Črna kronika

Tragedija na vipavski hitri cesti: umrla naj bi dedek in njegov vnuk, še dve osebi huje poškodovani

Vipava, 01. 04. 2016 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica se je pred priključkom Vipava zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla voznik osebnega vozila ter otrok sopotnik, dve osebi sta huje poškodovani. Zaradi nesreče je bila cesta dlje časa zaprta.

Huda nesreča se je zgodila na vipavski hitri cesti.
Huda nesreča se je zgodila na vipavski hitri cesti. FOTO: Blaž Garbajs

Na hitri cesti Razdrto-Ajdovščina ob izvozu za Vipavo se je okoli 17. ure zgodila huda prometna nesreča. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl 67-letni voznik osebnega vozila, tri hudo poškodovane sopotnike so odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je eden od njih, predšolski otrok, kasneje umrl.

Kot poročajo Primorske novice, je bil otrok star komaj štiri leta. Vsi udeleženci nesreče naj bi bili v sorodu, saj naj bi šlo za družino iz ene od vasi v Vipavski dolini. V avtu naj bi bila v času nesreče stara starša, njun 44-letni sin ter 4-letni vnuk, še poročajo Primorske novice.

Policija je bila o nesreči obveščena danes ob 17.18. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, sta bila v osebnem avtomobilu poleg umrlih še 44-letni sopotnik in 63-letna sopotnica.

Kot so pojasnili policisti, je voznik iz še neznanega vzroka trčil v odbojno zaščitno ograjo. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in PGD Vipava, ki so nudili prvo pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, NMP Nova Gorica in NMP Postojna ter s tehničnim posegom izrezali preminulo osebo iz osebnega vozila.

Policisti okoliščine prometne nesreče še vedno preiskujejo, na kraju nesreče sta poleg reševalnih služb prisotna tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka. 

Zaradi nesreče je bila hitra cesta dlje časa zaprta v smeri proti Italiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3