Slovenija

Zaradi begunske krize 25 novih zaposlitev. Če se boste prijavili, pohitite, saj je zelo kratek prijavni rok

Ljubljana, 23. 09. 2015 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Notranje ministrstvo je razpisalo 25 dodatnih zaposlitev zaradi predvidenega povečanega prihoda prebežnikov. Z razpisi iščejo različne profile, od svetovalcev na uradniških delovnih mestih do socialnih delavcev, peric in kuharjev.

Ministrstvo za notranje zadeve je danes objavilo razpise za prosta delovna mesta, ki jih je odobrila vlada zaradi predvidenega povečanega prihoda prebežnikov ministrstvu. Odobrenih je 25 dodatnih zaposlitev, iščejo pa različne profile, od svetovalcev na uradniških delovnih mestih do socialnih delavcev, peric in kuharjev.

Roki za prijavo so različni, v nekaterih primerih imajo kandidati časa za prijavo na razpis osem dni, v nekaterih pa le pet ali celo tri dneve.

MNZ zaradi begunske krize zaposluje 25 oseb.
MNZ zaradi begunske krize zaposluje 25 oseb. FOTO: Vesna Ban

Pet delovnih mest za nedoločen čas

Ministrstvo tako objavlja javne natečaje za zasedbo petih uradniških mest v sektorju za nastanitev, oskrbo in integracijo. Gre za delovna mesta svetovalcev in višjih svetovalcev, ki bodo zaposleni za nedoločen čas.

Med njihovimi nalogami bodo, odvisno od delovnega mesta, pomoč pri pripravi predpisov in drugih gradiv, dajanje pojasnil, izdelava poročil, vodenje in odločanje v upravnih zadevah, pa tudi skrbništvo nad integracijsko hišo.

20 zaposlitev za določen čas

V sektorju za nastanitev, oskrbo in integracijo je ob tem predvidenih še devet zaposlitev za določen čas, med njimi tudi treh socialnih delavcev. Za zagotovitev nastanitve in oskrbe v primeru povečanja števila prosilcev za mednarodno zaščito pa bo 11 novih zaposlitev, prav tako za določen čas, tudi v uradu za logistiko.

Ministrstvo tako danes objavlja razpise za zaposlitev petih kuharjev in dveh kuhinjskih pomočnikov, dveh peric, ekonoma za prehrano ter vzdrževalca.

Trenutno so sicer sprejemni in nastanitveni centri praktično prazni. A glede na informacije, da je večje število migrantov na poti prek Srbije proti Hrvaški, je državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic v torek dejal, da Slovenija v naslednjih dneh pričakuje večjo intenzivnost prihodov.

Uprava za zaščito in reševanje pa je zaradi aktivnosti pri oskrbi migrantov delno preložila letošnje Bogatajeve dneve - prireditev, na kateri vsako drugo leto v drugi regiji predstavljajo sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
Letos so jo načrtovali med 1. do 3. oktobrom v Murski Soboti, a bo zaradi aktivnosti pri oskrbi migrantov predvidoma maja prihodnje leto. Od načrtovanih aktivnosti bodo v soboto, 3. oktobra, v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Gasilsko zvezo Slovenije organizirali le 21. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa ter Mednarodno gasilsko tekmovanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3