Slovenija

Zavetišča v času dopustov pokajo po šivih

Ljubljana, 28. 06. 2010 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Janez Usenik
Komentarji
45

V poletnih mesecih, ko ljudje odhajajo na dopust, veliko lastnikov zapusti svoje hišne ljubljenčke. Nekatera zavetišča za živali imajo zato v tem času tudi za petino več dela kot sicer.

V poletnih mesecih, ko ljudje odhajajo na dopust, veliko lastnikov zapusti svoje hišne ljubljenčke. Nekatera zavetišča za živali imajo zato v tem času tudi za petino več dela kot sicer.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

usurpadora
30. 06. 2010 13.13
Veste, kaj se pa meni zdi še najbolj bolano? Da v tej Afriki še vedno ne vedo, kaj je to KONTRACEPCIJA?!!!!! Žival se goni in nekontrolirano razmnožuje, mi pa imamo PAMET ZA TO, KAJNE?!!!!
tejcaaax3
30. 06. 2010 12.47
MissDustie ti si bolan živali ne delajo take svinjarije tako ljudje žival nikoli ne bo ubila iz zlobe tako človek ampak in ogroženosti ali lakote ljudje pa ubijejo in mučijo iz užitka. tak da bi se vprašala kdo si tu bolj zasluži spoštovanje? tudi žival če ji pomagaš ti bo bolj hvaležna kot človek!
tejcaaax3
30. 06. 2010 12.45
groza kaj delajo ljudje kazni so zelo prenizke za mučenje to bi se moralo uredit tako imajo v ameriki glede dopusta kdo je reko da ne moreš al hodite ločeno na morje tako mi ko imamo žival al pa se jo da v oskrbo komu v sorodu ali pa v hotel ker če imaš rad žival ti nebo šokoda kakega evra za njo
tmt
30. 06. 2010 12.36
Zato je najbolje imeti za domačo žival prašiča. En del ga vzameš s sabo na dopust, ostalo pa v zmrzovalnik, ko prideš domov pa nabaviš novega do naslednjega dopusta...
Veronika Einspieler
30. 06. 2010 12.30
Meni se zdi grozno, da človek žival kar odvrže, ker ima pač dopust. Na to je moral razmišljat preden si je žival sploh nabavil! Saj konec koncev se še vedno da žival vzet sabo ali pa koga poiskat, da jo ta čas popazi. Res ne vem, kaj je tako težko?! Nekaj dni od tega smo našli kužeka, ki se je kar pojavil na dvorišču pri mojemu fantu doma. Pogledali smo naokoli, če ga kdo slučajno pogreša, mu dali jest in pit in poklicali, ODPMŽ. Psiček je bil rahlo anemičen, shujšan, imel je bolhe in nekaj klopov. Kako lahko človek tako malo bitjece kar odvrže? :(
kanta555
30. 06. 2010 11.45
kazen enormno visoko,ker če bo moral kateri od takih lastnikov za 5 let kredo vzet ,da bo kazen plačal bo začel malo drugače razmišljat
Osebne Storitve Nakupite Si
30. 06. 2010 10.50
Groza ! Kakšen je človek, ki zaradi dopusta zapusti svojo živalco...pomilovanja vreden !
B81
30. 06. 2010 10.29
Pa dajte mir s temi otroci v Afriki. Ti otroci bodo stradali, dokler bo obstajalo življenje na tem svetu. Pol lahko skoz primerjamo a bi raje poskrbeli za otroke iz socialno šibkih družin ali bi raje premislil, če bi dali raje psa cepit? To lahko celo življenje samo tehtaš kaj je bolj prav. Celega sveta se ne da rešit!
Rozina BrezKofeina
30. 06. 2010 09.13
