Slovenija

Zaprli dostop na deponijo

Celje, 18. 01. 2008 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava Cinkarne Celje je zaprla dostop na deponijo Za Travnikom. S tem so po besedah Šuštarja onemogočili nadzor civilnih iniciativ.

Uprava Cinkarne Celje je danes okoli 15.ure zaprla dostop na deponijo Za Travnikom na Proseniškem in s tem zavedno onemogočila nadzor civilnih iniciativ in novinarjev z izgovorom, da je to privatno zemljišče cinkarne in da bodo sledili pravni ukrepi zoper vse, ki tega ne bi spoštovali, je v izjavi za javnost zapisal predsednik civilne iniciative Aljažev hrib Boris Šuštar.

Šuštar je prepričan, da vzorčijo odpadne vode samo enkrat na leto.
Šuštar je prepričan, da vzorčijo odpadne vode samo enkrat na leto. FOTO: Marta Slakan

Uslužbenec cinkarne je začasno celo onemogočil izhod fotoreporterki časnika in članici civilne iniciative, ki sta fotografirali izcedne vode iz dne 15. januarja.

Glede na to, da je po izjavah uprave cinkarne včeraj najdeni izcedek vsebuje samo železove okside je čudno, da so enake barve kot vsebina deponije. Če je vsebina izcedka ista kot v deponiji, je evidentno, da pregrada pušča,“ je še zapisal Šuštar.

Šuštar je še prepričan, da vzorčijo odpadne vode samo enkrat na leto. "Po naših dokumentih sploh niso analizirali vsebnost kadmija, ki ga je potrdila v površinski vodi v 1400 odstotnem presežku nad dovoljeno vrednostjo analiza Kanala A,“ poudarja Šuštar.

Analize vode, ki jo vzorčijo pod deponijo Za Travnikom so pokazale 420 odstotne presežne vrednosti, še dodaja Šuštar.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.