Slovenija

Zaradi padavin so se sprožili plazovi, vodotoki lahko v prihodnjih dneh tudi poplavijo

Ljubljana, 15. 09. 2017 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H./STA/N.Š./N.M.
Komentarji
0

Hladna fronta je prinesla dež in nalive, ki nas bodo spremljali vse do torka. Konec tedna nas čaka obilno deževje. Ponekod so imeli težave zaradi meteornih voda, ki so zalivale objekte. Sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov. Manjše reke in hudourniki se lahko še razlijejo.

Dežniki bodo v prihodnjih dneh žal nas zvesti spremljevalec, saj se bo po napovedih meteorologov deževno obdobje nadaljevalo vse do torka.

V soboto in nedeljo pričakujejmo obilno deževje. Predvidoma bo najmočneje deževalo od noči na soboto do sobote opoldne in od noči na nedeljo do nedelje popoldne. Možne bodo nevihte z dolgotrajnejšimi krajevnimi nalivi.

Vreme bo tudi čez vikend oblačno in deževno.
Vreme bo tudi čez vikend oblačno in deževno. FOTO: Thinkstock

Naraščanje rek, možna razlivanja 

Reke po vsej državi bodo v soboto in nedeljo močneje naraščale, po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) pa bodo nekatere tudi poplavile. Kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem se bodo predvidoma ojezerila.

Na Arsu napovedujejo, da se bodo v noči na soboto in v soboto dopoldan začela razlivanja manjših rek na območju osrednje, južne in jugovzhodne Slovenije, ki bodo predvidoma na območjih pogostih poplav.

Ponovno močnejše naraščanje rek pa pričakujejo v noči na nedeljo in v nedeljo čez dan, ko lahko reke, manjši vodotoki in hudourniki na območjih osrednje, južne in vzhodne Slovenije poplavijo tudi v večjem obsegu.

Padavine se bodo znova okrepile v ponedeljek popoldne in ponehale v torek dopoldne. Šele od srede pa kaže na nekaj večinoma suhih dni, napovedujejo na Arso.

Vremensko opozorilo za petek. Na jugozahodu države so lokalno možni močnejši nalivi, močan veter in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Tudi na jugovzhodu lahko manjše reke in vodotoki narastejo in se razlijejo.
Vremensko opozorilo za petek. Na jugozahodu države so lokalno možni močnejši nalivi, močan veter in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Tudi na jugovzhodu lahko manjše reke in vodotoki narastejo in se razlijejo. FOTO: meteo.si

Avtomobil nasedel v zemeljskem plazu

Zaradi razmočene zemlje se je ponoči v kraju Ušnik v občini Tolmin sprožil zemeljski plaz. Zemljina je zasula cesto, eno osebno vozilo pa je nasedlo. Gasilci PGD Tolmin so vozilo izvlekli in zavarovali kraj dogodka. Cesto so nato očistili. K sreči v dogodku nihče ni bil poškodovan.

Zemeljski plaz je malo po enajsti uri zvečer zasul tudi lokalno cesto Bukovo-Zakojca v občini Cerkno. Na cesti velja do nadaljnjega zaprta polovična zapora. 

Sicer pa so gasilci imeli nekaj dela tudi z prečrpavanjem meteornih voda na Bledu in v Ljubljani. Zaradi poplavljenega podvoza na Celovški cesti v Ljubljani sta ob 2. uri zjutraj obstali osebni vozili. Gasilci so vozili izvlekli iz vode. Poškodovanih ni bilo. 

Podrobnejše vremenske napovedi za vaš kraj lahko preverite tukaj.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.