Slovenija

Dva milijona evrov škode na dan

Ljubljana, 28. 09. 2010 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Matejčič
Komentarji
30

Za avtoprevoznike, ki stojijo 24 ur, to pomeni več kot dva milijona evrov neposrednih stroškov. In ne samo njim, stavka škodi celotnemu gospodarstvu. Če se bo zaostrovala, so lahko posledice katastrofalne.

Za avtoprevoznike, ki stojijo 24 ur, to pomeni več kot dva milijona evrov neposrednih stroškov. In ne samo njim, stavka škodi celotnemu gospodarstvu. Če se bo zaostrovala, so lahko posledice katastrofalne.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klin24
29. 09. 2010 15.44
Ejga! Kaj mogoče veš zakaj gradbeni delavci prinas umirajo? Ker nevejo kaj pomeni VARNOST PRI DELU to je vzok. Tak da ne imet bolanih idej. Policisti si zaslužijo višje plače glede na to, s kakšnimi ljudmi majo opravka!
ejmodel
29. 09. 2010 15.25
gamsar: ti pa lih neveš kaj govoriš ane? Si mal butast al ti je razmišlanje tuje? ajej
ejga
29. 09. 2010 14.52
kresalček, oprosti, koliko policistov so ustrelili pri nam.... poglej koliko gradbenih delavcev je umrlo v zadnjem letu....
jan?ek29
29. 09. 2010 14.35
Kak ste ubogi tisti ki delate v gospodarstvu, nimate pa nimate denarja, za internet pa imate, da take oslarije pišete. Delam kot policist,dobim 660 evrov neto plače, zraven še dodatke za nedeljsko, nočno, izmensko delo in to približno 150 evrov. No 660 150=810 evrov in sem nonstop v službi, tudi takrat ko se drugi veselite (božič, novo leto), vsak dan reskiram svojo glavo, doma pa 2 leti stara hčerka in žena čakata na atija,kateri se mogoče ne bo tisti dan vrnil, saj ga lahko v službi pretepejo-celo ustrelijo. Ne govorit in pisat butaste izjave, ki ne držijo. Imam jajca, da plačilno listo skeniram in vsakemu pošljem na mail, da se prepriča. Toliko o pluvanju čez policiste!!!
albertinum@excite.com
29. 09. 2010 10.56
Odpustiti četrtino javnih uslužbencev, ker se norčujejo iz gospodarstva. Gospodarstvo crkuje sredi krize, podjetja komaj preživijo, delavci letijo na cesto, oni bi pa iz gospodarstva scuzali še več denarja za svoje plače za svoje zagotovljene varne službe. Ali morda menijo, da denar za njihove plače pride iz zraka?
enyoy
29. 09. 2010 09.18
Najbolje je da vsi nehamo plačevati prispevke v vrečo brez dna.Ko ne bo kje drugje vzet, bodo pa morda naši sodobni robinhudi kaj nazaj dali.Se samohecam.Javni uslužbenci nimajo več kaj izgubit pravijo sindikalisti.A res? Delavci v gospodarstvu so ostali brez plač,brez plačanih prispevkov na koncu so pa še ob službe. No vidite javni sektor,da imate še kaj izgubit-zagotovljene in zaenkrat še plačane službe. Krivi so vsi snovalci zakonov,ki so dopustili divjo privatizacijo in spremenilii obljubljeno Švico v banana republiko.
X-XY
29. 09. 2010 09.12
Pa dajte jim, kar hočejo, pa še več. Pol pa "reši si kožo kdor si more", ker gospodarstvo itak ne more več izpolnjevati vseh želja vlade in JS, realni delavci pa ob vsaki podražitvi hrane, zvišani trošarini, davku na nepremičnine, položnici za šolo v naravi 170 eur za 5 dni (obvezno smučanje), ko ti reče manager ali pa tudi nič ne reče, da ni denarja za plače, ker je oni tolko in tolko dolžen, lahko gremo pod most ali pa se pridružimo Kraljem ulice. Ja ta nitka je zelo tanka in kratka.
Pincopalino
29. 09. 2010 09.12
Očitno ta vlada ne zna računati. Stroški so tako veliki, da prekoračijo povišico pokojnin in plač, Kaj meniš Pahor?
gamsar
29. 09. 2010 09.08
A zdaj se bodo pa prevozniki jokal? A ko pa oni štrakajo in zaparkirajo in zaprejo vse ceste se pa ne dela gospodarska škoda? In pa lahko vsi ostali lepo čakamo v kolonah? Zakaj pa oni ne štrajkajo na parkiriščih? Navadni državljani, zaposleni v gospodarstvu ali negospodarstvu nimamo nič s tem da jim tajkuni ne plačujejo opravljenega dela.
