Slovenija

Zaradi gripe bolnišnice omejujejo obiske

Ljubljana, 09. 01. 2015 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V UKC Maribor so že zaznali primer, ko je obiskovalec na oddelek prinesel gripo. Podobno je tudi v drugih bolnišnicah. Prav zato so po več oddelkih omejili obiske.

Bolnišnice so omejile obiske.
Bolnišnice so omejile obiske. FOTO: Blaž Garbajs

Zaradi gripe so obiski omejeni na več oddelkih slovenskih bolnišnic. Po celjski bolnišnici in ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC) omejitev zdaj velja tudi v mariborskem UKC.

Omejitev velja za celoten zavod, in sicer so obiski omejeni na eno zdravo odraslo osebo na bolnika, so sporočili iz UKC Maribor. Ker so že zaznali primer vnosa gripe v bolnišnične prostore, je omejitev nujna, so pojasnili v mariborskem UKC. Ukrep velja od danes pa do preklica.

V ljubljanskem UKC omejitev velja na kliničnem oddelku za pljučne bolezni interne klinike, prav tako na eno zdravo osebo.

Na enoti celjske bolnišnice za neonatalno pediatrijo ginekološko-porodniškega oddelka so obiski dovoljeni samo zdravim staršem dojenčkov. Podobno so tudi na otroškem oddelku obiski dovoljeni le zdravim staršem otrok in mladostnikov.

Na oddelku za angiologijo, endokrinologijo in revmatologijo celjske bolnišnice pa so obiski dovoljeni le enemu zdravemu obiskovalcu hospitaliziranih bolnikov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

batom@pinkponk.com
10. 01. 2015 01.20
+4
UKC - Univerzalni Katastrofični Cirkus, ki služi le še zavarovalnicam in farmacevtski industriji. Bolniki smo iz te enačbe že davno izpadli. Imajo nas le še za mesečno molžo zavarovalnih premij.
batom@pinkponk.com
09. 01. 2015 17.42
+14
Ukc Maribor - ena sama birokracija, pomoči pa nobene. Gladko odslovijo bolnika, naj gre k specialistu, specialist dela samo do 14.ure, dezurstvo se zacne šele ob 20. uri zvečer in je plačljuvo!? Bolečina žal ne pozna ure, tudi birokracije ne razume. Ti ljudje služijo le še denarju, ne soljudem. In potem se čudijo tožbam in gnevu bolnikov??? Katastrofa, javno zdravsrvo mora propasti, saj ni več po meri državljanov. Od bolnika zahteva popolno podreditev, namesto, da bi se oni prilagodili trpečemu. Popolna dekadenca in izkrivitev vseh vrednot.
I G N O R A N T
09. 01. 2015 19.02
+0
batom@pinkponk.com
09. 01. 2015 22.17
+9
Ni etike, samo tekoči trak, ki te izpljune, če ne izpolnjuješ njihovih kriterijev. Ne zanima jih človek, ujeli so se v slepo izvajanje pravil.
batom@pinkponk.com
10. 01. 2015 02.11
+7
Ignorant, dnar je, naredili so si marmorna tla v novi urgenci. To je zgleda nujno za zdravje bolnikov.
BŠK
11. 01. 2015 17.40
+2
V ozadju so medicinski lobiji, ki gledajo samo na svojo korist Če se bo tako nadaljevalo bom šel k svojemu zdravniku v Benin in Togo kjer me bo pozdravil kot je treba in kjer ni mesarjev