Slovenija

Zaradi stroškov konec iskanja?

Ljubljana, 05. 02. 2009 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nataša Repovž
Komentarji
11

Naše oblasti čakajo nove, podrobnejše informacije iz Sidneyja, na podlagi katerih se bodo odločili o nadaljnjem iskanju pogrešanega jadralca Jureta Šterka.

Naše oblasti čakajo nove, podrobnejše informacije iz Sidneyja, na podlagi katerih se bodo odločili o nadaljnjem iskanju pogrešanega jadralca Jureta Šterka.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
06. 02. 2009 21.58
odpravo ocean ni gora
linok
06. 02. 2009 13.35
-1
brez veze sami stroški
Ramzess
06. 02. 2009 13.26
Beli_Mandarin="Brez osnovnih podatkov kot je polozaj plovila ni moc opravljati akcije iskanja in resevanja." To je malo čudno, da ne bi vedeli kje je plovilo, kako pa lahko potem sicer govorijo kje se nahaja, in da ga 'spremljajo'. Zakaj nasprotujoče si informacije, in hkrati, če trdijo na krovu ni bilo videti človeka, so morali biti dokaj blizu, razen če niso gledali prek satelitov, ki jih zgoraj ni tako malo, niti niso vsi, kot je splošno prepričanje, tako so korporacije ipd. prepričali javnost, namenjeni spremljanju vremena. Kdo ima koga za norca, da ne bi vedeli, česa je današnja tehnologije že sposobna, in to kjerkoli. Čista blamaža in sprenevedanje.
Ramzess
06. 02. 2009 13.18
Zelo čudna je ta zdeva z iskanjem Šterka, zadevo so končali, pa čeprav barke še oddaleč niso videli. Nekam zelo veliko je v tem primeru izmikanja, izgovorov, itd. Bi vse to počeli, če bi šlo kakšno bolj znano osebnost, najbrž ne, pa tudi stroškov ne bi nihče prešteval, čepra bi osebo reševalo stotine ladij, vse tja do vojaških. Kaj se v resnici skriva za vsem tem, izmikanjem, izgovori in kaj vem čem vsem, huje kot da smo v srednjem veku. Mar to res pomeni, da ponesrečenci na oceanu res nimajo nobene možnosti in upanja na rešitev, ker je preprosto predrago, razen če izpolnjujejo določenih družbenih pogojev. Potem je čudež, da sploh koga najdejo živega, pa še od večina je preživela s pomočjo tega, da so 'zašli' skozi prostorsko časovno anomalijo, da tudi taki primeri so znani, celo v zvezi z znanim Titanikom. Ljudje pač rabijo razlog, da se nekaj izplača. Ironično, da pri kakšnem Obami ne bi tako cincali, se izgovarjali, itd., še več, njega bi reševalo na stotine in več ladij, podmornic, itd., kar na koncu ne bi več bilo podobno nobenemu reševanju, ampak že kar vojnemu območju.
odkimasin
06. 02. 2009 12.56
Aja pa na Martina Strela ne smemo pozabit. On bi bil vodja, glede na njegove izkušnje. On bi kar plaval zraven.
odkimasin
06. 02. 2009 12.55
Nej družina proda bajto, pa naj pošljejo Rupla, Humarja, Puščavskega lisjaka, Dava Karničarja, Jureta Robiča in podobne tiče na reševalno akcijo!
Beli_Mandarin
06. 02. 2009 04.53
+1
Prosim , ce malo umirite zogo in razmislite preden pisete. Resevanje na odprtem morju (oceanu) ni niti blizu nekaj takega kot resevanje nekoga v burji med Debelim Rticem in Savudrijo. Predvsem so tu velikanski stroski . Ali je bil J.Sterk zivljensko zavarovan za cas svojega potovanja? Ce je bil , potem ni problema . Zavarovalnica po poravnala stroske iskanja in resevanja. MZZ ali zavarovalnico naj obvestijo Avstralske oblasti , da so stroski kriti in naj se pricne iskanje in resevanje. Zaenkrat temu ni tako.Sterkovo plovilo se nahaja izven Avstralskih voda. Nekje na odprtem morju. Polozaj plovila ni tocno znan. Avstralski koordinacijski center je opravil svojo nalogo , ko razposilja / je razposlal obvestilo udelezencem v pomorskem prometu (komercijalnim plovilom) naj ostreje opazujejo (sharp look-out) med plovbo akvatorij in obvestijo oblasti ce / ko opazijo jadrnico imenovano "Lunatic" z belim koritom , modrimi vodoravnimi crtami itd. Ni znano kaksen EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) je imel na krovu J.Sterk . Namrec EPIRB s frekvenco 121 Mhz od 1.Feb.2009 ni vec zaznaven satelitom. Nova frekvenca je 406Mhz. Na spletni strani AMSA (Australian Maritime Safety Authority) ni moc najti med "recent events" slucaja jadrnice Lunatic in J.Sterk . To pomeni , da niso prejeli klica v sili ne preko radija , niti preko satelita (EPIRB) . Kar imajo je le prosnja Slovenskega MZZ naj nadaljujejo z akcijo posiljanja sporocil. Brez osnovnih podatkov kot je polozaj plovila ni moc opravljati akcije iskanja in resevanja. Ze priprava nacrta iskanja in resevanja je zahtevna naloga , saj je v akcijo vkljuceno letalstvo , obalna straza in morda celo mornarica obalne drzave. Zagotovo vsi zelimo , da bi se J.sterk nekje pojavil zdrav in cil . Bodimo realisti . Ze v toplih morjih po dolocenem casu prihaja to podhladitve , kaj sele v relativno mrzlih vodah . Nazalost mu morda tokrat usoda ni bila mila.
Jinks
05. 02. 2009 21.17
+1
Lahko bi tudi naša vrla država poslala kakšno odpravo tja dol, glede na to da takšni ljudje naredijo dosti večjo promocijo za Slovenijo kot je naredil katerikoli slovenski politik do zdaj... Upam, da ga najdejo.
deadea
05. 02. 2009 20.09
+1
glavno da so bili avstralsi pametni ko je njihova sla rakom zvizgat. kako hrvaska policija ne dela nic. in so jih zalili in napadali. banda pokvarjena. kriminalci. oni pa nasega drzavljana sploh niso iskkala. tako pise v njihovih medijih. saj vreme ni dovolilo.
gobo
05. 02. 2009 19.56
dobro no če je stari še živ je živ in kot izkušen jadralec bi se že javil,stem sklepom konec iskanja
šimuni?legenda
05. 02. 2009 19.50
upam da ga bodo najdli