Slovenija

Zaposleni v celjski bolnišnici zaradi Ferjančeve razrešitve v 40-urni delovnik

Celje, 22. 11. 2017 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaposleni v celjski bolnišnici so na zboru delavcev podprli predlog sindikata, da z decembrom zaradi razrešitve poslovnega direktorja Marjana Ferjanca preidejo na 40-urni delovnik. Dogajanje na svetu zavoda bolnišnice so označili za nesprejemljivo. Če bo vlada podala soglasje k razrešitvi Ferjanca, pa je strokovni direktor napovedal, da bo odstopil celotni strokovni svet.

Zaposleni Splošne bolnišnice Celje
Zaposleni Splošne bolnišnice Celje FOTO: Kanal A

Kot je povedala predsednica Fidesa v Splošni bolnišnici Celje Mateja Grat, je dogajanje na svetu zavoda bolnišnice nesprejemljivo.

Dejala je, da so člani sveta zavoda na osebni ravni diskreditirali ljudi, ki so dobro delali v celjski bolnišnici. Njihovo nadaljnje delovanje pa je zaradi politike preglasovanja onemogočeno. V 40-urnem delovniku tedensko bodo vse storitve opravili strokovno, je še dejala Gratova.

Franci Vindišar
Franci Vindišar FOTO: Kanal A

Strokovni direktor celjske bolnišnice Franci Vindišar je danes ponovil, da če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje o razrešitvi poslovnega direktorja Marjana Ferjanca, ki so ga svetniki sprejeli na seji ta mesec, bo strokovni svet bolnišnice v celoti odstopil.

Strokovni svet bolnišnice vladi tudi predlaga, da zamenja člane sveta zavoda, ki so bili imenovani s strani ustanovitelja, ker ne delujejo v dobrobit bolnišnice, zavirajo njen nadaljnji strokovni razvoj in z vsem svojim početjem povzročajo škodo bolnikom.

Vlado tudi poziva, da imenovanje novega direktorja opravi na reden način in ne preko imenovanja vršilca dolžnosti direktorja celjske bolnišnice.

Člani sveta zavoda so Ferjancu očitali nepripravo finančnega načrta za letos in nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja.

Ferjanc, ki je celjsko bolnišnico vodil od leta 2007, je sicer zavrnil očitke sveta zavoda, ki je konec oktobra sprožil postopek za njegovo razrešitev. Kot je takrat povedal Ferjanc, je finančni načrt svetu zavoda predložil aprila letos in ta ga je takrat tudi sprejel. Potem so načrt poslali ministrstvu za zdravje, ki ga ni sprejelo in je zahtevalo popravek načrta. "Ko je bil sprejet intervencijski zakon, smo pripravili nov finančni načrt, ki ga je svet zavoda obravnaval na oktobrski seji in ga ni potrdil," je dejal Ferjanc.

Glede nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja je Ferjanc pojasnil, da je leta 2008 delovna inšpekcija ugotovila nepravilnosti v 34 primerih, ki so jih potem odpravili. Nepravilnosti so se zgodile zaradi nejasnosti navodil za izplačilo plač, je dejal in poudaril, da delovna inšpekcija ni ugotovila, da bi celjska bolnišnica kršila zakon o plačah v javnem sektorju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PS2Xministri
22. 11. 2017 19.34
-2
Pridni zdravniki opravijo svoje osemurno delo dvoživke pa bi štrajkali in podpirali direktorja ki to dovoli.
wolfterier
23. 11. 2017 16.19
+2
Naj štrajkajo,politične likvidacije se morajo nehat !!!
sestreljenijastreb
22. 11. 2017 19.24
+3
nej raje odpustijo glavno sestro bolnice, ki odpušča Medicinske sestre katere zanosijo in nimajo sluzbe za nedoločen čas.
LLLEPI
22. 11. 2017 19.31
-2
Ona pac deluje po navodilih vodstva bolnice politike itd.Delavska raja v Slo ni vredna nic in je tu samo zato da jo samoklicana gospoda oziroma lopovi lahko izkoriscajo in na nejen nacin brezskrbno in razkosno zivijo.Ce pa bi se pokazalo da raje ne potrbujejo vec bi takoj z zakonom ustanovili novi AVSV
LLLEPI
22. 11. 2017 19.22
+2
zdravsto v Slo po vecini deluje zelo slabo DOHTARJE zanima samo denar razzen zelo zelo redkih izjem.Kar se mene tice lahko zaprejo vse bolnice v Slo ker so porazne in ni nobenega uspeha delujejo bolj kakor mrtvasnice
Jošk0234
22. 11. 2017 19.12
+2
se strinjam popolnoma z prejšnjim komentarjem...