sako2
29. 09. 2010 09.01
pobrat in vzet tistim, ki so in še kradejo, pa ne bo težav z denarjem v državi. za vse je dovolj, samo krasti naj prenehajo a ni bilo že dost
dule100
29. 09. 2010 08.22
Folk ste pa hecni. Ne prepisujte teh težav stavkajočim, ampak vladi. Bodimo pošteni in priznajmo, da ta vlada pač ni sposobna voditi države v teh časih. Kajti sedaj ni več Kardeljevega samoupravljanja. Sedaj potrebujemo sposobne ljudi na odgovornih mestih. Ne nasedati, da je tudi v ostalih državah Evrope podobno stanje. Daleč od tega kar se dogaja v Sloveniji. Sicer pa mora velika večina, ki tu cvilite (vsaj 51%), prevzeti na svoje rame to sranje, ki se dogaja. Saj ste jih volili, ali ne !
tedo974P8medo
29. 09. 2010 08.21
Evropejc, ni treba izbirat, koga boš ali ne boš volil, ker so vsi politiki narejeni iz istega dre..., pardon, testa. Vsak, ki je na oblasti, dobiva podkupnine od tajkunov in podobnih velikih zločincev, to je tudi glavni razlog, da se stranke trudijo priti na oblast. Ko je bil Drnovšek in LDS na oblasti, je bila takrat globalna gospodarska slika v redu, zato se takrat ni videlo in pisalo, da so LDS-ovci na veliko služili - pa ne samo s svojimi plačami. Za primer si lahko predstavljate, da je kupec (verjetno Janša) Patrij dobil kak procent od skupne vrednosti nakupa od proizvajalca Patrij.
jurimuri1
29. 09. 2010 06.41
in romunski tovornjaki lepo pridno vozijo, pa še manj prometa je, super, slovensko gospodarstvo spravit še bolj k tlom, "javni" pa zahtevajo še višje plače, to je vse skupaj podobno uni majki v srbiji za časa miliševića, k je sin hotu met copate nike, doma pa niso meli za kruh
prehlad
28. 09. 2010 23.16
KAJ PA JE TO ZA NAŠO DRŽAVO.SAJ NEVEDO KOLIKO JE TO.
prehlad
28. 09. 2010 23.14
NO SEDAJ SE VIDI KATERA VLADA NAM DELA ŠKODO. JAST TUDI ZAMENJAM KRAVO ČE SE NEDA MOLSTI.
Peter Zadet
28. 09. 2010 22.36
O moj bog. Ko sm pri stavki policistov in carinikov! A si tile pebi hecajo? Ko jim le ne bi dvignal nič. Ka pa se ovi grejo da se znašajo nad folkom! Taksen lep pripetljaj enga policista ki se je danse zgodil na carini ne bom pozabil, oz. moja zena ga ne bo. Da zacnem, jst sem bil v sluzbi, in moja zena z majhno 5Mesecno hcerko pri njeni babici na hrvaški strani, na obisku. V smer proti hrvaški sploh niso gledal dokumentov vse blo QL. Nato ko so se vračale, okol 16:15 me kliče žena v službo da jih nespustijo preko carine, da so jim slovenski policisti uzel dokumente, in nočejo vrnit, mala 5mesečna hčerka naj bi vedela kaj se dogaja? Joka in stoka, lačna, a policist ji govori da morajo ostat v avtu! A je zj to tle vojna država? Žena ga je opozorila da naj vrne dokumente ker se tamala fulla histerično joče, saj ni več prihajala do sape...wtH... Policist pa se ji dobesedno SMEJI! Vključno z cariikom....a tile si naj bi zaslužl plače? Če jim kaj ne paše, pa javni sektor menjat kirim ne paaše pa na cesto z njimi, saj se ne morjo da državljanov tko obnašat, sej jih mi plačujemo, naj gredo na vlado če majo kaj v ***. Vedno nasrkajo Nedolžni!. še pred enim dnevom sem bil za to da se stavka, sam ce je tale folk tk khm***....si ne zaslužjo več ko ena čistilka ki ma samo 3leta osnovne šole.
dukenukem
28. 09. 2010 21.27
a ste kdaj izračunali koliko škode na dan nam naredijo menedžerji in naši nesposobni politiki?? e točno to !! oni naredijo najhuše napake ,najbolje da še delavci nehajo delat za kak teden, da vidimo kako bi blo
modrix
28. 09. 2010 21.22
tak je treba vsi delavci na ceste,da vidimo od koga bodo politiki kradli
titovka
28. 09. 2010 20.44
a ste kdaj izračunali koliko škode na dan nam naredijo menedžerji in naši nesposobni politiki??
Xit
28. 09. 2010 20.35
Kr naj štrajkajo. Sj bo nakonc evropa zbrala dnar, da ne bomo bankrotirali. A se nismo nč naučil iz primera Grčija al kaj?!?