Slovenija

Zaradi stavke bo obveščanje o vrednosti nepremičnin omejeno

Ljubljana, 28. 09. 2010 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastniki nepremičnin bodo prejeli obvestilo o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin, podatke pa bodo lahko spreminjali preko spletne aplikacije ali v geodetskih pisarnah, ki pa so zaradi stavke okrnjene.

Jutri bosta dve tretjini lastnikov prejeli obvestilo o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin, medtem ko bodo ostali obvestila prejeli v naslednjih dneh, so sporočili iz Geodetske uprave Slovenija. Lastniki nepremičnin naj prejeta obvestila pregledajo po korakih objavljenih v brošuri, ki so jo prejela vsa gospodinjstva. Lastniki nepremičnin lahko uredijo podatke o lastništvu, spremenijo podatke o nepremičninah, ki so evidentirani samo v registru nepremičnin in dajo pripombo na uporabljene modele vrednotenja nepremičnin, če menijo, da vrednost njihove nepremičnine ni ustrezna.

Hiša
Hiša FOTO:

Podatke lahko spreminjajo z uporabo spletne aplikacije ali s posredovanjem podatkov na obrazcih, ki so vpeti v brošuri. S spletno aplikacijo ali obrazci lahko uredijo tudi nekatere podatke o lastniku oziroma lastništvu, večino teh podatkov pa bodo morali urediti z obiskom ene izmed geodetskih pisarn, sporočajo iz geodetske uprave.

Lokacije, na katerih bo možno urejati podatke o lastništvu, bodo vsako dopoldne objavljene na spletni strani.

Ker pa je v teku stavka javnega sektorja, bo obveščanje potekalo v omejenem obsegu. Če bo stavka potekala tudi po 4. oktobru, bodo roke za posredovanje pripomb podaljšali. O morebitnih novih rokih bodo lastnike nepremičnin pravočasno obvestili. Zaradi stavke pa bodo lastniki nepremičnin lastništvo lahko urejali le v določenih geodetskih pisarnah. Do spletne aplikacije, za posredovanje pripomb in sprememb podatkov, pa bodo vsem lastnikom dostop omogočili najkasneje 4. oktobra.

kraška hiša
kraška hiša FOTO: POP TV

Geodetska uprava vse lastnike nepremičnin prosi, da v času stavke javnega sektorja spreminjajo podatke in dajejo pripombe predvsem z uporabo spletne aplikacije. Podatke o lastništvu pa v geodetskih pisarnah urejajo šele po koncu stavke, saj bodo zaradi podaljšanja rokov za čas trajanja stavke imeli za to dovolj časa. V vsakem primeru bodo za obdobje 45 dni na krajevno običajen način razgrnjeni podatki o modelih vrednotenja nepremičnin po občinah, po preteku tega roka pa bodo imeli lastniki še osem dni časa za morebitno posredovanje pripomb.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

loden
28. 09. 2010 19.36
a bojo tud davke znižal?
Mancyy
28. 09. 2010 18.09
To je posledica Lokane samouprave ter 200 000 družboslovcev pardon davčnih odvisnikov. Izsiljevanje ter kraja se nadaljuje.