te živali potem poskrbeli veterinarji. Povsem zdrave živali so dali usmrtiti. Treba bo sprejeti zakone s katerimi bojo ljudje, ki bi zavrgli živali strogo kaznovani...Če se ne lotiš vzroka problema, posledic nikoli ne boš odpravil...
MARIJA.KREBS: Povsem točno le da taki niso "ljudje"ampak zverine.
Marija Krebs
07. 06. 2008 00.15
Obsojajte ljudi, ki žival kar tako zavržejo.
KRISS714: Res nekako ne razumem kaj si hotel povedati s tem komentarjem.Tukaj namreč jaz ne vidim nič spornega razen ravno obratno od Milene Močivnik.Če ji odobrijo da lahko skrbi za zavržene živali in če bo seveda res ravnala z njimi tako kot treba tudi ne vidim kaj bi lahko bilo narobe če ji glede tega pomaga zraven tudi država in ji kaj prispeva za hrano psov oziroma živali katere bi pač oskrbovala saj država financira marsikaj v kar ne bi bilo potrebno.Tudi sam bi ji kaj tu in tam nakazal seveda če se izkaže utemeljeno in se z živalmi lepo ter ustrezno ravna.Oskrba toliko živali ni poceni kar se tiče tudi glede hrane za njih a zapuščene živali so kot vsagdo ve zelo uboge in si niso same krive da so na svetu in da jih je negdo kar tako zavrgel in se zelo zelo težko same znajdejo na cesti ker so poprej bile vajene drugačnega življenja.Seveda nekatiri taka zavetišča izkoriščajo na račun živali za polnjenje svojega žepa živali pa imajo v zelo slabem stanju.Ne bom sedaj trdil zagotovo vendar koliko se spomnim je ta Milena Močivnik že enkrat imela neke probleme glede tega ker ji je manjkal denar za hrano za živali oziroma ga ni zmogla zato mislim da take napake verjetno ne bo več ponovila.Če pa bi ji tudi vsaj malo dobrodelno pomagale kakšne ustanove in podobno pa tudi do tega ne bi prišlo.
kriss714@amis.net
06. 06. 2008 22.06
Zavrženi psi našli zavetje? To ni še nič. Zavržene kuzle dobijo poleg zavetja še dobro plačane državne službe.