Slovenija

'Svoje delo sem opravil korektno'

Maribor, 19. 05. 2009 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na mariborskem sodišču so v primeru 12-letnega Bora Nekrepa zaslišali le enega zdravnika, ki vztraja, da je svoje delo tiste usodne noči opravil korektno.

Odvetnik Nekrepovih pravi, da je javnost očitno zavedena, saj ne gre za malomarnost v smislu napake, kot jo "hoče predstaviti tudi zdravniška zbornica", ampak gre za to, "da so opustili kakršno koli zdravljenje in izvajanje postopkov v skladu s strokovnimi navodili, ki so jih prejeli".
Odvetnik Nekrepovih pravi, da je javnost očitno zavedena, saj ne gre za malomarnost v smislu napake, kot jo "hoče predstaviti tudi zdravniška zbornica", ampak gre za to, "da so opustili kakršno koli zdravljenje in izvajanje postopkov v skladu s strokovnimi navodili, ki so jih prejeli". FOTO: POP TV

Na preiskovalnem oddelku Okrožnega sodišča v Mariboru bi morala biti danes zaslišana zdravnika Zlatka Kanič in Robert Pogorevc, ki sta zdravila 12-letnega Bora Nekrepa, ki je pozneje zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi umrl. A zaslišali so le enega zdravnika, medtem ko je bilo zaslišanje druge zaradi opravičila zagovornice obdolžene preloženo. Pogorevc vztraja, da je svoje delo opravil korektno, njegov zagovornik Jernej Kokalj pa je po zaslišanju povedal, da to še ni končano, saj še ni dovolj pripravljen na zagovor.

Zahtevo za preiskavo zoper Kaničevo in Pogorevca zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti je 14. aprila letos vložilo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Kaničevo so kazensko ovadili tudi starši Bora Nekrepa, ki zdravnici očitajo umor iz malomarnosti. Pravni zastopnik družine Nekrep Andrej Pitako pa je poleg tega vložil tudi kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja proti dvema zdravnikoma na isti kliniki.

Ravnanje zdravnikov Zlatke Kanič in Roberta Pogorevca je že obravnavalo prvostopenjsko razsodišče zdravniške zbornice, ki je Kaničevi odredilo dvomesečni odvzem licence, Pogorevcu pa je izreklo ukrep javnega opomina.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SRCEK09
28. 05. 2009 10.24
Sama sem spoznala omenjeno zdravnico, ko je moja dojenčica ležala na oddelku intenzivne nege. Menim, da je ena prijaznejših in bolj človeških zdravnikov. Moti me pa, da je vse prepuščeno medijskemu linču in je vsa zadeva zelo ozko gledana. Ne narobe razumet. Meni bi se tudi podrl svet, če bi izgubila otroka, ampak se je kdo vprašal zakaj nimamo v MB diagnostičnega centra kot ga im LJ? Zakaj nimamo usposobljenih diagnostikov tudi za zelo redke bolezni? Kaj če bi diagnoza iz LJ prišla prepozno, KDO BI PA ODGOVARJAL TAKRAT?
ehs64
26. 05. 2009 16.51
UKC v Mariboru ali zaključna dela v zdravstvu?
ehs64
26. 05. 2009 16.49
avdimar57,kdo je pa kriv? Avtomehanik?????
avidmar57
20. 05. 2009 16.08
ZDRAVNIKOV NE MOREMO KAR TAKO OBSOJATI,MENI SO VELIKO POMAGALI.JA SAJ JE HUDO ČE IZGUBIŠ SVOJEGA OTROKA,TODA JAZ MISLIM DA NI VSE ZDRAVNIK KRIV.
cristal
20. 05. 2009 05.32
Odkar je v Mariboru klinični center, se dogajajo nedopustne stvari. Ali pa je bilo tako tudi prej, pa se o tem ni toliko pisalo?
manco-capac
19. 05. 2009 20.19
"Korektno" je opravljal delo več ur, medtem ko je otrok umiral...
vzhod
19. 05. 2009 18.36
zdrovniki so tak majmuni.gremo raje bioenergetikom ko pa totim kemikom.
jezek_teka_teka
19. 05. 2009 17.52