Slovenija

FOTO: Nekaj gneče proti Dolenjski in ob morju

Ljubljana, 06. 04. 2012 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ni.J./G.G.
Komentarji
8

Zaradi prihajajočih praznikov je na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško že gostejši promet. Policisti zato voznikom svetujejo, naj pri prestopu meje s Hrvaško uporabijo manj obremenjene mejne prehode.

S Policijske uprave Novo mesto sporočajo, da se je promet na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško v preteklih dneh že povečeval, danes pa je promet še gostejši oziroma daljše so kolone in čakalne dobe.

Na mejnem prehodu Obrežje, kjer tovorna vozila pri izstopu iz države čakajo štiri ure, so odprte vse razpoložljive steze, torej deset za osebna in šest za tovorna vozila.

Da bi zmanjšali čakalne dobe, so povečali število policistov na mejnem prehodu, so sporočili s PU Novo mesto.

Poleg Obrežja je močno obremenjen tudi mejni prehod Metlika, kjer pričakujejo povečan promet tudi zaradi pritoka potnikov, ki bi sicer mejo prestopali na mejnem prehodu Vinica. Tam namreč potekajo gradbena dela, še dodajajo v sporočilu za javnost.

Potnikom zato svetujejo, da za prestop meje uporabljajo manj obremenjene mejne prehode. "Vozniki se naj na pot odpravijo pravočasno in spremljajo informacije o povečani čakalni dobi na mejnih prehodih. Predvsem pa naj vozijo strpno in varno," še opozarjajo.

 

Na območju PU Novo mesto sta najbolj obremenjena mejna prehoda Obrežje in Metlika.
Na območju PU Novo mesto sta najbolj obremenjena mejna prehoda Obrežje in Metlika. FOTO: PU Novo mesto

Na primorski avtocesti promet ovirala prevrnjen tovornjak in nesreča

Na primorski avtocesti je bil promet oviran pred cestninsko postajo Log v smeri proti Kopru. Prevrnilo se je tovorno vozilo, ki so ga že odstranili. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, poškodovanih ni bilo, iz tovornjaka pa je izteklo nekaj goriva.

Zaradi prometne nesreče je bil zaprt tudi prehitevalni pas med Vrhniko in cestninsko postajo Log v smeri proti Ljubljani. Posledice so že odstranili.

Prelaz Korensko sedlo bo med prazniki odprt. Zaradi nevarnosti padanja kamenja pa je potrebna previdnost na glavni cesti Sp. Idrija–Godovič.

Zaradi praznikov gneča tudi drugod

Največ potnikov in vozil v obeh smereh policisti pričakujejo na mejnih prehodih za mednarodni promet: Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja in mejnem prehodu oz. kontrolni točki Sečovlje. Opozarjajo še, da je prehajanje zunanje schengenske meje dovoljeno le na mejnih prehodih in v določenem delovnem času.

Policisti opozarjajo, da je med prazniki promet običajno veliko gostejši, več je tudi prometnih nesreč. V smeri proti večjim turističnim krajem in Hrvaški zato pričakujejo prometne zastoje, predvsem na začetku in ob koncu praznikov. Zastoji lahko nastanejo tudi zaradi morebitnih prometnih nesreč in na cestah, kjer potekajo obnovitvena dela. Voznikom zato svetujejo, naj bodo strpni in se zastojem ne poskušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov.

Opozarjajo tudi na omejitve tovornega prometa. Omejitev tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, velja v naslednjih dneh: ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure, v petek, 6. aprila 2012, pa od 14. do 21. ure.

Do sobote bo promet predvidoma najbolj povečan od Karavank proti notranjosti države in naprej proti Dolenjski oziroma mejnemu prehodu Obrežje, delno pa tudi proti Primorski oziroma mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja ter od Šentilja proti mejnemu prehodu Gruškovje. Na izstopu iz Slovenije bosta najbolj obremenjena mejna prehoda Obrežje in Gruškovje. 

Več o prometu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jamajaka
06. 04. 2012 08.15
+5
malo čudna ta fotka
proofreader
06. 04. 2012 07.59
-4
Ni čudno, da so nesreče, če pa vozijo po napačni strani avtoceste (glej sliko).
KARANTaNIJASLO
06. 04. 2012 10.19
+7
zaradi trka (predvidevem v zaščitno ograjo ) je lahko vozilo obrnilo v nasprotono stran voznega pasu ....
perlhelp
06. 04. 2012 07.53
+9
Tovornjakarjev je nenormalno veliko. Moje poti na primorsko sedaj spremljajo praktično sami tovornjaki. Zelo malo je lokalnega prometa vse ostalo pa sam tranzit katerega bi morali oglobiti do zadnjega centa, ker od njega razen obremenitve okolja in cest nimamo ničesar. Verjamem, da jih je po številu toliko da bi iz tega naslova vsak penzionist lahko dobil dodatek za rekreacijo + dodatek za še kaj drugega. Poleg tega se pa še stalno prevračajo.
robert77
06. 04. 2012 09.36
+18
Najraje pa imam komentarje v stilu ˇtovornjakarje oglobiti do zadnjega centaˇ!!!!!!!!!!Vse kar imamo na policah in vse kar ti (Perhelp) kupiš v trgovini niso pripeljali razni berlingi,...Vsak dodatni cent pri transporti storitvi ga na koncu plačaš ti - ja logika je prava dajmo jim zaračunati!
cable
06. 04. 2012 09.44
+4
To je zato ker smo komot in si ne znamo sami nič pridelat..ja saj je vse v trgovini......prava kriza šele prihaja!
platon26
06. 04. 2012 09.49
+11
robert pusti narod saj vidiš da nihče ne zna razmiljat! Pa kamijoni plačujejo cestnine! Kazen bi dal nesposobnim voznikom!
udar
06. 04. 2012 07.20
+7
Megla med Divačo in predorom Dekani je prisotna že od sinočnjih ur. Vidljivost je res slaba, skoraj nična. Zato res previdno in počasi.