Slovenija

Zaslišali 13 kandidatov

Ljubljana, 08. 01. 2009 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlada je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Matjaža Šinkovca, ki je v policiji doslej opravljal različne naloge.

Vlada je na današnji dopisni seji za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Matjaža Šinkovca, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Z današnjim dnem se namreč izteče mandat dosedanjemu direktorju policije Jožetu Romšku, ki ga je na njegovo željo razrešila še prejšnja vlada.

"Danes imenovani v. d. Matjaž Šinkovec je višji policijski svetnik, ki bo funkcijo opravljal od 9. januarja letos do imenovanja generalnega direktorja policije po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev," so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kdo je Šinkovec?

Matjaž Šinkovec
Matjaž Šinkovec FOTO: Tomaž Ungar

Matjaž Šinkovec, rojen 29. maja 1964, je univerzitetni diplomirani pravnik. V policiji je doslej opravljal različne naloge. Med drugim je delal kot ekspert za področje usposabljanja, izpopolnjevanja in izobraževanja pri projektu Twinning CARDS Croatia in bil član izpitne komisije za prekrškovno pravo.

Vodil je programski svet Policijske akademije, ekspertno skupino za nadgradnjo opreme za nadzor telekomunikacijskih naprav, strokovni svet za informacijski in telekomunikacijski sistem policije in delovno skupino za koordinacijo izvajanja schengenskega izvedbenega načrta. Od leta 2005 je bil namestnik generalnega direktorja policije, je zapisano v sporočilu za javnost.

14 kandidatov za generalnega direktorja

Na javni natečaj za generalnega direktorja policije se je prijavilo 14 kandidatov, od tega je uradniški svet opravil pogovore s 13, je danes povedala članica uradniškega sveta na ministrstvu za javno upravo Nevenka Črešnar Pergar. Kot je dejala, bo več znanega v ponedeljek, ko bo pripravljeno poročilo o kandidatih.

V ponedeljek bo uradniški svet po njenih besedah o seznamu kandidatov, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, tudi obvestil ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Med temi ministrica nato izbere tistega, ki se ji zdi najprimernejši, ter ga predlaga v imenovanje vladi, je še pojasnila Črešnar Pergarjeva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martin_krpan
12. 01. 2009 18.31
Sinkovca za generalnega direktorja policije
Buena Vita
08. 01. 2009 20.16
uf moram gledat pop,so bimbeljči gor
Buena Vita
08. 01. 2009 19.02
TAKO JE TAKOJ ZAHTEVAMO DA SE RAZIŠČEJO PATRIINI ŠPEKULACIJSKI POSLI,IN VSE KAR SODI ZRAVEN
metuljka
08. 01. 2009 18.30
Čakam razjasnitev Patrije, vsaj to!!!