Slovenija

Zaradi del zastoji na dolenjski avtocesti

Ljubljana, 21. 09. 2013 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo med razcepom Malence in predorom Mali vrh proti Novemu mestu so zastoji. Na delu avtoceste gradijo protihrupno zaščito.

Dela na dolenjski avtocesti
Dela na dolenjski avtocesti FOTO: Promet.si

Na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo med razcepom Malence in predorom Mali vrh proti Novemu mestu je zastoj. Zaradi varnosti so dopoldne tudi občasno zapirali predor Debeli hrib.

Polovica dolenjske avtoceste od Malenc proti Šmarju-Sapu bo zaradi del zaprta do ponedeljka do 5. ure. Promet pa poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Gradijo proti hrupno zaščito

Na tem delu avtoceste so že pred tednom dni začeli graditi protihrupno zaščito. Projekt vključuje postavitev absorpcijske obloge vhodov in izhodov predora Mali vrh ter zgraditev protihrupnih ograj v skupni dolžini 1,5 kilometra, so sporočili z Darsa.

Dela izvajata družbi Obrt-oprema d.o.o. iz Ljubljane in Petrič d.o.o. iz Ajdovščine, za pogodbeno vrednost 933.719,10 evra (brez DDV). Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

Polovica avtoceste zaprta samo ob vikendih

Ob koncih tedna zaradi del tako zaprejo polovico avtoceste, promet pa poteka dvosmerno po drugi strani. Med delavniki zapor na prometnih pasovih ni, po potrebi je zaprt le odstavni pas, sporočajo z Darsa.

Po zaključku del na smernem vozišču proti Novemu mestu, bo izvajalec dela nadaljeval na polovici avtoceste proti Ljubljani, promet bo ob koncih tedna v razdalji 1,7 kilometra potekal dvosmerno po polovici avtoceste, in sicer od predora Mali vrh do konca viadukta Reber.

Kakšen je predviden načrt zapor?

V smeri proti Novemu mestu je od 20. septembra do 23. septembra do 5. ure popolna zapora odseka, promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste. Od 23. septembra od 5. ure do 27. septembra do 20. ure bo zaprt odstavni pas na viaduktu Reber. Od 27. septembra od 5. ure do 30. septembra do 5. ure bo znova popolna zapora odseka in preusmeritev prometa na drugo polovico avtoceste. Ta zapora lahko odpade, če bodo dela opravljena predčasno, so še zapisali na Darsu. Potem pa se bo zapora obrnila v smer proti Ljubljani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.