MissDustie, mislim, da so bili otroci v Afriki lačni, še preden so začeli operirati mačke... In Njim lahko samo pomagamo, rešiti pa se jih ne bo dalo nikoli, ker živijo v takem svetu! Odvisno, za čem trpi žival, če je kej manjšega, njo bi ti dal ubit??? To je tako, k da bi rekli 'on ma gripo, dejmo ga ubit.' Veš, kaj, če je nekomu mačka toliko vredna, ali pa pes, zakaj pa ne, če ima denar? Tudi poznam eno družino, ki je dala operirati svojega mačka, ker ga je povozilo, pa ima ta maček tako zelo lepo starost in prav vesel je, še vedno. Kot da mu nikoli nič ni bilo! Sicer je pa itak res, da imamo ljudje manj sučutja, kot živali. Pes ne bi nikoli pustil svojega človeka kar nekje, napol mrtvega... Ker so ZVESTI, folk pa pušča psa na verigi brez vode, polnega bolh in podobno? Za nekoga, za katerega se je odločil skrbeti?? Kako takšen človek skrbi/vzgoji svojega otroka, za katerega se prav tako odloči skrbeti? Kaj pa ko ne gre več?
Tonček Balonček
30. 06. 2010 07.59
Skrajni čas je, da Kresalka ustanovi živalsko policijo! Prostore lahko najame kjerkoli!
MissDustie
30. 06. 2010 00.32
veste kaj je v 21. st. bolano? da mački dajo protezo, otroc v afriki pa stradajo! včasih je bolš kako žival ubit namest, da jo vlačjo po 100 operacijah pa sam še bl trpi, zapravš, pa 5000€, ki bi jih lahko dal, za otroke z rakom, da bi lahko šli na operacijo!
garacacka
29. 06. 2010 21.50
ne razumem ljudi ki vzame ljubljenčka in ga zapusti
izola1
29. 06. 2010 20.05
tistemu, ki zapusti žival zaradi dopusta, želim , da bi mu na počitnikovanju šlo vse narobe, pa še ko bi domov prišel, da bi našel izpraznjeno stanovanje.....hahahaha živalce so zakon
loden
29. 06. 2010 18.42
Jaz imam dva psička, konja, in zajčke. Lahko rečem samo to: žival ti POLEPŠA DAN.
Tamciii
29. 06. 2010 18.09
Jaz imam prostor in nič težav z denarjem in bi prav rada posvojila mačko ali pa kateri vsaj nekaj časa nudila varen dom,vendar sem žal zelo alergična nanje :'(
Leibniz
29. 06. 2010 17.51
Imam psa in me stisne, če pomislim, da bi se mu kaj pripetiilo. Ampak ti ljudje, ki so pustili svoje živali na tej vročini verjetno daje hud sindrom "praznobučnosti". Mislijo, da je žival plišasta igrača in ne bitje z svojimi zahtevami, svojim jezikom, svojimi nagoni, nakar presenečno odkrijejo, da to bitje dejnsko prebavlja in serje. Prva oblika trdobučnosti se pojavi, ko gredo po žival, ga kupijo recimo pri kakem preproadajlcu, čistokrvnega brez rodovnika, saj veste kako je to, potem pa dajo kakšen denarček za njega. Preprodajalci itak nimajo pojma od pojma o ničemer, pa ne znajo povedati družini da pes, ki je border coli, recimo ne more živeti v stanovanjskem bloku in potrebuje veliko gibanja. Tudi drugi, ki recimo žival ne prodajajo za denar, ker svoje psice niso sterilizirali, ima mladiče in oni jih ponujajo vsakemu, kdor pride malo mimo. Tako kot pri kakšnih Simsih. Folk si kupuje živali, ker so gledali risanko ali pa kakšen film, pa si kupijo popolnoma neprimerno žival zase in življenjski slog. Preden gre kdo sebi po žival, naj razmišlja z glavo. To pa je za tiste, ki bi se radi znebili svoje živali, ker ste ugotovili, da to ni za vas: najdite ji dom, dajte oglas v časopis, pomagajte ji poiskati pravi dom, kjer jim bo bolje kot jim je pri vas, ne pa da jo mečete ven, kot da so smeti in nepotrebna roba, ona vas je imela rada, vi ste tisti, ko jo sedaj izdajate. In meni je vseeno ali verjamete, da ima žival dušo ali ne, dolžni ste zanjo poskrbeti! Sicer pa plačajte oskrbnino v zavetišču, če ni druge. To ste dolžni svoji živali. JASNO?!
maggie24
