Slovenija

FOTO: Zaradi stavke so vozniki čakali le na mejnem prehodu Starod

Koper, 18. 04. 2012 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
G.G./Ni.J.
Komentarji
8

Zaradi stavke na večini mejnih prehodov s Hrvaško zastojev ni bilo. Ker so policisti in cariniki v tem času delali počasneje in bolj temeljito, je bila gneča le na mejnem prehodu Starod. Za vstop v Slovenijo je bilo treba čakati eno uro. Tudi v Luki Koper ni bilo posebnosti.

Stavka javnih uslužbencev je zajela vso Slovenijo. Na prometnoinformacijskem centru so opozarjali, da lahko zaradi stavke policistov in carinikov pričakujemo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. A čakati je bilo treba le na mejnem prehodu Starod, in sicer za vstop v Slovenijo so vozniki čakali približno eno uro.

Več o prometu …

Luka Koper-3
Luka Koper-3 FOTO: Dare Čekeliš

Tudi v Luki Koper so bili pripravljeni na morebitne zastoje v carinskem delu, pred vhodom v pristanišče. Toda vodja službe za odnose z javnostmi v Luki Koper Sebastjan Šik je za 24ur.com povedal, da je bilo tako pred vhodom v pristanišče kot v pristanišču celo bolj mirno kot pretekle, "normalne" delovne dni.

So pa imeli nekoliko večjo gnečo včeraj, saj so nekateri prevozniki pohiteli, da se jim ne bi bilo potrebno na dan stavke ubadati z namerno počasnejšimi cariniki in policisti, ki morajo sodelovati pri sprejemu. Pristaniški nadzorniki in inšpektorji republiške uprave za pomorstvo sicer ne stavkajo. V Luki Koper tudi ne pričakujejo težav, bi se pa lahko pojavile, če bi stavka trajala več kot en dan.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaktusar
18. 04. 2012 14.41
+1
kr naj, saj bodo drugo leto na cesti...pol pa naj temelito pometajo....
jastreb13
18. 04. 2012 12.06
+6
Ma ja ne...počasneje in temeljiteje.!? Kako se pa potem v normalnem času dela na meji?? Hitreje in površno??? A zato se jih plačuje, da delajo površno in spuščajo v državo kriminalce iz balkana, ilegalce, blago iz Kitajske, mamila in orožje??? Državna meja je zmeraj bila filter in sito, kjer se sproti določa pravila kdo bo lahko vstopil in kaj bo lahko s sabo prinesel v državo....S takim načinom štrajkanja hočejo pokazat obubožani delavski raji kako se v normalnem času na račun davkoplačevalcev igrajo z varnostjo državljanov Slovenije in celotne EU al kaj!????
jastreb13
18. 04. 2012 12.15
+4
Kaj pa njihovi šefovski sotrpini v pisarnah z dvakrat do trikrat večjo plačo danes počnejo?? Še bolj intezivno nadzirajo, nudijo strokovno pomoč, pijejo kavice, zalivajo rožice??? Glede na to, da so v istem sindikatu, kot oni reveži na terenu me zanima na kakšen način in zoper koga pa ti štrajkajo???
kajpak
18. 04. 2012 14.08
+1
predvsem tebe hitro spustijo mimo, ko se ti mudi iti za vikend čez mejo, ker drugače najbrž znaš godrnjati
iztok85
18. 04. 2012 11.46
+6
glede na to da so samo danes temeljiti pomeni, da čez celo leto stavkajo v pravem pomenu besede :)
Pazi
18. 04. 2012 11.24
+1
Prometno-informacijski center danes že od jutra zaradi stavke javnega sektorja opozarja na možnost zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško. Naš dopisnik nam je sporočil, da je na Obrežju celo manj vozil kot običajno. Na družbeni mreži twitter pa uporabniki sicer navdušeno pišejo, da je po cestah manj prometa in posledično nobenih zastojev.
tantadruj1
18. 04. 2012 11.36
+1
ha ha... vse stoji.. zato ni zastojev.. super.... važno da ni zastojev. ker če bi bili bi zgledalo, da se kaj dogaja... ajej
kaktusar
18. 04. 2012 10.19
+9
še mal, pa skor ne bo več carinikov..razen nujnega zla na letališčih in lukah...to bomo prišparall