29. 06. 2010 17.46
Se delate tuki neke Mati Tereze, a prou taki najraj odvržejo živali!
Tonček Balonček
29. 06. 2010 16.47
Tudi v bolnišnice ob tem času sprejemajo ennavadno veliko starejših ljudi, ki kar naenkrat ne iztrebljajo več, imajo srčne težave in sploh je enkaj narobe z njimi! Zanimivo ej, da svojci potem kak teden ali dva niso dosegljivi na telefone, tudi doma jih ni, le zelo se čudijo, če ob priliki vrnitve z dopusta njihovi starši počivajo v hladilnicah! Pa čisto zdrave so poslali v bolnico! Vprašanje je samo ali je šlo za zdravniško napako, spregled, komplikacijo ali malomarnost!
WikiX
29. 06. 2010 16.37
Hecno, te živali se gonijo zgodaj pozimi, ljudje posvojijo dovolj stare mladiče spomladi, poleti pa naj bi jih brcnili ven, ker morajo za par dni na dopust, v človeški svet ali nekaj takega, kamor ne morejo živali. Ali pa gre za številne odrasle mladiče, ki poleti začnejo tavati okoli, na jesen pa ostanejo le tisti, ki niso končali v krematoriju, večno nabasanih koncentracijskih taborišč za živali, še posebej določenih. Le eno je lahko res in glede na to, da imajo praktično vsi sosedje svoje živali po desetletje in več, pa ves čas hodijo od doma, zelo dvomim v teorijo zavrženosti, verjamem pa v naravne cikluse parjenja živali. Prej bi rekel, da gre za nov izbruh potlačenega nasilja v družbi, pod budnim sovinim okom države. Ne smejo začeti izvajati nasilja kar na vseh državljanih, razen če so izolirani, zato se bodo psihopati začeli izživljati nad živalmi. Tako bodo potem delali tudi z ljudmi. Žalostno in bolno, potem pa vidim na ekranu še govejega policaja, ki mu dela le prigrišče možganskih celic, ko dnevno tolerira očitna izživljanja ter trpljenje navadnih ljudi, kot tudi lastnike res nevarnih psov izbrancev te družbe, vendar se sproži na nesmiselen ukaz vodstva ali tožilstva, naj gre preganjat reveže in gospodinje. In to takrat ter tiste, katerih ljubljenčki niso nikogar napadli ali kaj takega, kadar določeni pa, se ne sprožijo. Tako so in bodo preganjali tudi ostale "marginalizirane" ljudi, od vseh zakonov se bodo brale le vrstice in tako, kot jim ustreza. Resnica je, da je lahko vrvica tako dolga, da Baričevič nikakor ne bi mogel pobegniti, tudi če bi imeli psi po sto čipov v glavah. Poznam mačke, ki bi jih verjetno infarkt, če bi kdaj stopile iz stanovanja. Poglejte okoli sebe in premosorazmerno ocenite, katerih živali je največ mrtvih na cesti, tistih, ki živijo s človekom ali divjih, ki ne razumejo naših pravil? Tako je, moja psica je hodila pretežno po pločniku, na prehodu za pešče pa se je vsedla in čakala zeleno na semaforju oziroma spremljala ljudi, kdaj bodo krenili čez cesto. Nikoli ne bi napadla, še ranjenih živalc, ki jih je našla ni, razen če bi se morala boriti za življenje. Ne trdim, da je razumela, kaj se dogaja ampak se vam ne zdi to bolje kot vrvica, ki jo pes nikoli in nikdar ne bo razumel. Preprosto je ne vidi v glavi, razumete, zakaj bi jih bilo treba zato ugrabiti in pobiti, če se razumemo že tisočletja in smo skupaj prišli do sem? Mogoče bomo lažje našli alternative, če bomo razumeli realnost, ne pa le nasedali na te čarovniške trike.
sac81
29. 06. 2010 15.33
glih obratno bi moglo bit,za take ko to delajo.Psi pa mačke pa na morje hehehe